Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
tak by me zajimalo zda vase deticky usinaji pri hudbe.
Vsude snad v kazdem filmu kdyz deti jdou spat,rodice jim natahnou cokoliv je tam hraci a hudba hraje a ditko usina.
My teda koupili v tchibo kazetak kde jsou i ukolebavky a casovac ale poustim na tom pres den pisnicky.
Nemuze si na to ditko zvyknout a pak bez hudby vubec neusnout?Nebo po dohrani zacit brecet a rodic musi prijit a vec zase natahnout?
Diky Tamara
Ahoj,tak mi teda natahujem kolootc.Jednou az dvakrat podle rychlosti usinani ale vetsinou usne na 1,5natazeni.Jestli si muzou zvyknout myslim si ze jo.Ale je spousta lidi co usina pri hudbe.
U nás kolotoč neměl úspěch, spíš ho vytrhoval z usínání a při dohrání byl takový zmatený. Takže dokud jsem kojila (do dvou let), tak spolu potmě a potichu v posteli, teď přečtem pohádku nebo dvě, všude pozhasínám (sám to vyžaduje) a potichu usne.
My zacli cca ve 2r3m poustet detske pisnicky z CDcka. Ma to ale jen doma a kdyz spi mimo domov (min. 2× do tydne) tak to nevyzaduje a usne i v tichu.
Hudbu nepouštíme, ale máme kluky naučený na pohádky na CD. Přes den i večer, se vždy pohádka přečte z knihy a pak se kluci uloží do postýlek a pustí se CD s pohádkama. Oni poslouchají a u toho usnou. S Honzíkem pak máme dohodu, že pokud ve dne! celé CD skončí a on nebude ještě spinkat, tak může stávat protože je odpočinutý. Naučila jsem HOnzíka na usínání u CD cca v těch 18m. Než se narodil Tom, abych se pak mohla věnovat miminku a nemusela třeba ležet s ním a čekat až usne…
Ahoj Tami
ja prckovi uz od miminka poustela k usinani cd s detskymi pisnickami (Skakal pes, Prsi prsi atd…), protoze usinal sam v pokojicku, tak aby se nebal… Zacala jsem mu je poustet cca ve 4 mesicich a poustim mu je doted
Ale je to spis jen moje sila zvyku, bezpecne vim, ze na tom zavisly neni, protoze uz nekolikrat usinal mimo domov, nebo treba usinal v dobe, kdy nesel proud, a naprosto bez problemu.
Ahoj, teď dceři před spaním zpívám, ale když byla mimi, usínala u metalu
. Nejprve jsem zkoušela taky zpívat, ale to trvalo i 20 minut než usla, tak jsem přešla na manželovu metalovou metodu, a byla tuhá během první písničky.
Jinak já jsem si taky vždycky před spaním pouštěla mluvené slovo, nejprve Hurvínka a pak Cimrmana ![]()