Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak pardon, že jsem se ptala.
Diskuse ,,Exmanžel bere dceru na dovolenou,, je OK, když se zeptám já, tak jsem za exota?
Mějte se . ![]()
@Lenka002 no ale ty se ptáš, co tím on myslel a to my tady fakt nemůžeme vědět, s tím se nedá nic poradit…
Já teda nevím, třeba ji chtěl udělat radost, ale já jet do Tater tak nebudu sedět na hotelu. Když měla bolavy kotník tak nic nemohla a tudíž zas chápu, že tata s ni nebude celej den sedět, když už si zaplatili lyžovačku (jako chápala bych kdyby to bylo dítě)… Mohla říct že nikam nejede, zranění je adekvátní omluva, a ne teda jet a pak si stěžovat že se sama nudí na pokoji ![]()
@Kriss Tina spíš si myslim, že si to normálně užila. Ale před tetou, která s jejím otcem nemluví a je žhavá na drby o mladičké macešce, musela trochu upravit skutečnost. Aby byla spokojená.
@kruel píše:
Já bych tak strašně, ale tak strašně moc chtěla řešit jen takové cypoviny
Asi tak ![]()
Jeste ze mam stastny zivot a staram se jen o sebe a nemusim resit dalsi pip…ovinky ![]()
@Lenka002 A co ti na to mame tady jako napsat?! Je to jejich zivot, jejich vztah dcera a otec, to si maj resit oni a ne ty. Se zbrchej. ![]()
@Čičorečka píše:
@Kriss Tina spíš si myslim, že si to normálně užila. Ale před tetou, která s jejím otcem nemluví a je žhavá na drby o mladičké macešce, musela trochu upravit skutečnost. Aby byla spokojená.
Proc bere tatinek dospelou dceru do Tater a nebere ji na Bali netusim. Treba se ji na Bali nechce, co ja vim. A jen poznamka: kotnik muze byt vyvrtnuty, vymknuty nebo v nem je vyron, ale fakt nevrka.
@Ijen Tatry jsou přeci jenom o poznání levnější, než Bali, bych myslela. ![]()
@sirikit píše:
@Ijen Tatry jsou přeci jenom o poznání levnější, než Bali, bych myslela.
Tak minimalne o cenu letenky ano, ceny v Tatrach neznam.
@Ijen píše:
Proc bere tatinek dospelou dceru do Tater a nebere ji na Bali netusim. Treba se ji na Bali nechce, co ja vim. A jen poznamka: kotnik muze byt vyvrtnuty, vymknuty nebo v nem je vyron, ale fakt nevrka.
„vyvrtnutý“ mi dokonce google opravuje jako nesprávný výraz
nevím, vyvrknutý se používá docela běžně ![]()
@Čičorečka píše:
Nojo, neteř si nestěžuje - pro mně by to byla dovča snů - courat sama, číst si…
Tak asi chtěl tatínek holce udělat radost, ona byla pro, a když to pak popsala tetičce, tak ta to nepobrala. Čistě obecně předpokládám, že tatínek tam svou dceru pozval proto, že si myslel, že by se jí to mohlo líbit a chtěl jí udělat radost.
@Čičorečka píše:
@Nimie protože i to jsou patvary od slovesa vyvrtnout, případně zvrtnout, nebo podvrtnout, pravopisně správně nejsou, ale významově jsou teda blíž než výraz vyvrknout, který neexistuje vůbec. Vím, že se to používá často, ale to nic nemění na tom, že je to blbě.