Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lioness34 Ale ani tohle přece @Šmoulice nepsala, že dělá. Většina lidí nemá na místa zaplacenou rezervaci a není důvod nepožádat někoho, kdo třeba letí sám, o výměnu místa
Stejně jako můžeš slušně požádat, může on slušně odmítnout
Jak říkám, nikdy jsem se s tím nesetkala, ale zároveň se mi nikdy nestalo, že by nás posadili nějak od sebe. Maximálně přes uličku s partnerem, ale děti vždy u jednoho z rodičů ![]()
@lucenka Aha, toho jsem si nevšimla. Tak tohle mi někdo udělat, tak budu taky běsná. Typická situace v nízkonákladovce, tři a tři sedadla před uličku, chceme s mužem místa u okýnka vedle sebe, dostaneme je a když tam přijdeme, sedí tam vesele matka s dítětem a pošle nás sednout si jinam? Jako drsný
To bych asi slušná nebyla.
@unuděná ale já nejsem proti nikomu - nečetla jsem ani celou diskuzi, jen jsem napsala, ze si raději priplatim - někdy to není takový rozdíl a mam klid, nez abych doufala, ze se pak s někým domluvíme… to je cele. ![]()
@Maminanamatersky píše:
V zivote jsem za vyber sedadel s deckem nic nepriplacela a nikdy se mi nestalo, ze by nas chtěli rozsadit.
Přesně. A nikdy se mi nestalo, že by vedle mne posadili samotné dítě ![]()
@unuděná píše:
@lucenka Aha, toho jsem si nevšimla. Tak tohle mi někdo udělat, tak budu taky běsná. Typická situace v nízkonákladovce, tři a tři sedadla před uličku, chceme s mužem místa u okýnka vedle sebe, dostaneme je a když tam přijdeme, sedí tam vesele matka s dítětem a pošle nás sednout si jinam? Jako drsnýTo bych asi slušná nebyla.
Nechala bych si dítě u sebe a pokusila se domluvit. Nikdo nepsal o zabírání místa ![]()
@Šmoulice No tak tím, že dítě posadíš na cizí místo a pak ho teprve „požádáš“, aby si sedl jinam, mu přece to místo zabíráš, no ne?
A když by ti ten dotyčný řekl, že bohužel ne, tak co uděláš?
Nevím no, spoléhat na to, že natrefíš na někoho vstřícného, to jde tak u hodinových letů po Evropě. A takový let by asi dítě zvládlo i samo s tabletem ![]()
@unuděná píše:
@Šmoulice No tak tím, že dítě posadíš na cizí místo a pak ho teprve „požádáš“, aby si sedl jinam, mu přece to místo zabíráš, no ne?A když by ti ten dotyčný řekl, že bohužel ne, tak co uděláš?
Nevím no, spoléhat na to, že natrefíš na někoho vstřícného, to jde tak u hodinových letů po Evropě. A takový let by asi dítě zvládlo i samo s tabletem
Tak můžeš zkusit na druhé straně, kde mělo sedět dítě … a když ani tam nepochodím, tak personál.
vždy se to vyřeší ![]()
Když chceš slovíčkařit, tak si dítě nechám na klíně
aby nesedělo náhodou chvilku na cizím ![]()
@unuděná píše:
@Šmoulice No tak tím, že dítě posadíš na cizí místo a pak ho teprve „požádáš“, aby si sedl jinam, mu přece to místo zabíráš, no ne?A když by ti ten dotyčný řekl, že bohužel ne, tak co uděláš?
Nevím no, spoléhat na to, že natrefíš na někoho vstřícného, to jde tak u hodinových letů po Evropě. A takový let by asi dítě zvládlo i samo s tabletem
Co udělá? Bude naštvaná, argumenovat tím, že přeci ten dotyčný doěpláý člověk nepošle to dítě jinam, hrát na city, čímž z toho člověka udělá zloducha, co ubohé dítě nenechá u mámy. A pak máme typy lidí, co raději kývnou a půjdou si sednout jinam, protože tohle nemusí, přestože by nechtěli. A druhé typy, kteří si budou muset tady se Šmoulicí vybojovat své zaplacené místo a pak celý let sedět vedle někoho, kdo na ně bude nasratý. Fakt super. A jen proto, že si tady Šmoulice prostě nepřiplatí za sezení vedle sebe, protože její praktika je neplatit nic navíc a domlouvat se. Domlouvat se stylem, že si dítě nechá u sebe a cestujícího požádá, ať si sedne jinam, čímž se vracíme na začátek, do jaké role cestujícího postaví.
@Bábrdl píše:
Přesně. A nikdy se mi nestalo, že by vedle mne posadili samotné dítě
I kdyz je teda fakt, ze jsme nikdy neteli s Ryanair.. Tam je asi mozny vsechno
A popravdě me to nikdy ani predem nenapadlo, ze by se mi mohlo stat, ze nas s ditetem rozsadi. Slysim to tady poprve..
@Maminanamatersky píše:
I kdyz je teda fakt, ze jsme nikdy neteli s Ryanair.. Tam je asi mozny vsechnoA popravdě me to nikdy ani predem nenapadlo, ze by se mi mohlo stat, ze nas s ditetem rozsadi. Slysim to tady poprve..
Já si hlavně neumím představit, jak by se to řešilo z hlediska té bezpečnosti.
Kdyby spolusedící odmítl převzít za dítě zodpovědnost a řekl „ne, nebudu mu zapínat pás, nebudu sahat na cizí dítě“ tak co? ![]()
My občas létáme s dětmi z oddílu. Místa nerezervujeme a vždycky jsme se domluvili s letuškou. Takže třeba jeden dospělí a 2 děti seděli u sebe. Ale většinou nám i dají 2-3 řady u sebe. Ale snažíme se jít do letadla, co nejdřív, abychom potom nemuseli zbytečně zvedat víc lidí.
@Maminanamatersky píše:
I kdyz je teda fakt, ze jsme nikdy neteli s Ryanair.. Tam je asi mozny vsechnoA popravdě me to nikdy ani predem nenapadlo, ze by se mi mohlo stat, ze nas s ditetem rozsadi. Slysim to tady poprve..
S Ryanair jsme letěli několikrát s dětmi a v pohodě.
@Maminanamatersky píše:a