Spaní a pití

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
25.8.09 11:45

Spaní a pití

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, spí vaše děti s pitím?
Naše malá (25 měsíců) chce usínat a spát s lahvičkou pitího (má jen vodu).
A kdykoliv se v noci probudí (a budí se často) a pije, takže je ráno lahev prázdná a plína nacucaná, že by se dala ždímat.
Myslím, že jí to čůrání taky ruší ve spánku.
Běda když se v noci vzbudí a nemá pití při ruce.
Tak jak to máte vy?Pijou vaši prckové? Jak často? Za vaší asistence?
Co je malá na světe, tak spala v kuse celou noc snad jen 3×. Zbytek noci se hodně budí, ale ne že by se vzbudila a zas usla, chvilku pláče, bud pomůže to pítí, nebo k nám do postele, nebo ale poslední dobou vydrží být třeba dvě hodiny vzhůru, mám ji u sebe v posteli, tak vidím co dělá, hraje si s pitím, hledá knížku/s kterou taky spí), fňuká…
A mě to hrozně rozčiluje protože chci spát.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
25.8.09 11:54

Libča taky pil a pije do dnes. Dneska už teda míň, ale v tom vašem věku pil taky pořád. Od plínek jsme se odnaučili dobře už ve 2,5 roce, čůrání ho buď vzbudilo nebo vydržel. A měl taky jen „čistou“.

Mě to taky štvalo, ale vydržela jsem.
Já sama piju taky v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
25.8.09 11:57

U nás je to podobné. Malému je necelých 17 měs. a před spaním i v noci pití mít musí (také mu dávám jen vodu). On dokonce ani nic jiného nechce a během dne je to obdovné - nejraději vodu. Já ho musím v noci i přebalit, jinak je mokrá i postel. Před spaním a v noci chce pít jen z flašky s dudlem, tak jsem poslední týden zavedla to, že mu dám flašku od Jupíku a on toho tolik nevypije. Ikdyž jeden den je v poho a druhý den se snaží ječením se domoci flašky s dudlem. Celou noc ještě nikdy nespal. A pravidelně kolem druhé, třetí hod. se dere k nám do postele. A já jsem asi málo vytrvalá, abych ho nechala v noci vřískat hodinu, aby pochopil, že má svoji postýlku. Navíc je beran, takže s nim hned tak nehnu. Se uklidňuji, že v 18.ti k nám snad do postele už nepoleze a s pitím se to snad také zlepší. Mě děsí, jak kvůli tomu budu odnaučovat plínky na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
25.8.09 13:21

Ahoj,nase Emca teda nepije a nikdy nepila,spi celou noc a vzbudi se akorat kolem pate na UM..ja jsem nikdy nemela potrebu ji piti na noc davat a ona snad taky ne..Prijde vam,ze maji vase deti fakt zizen nebo je to zlozvyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
25.8.09 13:29

Eemii, to je právě co nevím. Spíš mám ale pocit, že je to zlozvyk, než že by měl tááákovou žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.8.09 14:00

Tak u nás jsme na tom obdobně. Malý má 16. měsíců a v noci vypije minimálně 2×120 UM. Někdy je schopný vypít i 4 flašky.
Dcera takto pila až do 2a3/4 roku. Jsem z toho naprsto vycucaná.
Kdo umí, poraďte.

• Citovat
  • Upravit
25.8.09 14:15

Já sama přes noc vypiju 1l vody, fakt mám žízeň a předpokládám, že pokud je flaška prázdá má jí i vaše dítě.

Někdo v noci prostě pije, dohání tak denní deficit tekutin, mě ani nepomáhá víc pít přes den, v noci vstávám jak k malému (ten pije jen jednou 240ml um), tak i na své pití, nikdy v životě co si pamatuji jsem celou noc nespala ani jako dítě.

