Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Letěla jsem s dětmi, u mladšího dvanácti let byl výběr sedadla zdarma pro dítě i jednoho rodiče. Starší děti a druhý rodič za výběr místa platili.
Nedavno jsem cetla clanek, ze kvuli bezpecnosti atd. budou aerolinky usazovat rodiny spolu. No priznam se, ze kdyz jsem ted kupovala letenky, tak jsem proste neriskovala a tu rezervaci jsem si zaplatila
Poletim s 3letou.
Nic neplať. Běžně to chodí tak, že si pak přesednete.
Taky jsme to tak udělali. A vlastně - udělalo to celé letadlo
Ještě ani neseděli a už se to přemísťovalo. Takže zbytečně vyhozené prachy za rezervaci sedadel.
A počítej s tím, že Vás to nejspíš hodí každého na jiné místo. Ale syna si nech u sebe a až si k tobě bude chtít někdo sednout, tak ho požádej, ať jde na synovo ![]()
Dělají to tak všichni. Tak se neboj ![]()
@Šmoulice píše:
Taky jsme to tak udělali. A vlastně - udělalo to celé letadlo![]()
Ještě ani neseděli a už se to přemísťovalo. Takže zbytečně vyhozené prachy za rezervaci sedadel.
A počítej s tím, že Vás to nejspíš hodí každého na jiné místo. Ale syna si nech u sebe a až si k tobě bude chtít někdo sednout, tak ho požádej, ať jde na synovo
Dělají to tak všichni. Tak se neboj
A víš, že za tohle tě mohou vysadit z letadla?
Třeba Ryanair chválně přiděluje místa která nejsou u sebe aby „donutil“ lidi připlatit rezervační poplatek za sedadlo.
@Šmoulice tak my jsme takhle letěli na Djerbu s mezipřistáním v Tunisu a letadlo bylo narvané. Nikoho nezajímalo, kde chceš sedět a nikdo si nikam nepřesedal. Já seděla skoro v poslední řadě a můj ex úplně vepředu. Od té doby si to raději připlatím.
@lucik333 prý stačí, když je člověk včas na odbavení a nahlásí, že chce sedět pohromadě. Když místa mají, tak vyhoví.
To bych asi zírala, kdyby vedle mě posadili pětileté dítě a jeho rodiče jinam
Ale co bych mohla.
@Aduš8 píše:
@Šmoulice tak my jsme takhle letěli na Djerbu s mezipřistáním v Tunisu a letadlo bylo narvané. Nikoho nezajímalo, kde chceš sedět a nikdo si nikam nepřesedal. Já seděla skoro v poslední řadě a můj ex úplně vepředu. Od té doby si to raději připlatím.
Tak dospělí, tam to chápu. Ale dite ![]()
Me se teda nikdy nestalo, ze jsem sedela jinde nez deti nebo manzel. Jednou nas dali na jiny let kvuli sopce na Bali, letadlo narvany. Letelo nas 5 a meli jsme mista 3 a 2, takze vzdycky byl jeden s detma.
Jak by se to vlastně řešilo z hlediska bezpečnosti? Kdyby rodič řekl ok a nechal čtyřleté dítě samotné. To se samo nepřipoutaná a v případě nějaké hrůzy se neobslouží maskou, nezaujme polohu…
@lucik333 Dopředu většinou nerezervuju. Na webu aerolinky lze zobrazit váš let a sledovat obsazenost, když bude let poloprázdný, tak nemá smysl připlácet za rezervaci. 24 h před odletem se pak dělá online check in, kde si můžeš místa přeskládat jak chceš, když bude místo.
Nikdy jsem si mista nerezervovala a vzdycky jsme je meli vedle sebe… btw se domluvis s lidmi kolem a nekdo si muze presednout. To jsem udelala ja, protoze tam 3 chlapi stebetali preze me, tak jsem se zdekovala ![]()
@Aduš8 píše:
@lucik333 prý stačí, když je člověk včas na odbavení a nahlásí, že chce sedět pohromadě. Když místa mají, tak vyhoví.
Nemíchat dohromady chartery, a linky. U většiny linek (zejména lowcostů) už je dnes dostupné jen elektronické odbavení přes internet.
@Šmoulice píše:
Taky jsme to tak udělali. A vlastně - udělalo to celé letadlo![]()
A počítej s tím, že Vás to nejspíš hodí každého na jiné místo. Ale syna si nech u sebe a až si k tobě bude chtít někdo sednout, tak ho požádej, ať jde na synovo
Dělají to tak všichni. Tak se neboj
To by me teda zajimalo kde bezne…tohle jsem nikdy nezazila, aby si nekdo presedaval. Ani u nizkonakladovek, ani u normalnich. Proste palubni listek s cislem sedadla a tecka.
V zivote jsem za vyber sedadel s deckem nic nepriplacela a nikdy se mi nestalo, ze by nas chtěli rozsadit.