Rezervace sedadel v letadle - dítě vedle rodiče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
SAJ
17073
28.3.19 21:00

Letěla jsem s dětmi, u mladšího dvanácti let byl výběr sedadla zdarma pro dítě i jednoho rodiče. Starší děti a druhý rodič za výběr místa platili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
28.3.19 21:02

Nedavno jsem cetla clanek, ze kvuli bezpecnosti atd. budou aerolinky usazovat rodiny spolu. No priznam se, ze kdyz jsem ted kupovala letenky, tak jsem proste neriskovala a tu rezervaci jsem si zaplatila :oops: Poletim s 3letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15389
28.3.19 21:02

Nic neplať. Běžně to chodí tak, že si pak přesednete.
Taky jsme to tak udělali. A vlastně - udělalo to celé letadlo :-D :mrgreen: Ještě ani neseděli a už se to přemísťovalo. Takže zbytečně vyhozené prachy za rezervaci sedadel.
A počítej s tím, že Vás to nejspíš hodí každého na jiné místo. Ale syna si nech u sebe a až si k tobě bude chtít někdo sednout, tak ho požádej, ať jde na synovo :-)
Dělají to tak všichni. Tak se neboj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
28.3.19 21:12
@Šmoulice píše:
Taky jsme to tak udělali. A vlastně - udělalo to celé letadlo :-D :mrgreen: Ještě ani neseděli a už se to přemísťovalo. Takže zbytečně vyhozené prachy za rezervaci sedadel.
A počítej s tím, že Vás to nejspíš hodí každého na jiné místo. Ale syna si nech u sebe a až si k tobě bude chtít někdo sednout, tak ho požádej, ať jde na synovo :-)
Dělají to tak všichni. Tak se neboj :-)

A víš, že za tohle tě mohou vysadit z letadla?

Třeba Ryanair chválně přiděluje místa která nejsou u sebe aby „donutil“ lidi připlatit rezervační poplatek za sedadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.3.19 21:16

@Šmoulice tak my jsme takhle letěli na Djerbu s mezipřistáním v Tunisu a letadlo bylo narvané. Nikoho nezajímalo, kde chceš sedět a nikdo si nikam nepřesedal. Já seděla skoro v poslední řadě a můj ex úplně vepředu. Od té doby si to raději připlatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.3.19 21:17

@lucik333 prý stačí, když je člověk včas na odbavení a nahlásí, že chce sedět pohromadě. Když místa mají, tak vyhoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.3.19 21:20

To bych asi zírala, kdyby vedle mě posadili pětileté dítě a jeho rodiče jinam 8o Ale co bych mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.3.19 21:21
@Aduš8 píše:
@Šmoulice tak my jsme takhle letěli na Djerbu s mezipřistáním v Tunisu a letadlo bylo narvané. Nikoho nezajímalo, kde chceš sedět a nikdo si nikam nepřesedal. Já seděla skoro v poslední řadě a můj ex úplně vepředu. Od té doby si to raději připlatím.

Tak dospělí, tam to chápu. Ale dite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.19 21:22

Me se teda nikdy nestalo, ze jsem sedela jinde nez deti nebo manzel. Jednou nas dali na jiny let kvuli sopce na Bali, letadlo narvany. Letelo nas 5 a meli jsme mista 3 a 2, takze vzdycky byl jeden s detma.

• Citovat
  • Upravit
36556
28.3.19 21:24

Jak by se to vlastně řešilo z hlediska bezpečnosti? Kdyby rodič řekl ok a nechal čtyřleté dítě samotné. To se samo nepřipoutaná a v případě nějaké hrůzy se neobslouží maskou, nezaujme polohu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.19 21:24

@lucik333 Dopředu většinou nerezervuju. Na webu aerolinky lze zobrazit váš let a sledovat obsazenost, když bude let poloprázdný, tak nemá smysl připlácet za rezervaci. 24 h před odletem se pak dělá online check in, kde si můžeš místa přeskládat jak chceš, když bude místo.

• Citovat
  • Upravit
3023
28.3.19 21:25

Nikdy jsem si mista nerezervovala a vzdycky jsme je meli vedle sebe… btw se domluvis s lidmi kolem a nekdo si muze presednout. To jsem udelala ja, protoze tam 3 chlapi stebetali preze me, tak jsem se zdekovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
28.3.19 21:25
@Aduš8 píše:
@lucik333 prý stačí, když je člověk včas na odbavení a nahlásí, že chce sedět pohromadě. Když místa mají, tak vyhoví.

Nemíchat dohromady chartery, a linky. U většiny linek (zejména lowcostů) už je dnes dostupné jen elektronické odbavení přes internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
28.3.19 21:26
@Šmoulice píše:
Dělají to tak všichni. Tak se neboj :-)

To by me teda zajimalo kde bezne…tohle jsem nikdy nezazila, aby si nekdo presedaval. Ani u nizkonakladovek, ani u normalnich. Proste palubni listek s cislem sedadla a tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
28.3.19 21:27

V zivote jsem za vyber sedadel s deckem nic nepriplacela a nikdy se mi nestalo, ze by nas chtěli rozsadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí