Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den.
Jdu si pro radu.
Jsem prvorodicka, vse je pro me nove a bohuzel se obcas ztrácím.
Dostala jsem 3 poukazy na vysetreni.
Uz mi bohuzel doktor nerekl, v jakem tydnu si mam kam dojit. Proto bych se rada poradila s vami.
Jsem v 13.tydnu, zitra jdu na prvotrimestralni ultrazvuk.
1. Poukazka je OGTT - hrazene pojistovnou. V jakem tydnu se chodi?
2. Potom mam dve poukazky na vysetreni, ktere si mam platit sama a je to echo plodu a UZ. Na netu jsem cetla, ze tato vysetreni plati pojišťovna, a tak mam v tom zmatek, jestli jsem si nespletla vysetreni.
Dekuju za rady.
Na 1. Screening jsi byla, ze? Zmenila bych doktora, tohle je na nic. Ultrazvuků je vic, co jeste tam je napsane? A na cukrovku mas jeste cas
Jsem 15 tt a na cukrovku jsem nebyla vůbec ještě. Nevím kdy se chodí.
Byla jsem na šijovem projasnění, to jsem si platila, ale to je navíc ale a je dobrovolné.
A pak ultrazvuk a nic jsem neplatila a to jsem u soukromého gynekologa.
![]()
OGTT se dělá 24.-28.tt, tam nebývá třeba se objednávat, nebo minimálně ne nijak dramaticky předem. Ostatní budou asi utz kolem 20.tt, ale v klidu bych tam cinkla už teď, řekla jim, v jakém jsi tt a jaký máš poukaz a oni už ti nějaký termín dají.
@Angee95 OGGT se u nás objednává. Ted je brzy, ale stejně už tam můžeš zavolat a rezervovat si místo. Na netu ti vyjedou laboratoře, kde to dělají. Uz a echo se dělává spolu během jednoho vyšetření (aspoň u mě to tak bylo). Zaplatila jsem plnou částku a recepční mi rovnou vytiskla papír pro pojištovnu na proplacení. Vyber si podle recenzí pracoviště a zavolej si o termín. Rovnou se ptej na cenu vyšetření.