Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky.Prosím o radu,řešení či o Vaše zkušenosti.
Syn (skoro 8 měsíců) je strašně aktivní,leze,plazí se,stojí (div nechodí) prostě se dostane kam potřebuje. Přes den je to celkem pohoda,zabaví se sám věcma kolem sebe.Ale v noci!
Řekla bych,že takhle aktivní dítě večer padne do postýlky a ani se nehne a spí jako kámen.Ale houby.Je aktivní i v noci,za spánku lozí po postýlce,přetáčí se na bříško,hned se zvedne na kolínka a pláče.Přes den by se na záda přetočil,kdyby mu to vadilo (ovládá to hravě),ale v noci jako kdyby nevěděl jak,houpe se na kolínkách a pláče.Musím ho otočit,přikrýt a spinká dál.Chodím za ním tak 5× za noc a přetáčím ho,hrůza.Do 5-ti měsíců pomohl spací pytel,pak se přetáčel i v něm a to byl konec.Deky kolem něj nepomáhají-zvádne to i tak.Myslela jsem zavinovat-ale to zas mám strach,protože na to není od malinka zvyklý a to vůbec!Taky nevím do čeho při takových dusnech.
Tak se na Vás obracím…nemáte nějaký fígl,který by mohl pomoct?
Děkuji
Chtěla jsem ještě dodat,že bych ho ráda naučila spinkat na bříšku…protože se přetočí na bříško…ale hned jako by dostal signál,že musí na kolínka a lézt,kdyby spinkal na bříšku tak by mě to nevadilo,ale odmalinka mi říkali že na bříšku miminko nemá spinkat (důvody chápu),takže není vůbec zvyklý a v podstatě od narození spí na zádech nebo ted na boku.
Mám obavy že se to naučit stejně nedá,ani si nepoloží hlavičku-málokdy.
No doufám,že v tom nejsem sama a že máte nějaké rady.
Krásný den!
Ahoj, radu zadnou nemam, jen te chci ujistit, ze s timto bojuje hooodne mamin
Proste VYDRZET, ono to fakt prejde za chvili samo. Ale je to dost na budku, vid?
u nas to preslo po cca 2m esicich,takze to fakt chce jen vydrzet…
Na budku to je ![]()
A když to trvá již dva měsíce,tak mi to přijde že to ani nemá konce,a taky se mi dostalo ujištění,že to brzy přejde.Mám pocit že ne…nejdřív jsem bojovala s nočním kojením,když si říkal každou hodinu-to jsem ho odnaučila a ted tohle ![]()
Nezoufej, jsou horsi veci
Materstvi je holt nekdy drina, ale stoji za to ![]()
sice tohle neni rada přímá:
zkus si aspon přitáhnout postýlku ke své posteli-pokud to jde, at nemusíš vstávat a jít k postýlce-to se člověk probere uplně a je nevyspaný totálně. Potom jen šáhneš a přetočíš mimiska.
Jen vydržet tohle jednou přejde!
Kač
Děkuji aspoň za ujištění ![]()
Kac: k sobě si postýlku nepřitáhnu,protože malej spí ve svém pokojíčku
musela jsem tak v 5-ti měsících učinit,páč když byl u nás v ložnici,tak se co každou hodinu budil a dožadoval se mlíčka.Přestěhováním do pokojíčku se to rapidně zlepšilo,i když celou noc teda neprospí,ale které dítě ano
a pokud ano tak tiše závidím ![]()
Uvidíme co přinese čas,hezký den!
Přidávám se k holkám - zlepší se to! Vydrž! U nás to trvalo taky tak 2 měsíce, kdy jsem třeba 10× za noc musela malého přetočit a sklidnit
.