Přes koleno bych to nelámala, horší asi budou ty plýny, já chodím na WC i 3× za noc, tak třeba se malej bude budit se mnou aby to bylo jednoduší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
25.8.09 16:06

Taky mi starší pila v noci vodu a flaška prázdná byla, po zrušení plínek (nic jiného nám nezbylo dokud měla plínku i jen na noc čurala do gatěk - nějak nerozlišovala kalhotky a plenku). Takže jsme ve dvou letech zrušili plenky i flašku na noc a dítku vysvětlili, že když bude chtít má přijít napít jí dáme a zároveň jí dáme i čůrat. Ze začátku chodila tak jednou - dvakrát pít a čůrat. Pak se to odnaučila. Pila víc přes den a v noci spala. Dnes se chodí napít a vyčurat jen jednou za čas asi když je tepleji v pokojíčku a má sucho v puse. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.8.09 20:09

Žízeň je hodně o zvyku, v noci by měl žaludek i ledviny odpočívat. Jak to pak bude, až budete chtít spát bez plen? Já v noci pití nedávám. Sama taky nepiju, manžel taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
25.8.09 21:18

já i manžel i malá máme PETku u postele. já i manža se napijeme jen 1×za noc, když jdeme na záchod, někdy vůbec a malá se vzbudí tak 2×do týdne, většinou když se jí něco zdá a procitne, tak chce napít.

myslím si, že tohle je zlozvyk, asi bych to omezovala..za jednak by si měly ledviny v noci odpočinout a za druhak se bude hůř odnaučovat plíně n a noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
25.8.09 21:58

Mně je celkem jasné, že to není nejlepší takhle v noci pít, ale jak to odnaučit? Syn je hrozný paličák (asi po mně :D ). Když jsme ho chtěli naučit usínat samého bez nás, tak ani po 14 dnech večerního řevu (chodili jsme k němu co 5 min) byl výsledek nulový a my z toho jekotu na nervy.
Dopadlo to tak, že jsme se jen ve dne přiblížili ke dveřím ložnice a on už řval. Takže nedat ze dne na den pití vůbec, tak se naprosto nevyspíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.8.09 07:55

taky si prave myslim, ze si ledviny vubec neodpocinou…
napadlo me davat do flasky nejake piti co nema moc rada…ale ted zrovna me nenapada co…
no, s odnaucovanim plin na noc pockam jeste tak pul rok, teprve jsme se naucili bez pliny pres den…tak to by jeste asi nezvladla.

• Citovat
  • Upravit
2318
26.8.09 09:01

Odnaučování bude těžké, to je jasný. Nesmí z vás cítit nejistotu, že je vám ho líto. Prostě stát si laskavě za svým: máme tě rádi, ale pití nedostaneš. Asi bych snižovala dávky postupně. Ad plíny na noc - čím bude starší, tím bude odnaučování čehokoliv (pití) horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.8.09 10:21
Lasicka píše: Žízeň je hodně o zvyku, v noci by měl žaludek i ledviny odpočívat. Jak to pak bude, až budete chtít spát bez plen? Já v noci pití nedávám. Sama taky nepiju, manžel taky ne.

souhlas.

A litr pití v noci je špatně. To je něco špatně s pitným režimem na den.

Jinak je to zlozvyk. Aspoň teda u nás. Před spaním dostane lahev s UM mimo postýlku, pak do postýlky a spát. Dostává v noci napít a nedávám víc než 60ml najednou a nedávám hned na zakníknutí. Jako uklidňovadlo se mi to nezdá vhodné, ale řekněme, že v tom horku plus zuby to toleruju (i když po hodině a půl, když jen ejhůř, už nadávám jak špaček, ale standard je 2, max 3× za noc). Ale dávám fakt málo, bo vím, že vypije tolik, kolik dostane - čili dostane málo, vypije a spí, dostane hodně, vypije vše a spí. Když jí to vezmu, ječí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
30.8.09 20:00

No ja si taky myslim,ze je to zvyk,stejne tak nocni UM u vetsich deti..U nas treba E.vyzaduje UM kolem 4,ranni,kolikrat vypije 60 ml a zas spi,kdyby nedostala,byl by vyrval :roll: :roll: ,takze blbej zvyk :evil: ..ale nejak zatim nemam naladu,s tim neco delat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí