Rezervace sedadel v letadle - dítě vedle rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.3.19 08:57

@Lioness34 Ale ani tohle přece @Šmoulice nepsala, že dělá. Většina lidí nemá na místa zaplacenou rezervaci a není důvod nepožádat někoho, kdo třeba letí sám, o výměnu místa :nevim: Stejně jako můžeš slušně požádat, může on slušně odmítnout :nevim: Jak říkám, nikdy jsem se s tím nesetkala, ale zároveň se mi nikdy nestalo, že by nás posadili nějak od sebe. Maximálně přes uličku s partnerem, ale děti vždy u jednoho z rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.19 08:59

@lucenka Aha, toho jsem si nevšimla. Tak tohle mi někdo udělat, tak budu taky běsná. Typická situace v nízkonákladovce, tři a tři sedadla před uličku, chceme s mužem místa u okýnka vedle sebe, dostaneme je a když tam přijdeme, sedí tam vesele matka s dítětem a pošle nás sednout si jinam? Jako drsný :think: To bych asi slušná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
29.3.19 09:01

@unuděná ale já nejsem proti nikomu - nečetla jsem ani celou diskuzi, jen jsem napsala, ze si raději priplatim - někdy to není takový rozdíl a mam klid, nez abych doufala, ze se pak s někým domluvíme… to je cele. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.3.19 09:17
@Maminanamatersky píše:
V zivote jsem za vyber sedadel s deckem nic nepriplacela a nikdy se mi nestalo, ze by nas chtěli rozsadit.

Přesně. A nikdy se mi nestalo, že by vedle mne posadili samotné dítě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
29.3.19 09:57
@unuděná píše:
@lucenka Aha, toho jsem si nevšimla. Tak tohle mi někdo udělat, tak budu taky běsná. Typická situace v nízkonákladovce, tři a tři sedadla před uličku, chceme s mužem místa u okýnka vedle sebe, dostaneme je a když tam přijdeme, sedí tam vesele matka s dítětem a pošle nás sednout si jinam? Jako drsný :think: To bych asi slušná nebyla.

Nechala bych si dítě u sebe a pokusila se domluvit. Nikdo nepsal o zabírání místa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.19 10:28

@Šmoulice No tak tím, že dítě posadíš na cizí místo a pak ho teprve „požádáš“, aby si sedl jinam, mu přece to místo zabíráš, no ne? ;) A když by ti ten dotyčný řekl, že bohužel ne, tak co uděláš? :think: Nevím no, spoléhat na to, že natrefíš na někoho vstřícného, to jde tak u hodinových letů po Evropě. A takový let by asi dítě zvládlo i samo s tabletem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
29.3.19 10:53
@unuděná píše:
@Šmoulice No tak tím, že dítě posadíš na cizí místo a pak ho teprve „požádáš“, aby si sedl jinam, mu přece to místo zabíráš, no ne? ;) A když by ti ten dotyčný řekl, že bohužel ne, tak co uděláš? :think: Nevím no, spoléhat na to, že natrefíš na někoho vstřícného, to jde tak u hodinových letů po Evropě. A takový let by asi dítě zvládlo i samo s tabletem :nevim:

Tak můžeš zkusit na druhé straně, kde mělo sedět dítě … a když ani tam nepochodím, tak personál. ;) vždy se to vyřeší ;)
Když chceš slovíčkařit, tak si dítě nechám na klíně ;) aby nesedělo náhodou chvilku na cizím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
29.3.19 11:50
@unuděná píše:
@Šmoulice No tak tím, že dítě posadíš na cizí místo a pak ho teprve „požádáš“, aby si sedl jinam, mu přece to místo zabíráš, no ne? ;) A když by ti ten dotyčný řekl, že bohužel ne, tak co uděláš? :think: Nevím no, spoléhat na to, že natrefíš na někoho vstřícného, to jde tak u hodinových letů po Evropě. A takový let by asi dítě zvládlo i samo s tabletem :nevim:

Co udělá? Bude naštvaná, argumenovat tím, že přeci ten dotyčný doěpláý člověk nepošle to dítě jinam, hrát na city, čímž z toho člověka udělá zloducha, co ubohé dítě nenechá u mámy. A pak máme typy lidí, co raději kývnou a půjdou si sednout jinam, protože tohle nemusí, přestože by nechtěli. A druhé typy, kteří si budou muset tady se Šmoulicí vybojovat své zaplacené místo a pak celý let sedět vedle někoho, kdo na ně bude nasratý. Fakt super. A jen proto, že si tady Šmoulice prostě nepřiplatí za sezení vedle sebe, protože její praktika je neplatit nic navíc a domlouvat se. Domlouvat se stylem, že si dítě nechá u sebe a cestujícího požádá, ať si sedne jinam, čímž se vracíme na začátek, do jaké role cestujícího postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
29.3.19 13:54
@Bábrdl píše:
Přesně. A nikdy se mi nestalo, že by vedle mne posadili samotné dítě 8o

I kdyz je teda fakt, ze jsme nikdy neteli s Ryanair.. Tam je asi mozny vsechno :roll: A popravdě me to nikdy ani predem nenapadlo, ze by se mi mohlo stat, ze nas s ditetem rozsadi. Slysim to tady poprve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.3.19 14:02
@Maminanamatersky píše:
I kdyz je teda fakt, ze jsme nikdy neteli s Ryanair.. Tam je asi mozny vsechno :roll: A popravdě me to nikdy ani predem nenapadlo, ze by se mi mohlo stat, ze nas s ditetem rozsadi. Slysim to tady poprve..

Já si hlavně neumím představit, jak by se to řešilo z hlediska té bezpečnosti.
Kdyby spolusedící odmítl převzít za dítě zodpovědnost a řekl „ne, nebudu mu zapínat pás, nebudu sahat na cizí dítě“ tak co? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.3.19 14:07

My občas létáme s dětmi z oddílu. Místa nerezervujeme a vždycky jsme se domluvili s letuškou. Takže třeba jeden dospělí a 2 děti seděli u sebe. Ale většinou nám i dají 2-3 řady u sebe. Ale snažíme se jít do letadla, co nejdřív, abychom potom nemuseli zbytečně zvedat víc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.3.19 14:10
@Maminanamatersky píše:

S Ryanair jsme letěli několikrát s dětmi a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.3.19 20:10
@Maminanamatersky píše:
a
Ty s dětma jsme letěli právě s Ryanair - a ti měli výběr místa pro dítě pod 12 let a jednoho rodiče zdarma.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí