Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kristý r píše:
Takový blbý dotaz.. znáte pověru o tom, že když držíte miminko do 6 neděli tak do roka otehotnite?? Stalo se to už některé?
Moc tomu nerozumím, ale naštěstí nepotřebuju otěhotnět. Je to myšleno tak, že když si pochováš nějaké miminko do šesti týdnů věku, budeš mít do roka svoje? ![]()
A co teprv to překvapení, ze to jde i bez toho ![]()
Nikdy jsem to neslysela, deti uz mam, tak pro klid duše budu dal pokračovat v nechovani cizich deti, obzvláště v šestinedělí
mne ty dve deticky opravdu stačí.
Ano napsala jsem to trochu blbě.. protože tchýně mě dneska hnala do krámu, že si mám jít honem pochovat miminko
tak mě to zajímalo jestli to taky tak někdo zná.. protože já to nikdy neslyšela ale musela jsem.. no i chtěla a pak i ukrást ale to je detail
@Kristý r píše:
Takový blbý dotaz.. znáte pověru o tom, že když držíte miminko do 6 neděli tak do roka otehotnite?? Stalo se to už některé?
Ne, hloupost.
No neznám tuhle pověru ale jako jo přesně tohle se mi stalo.
![]()
@Kristý r píše:
Ne. Chovala jsem děti snad od 20 let a těhotná jsem byla až po třicítce.
@Kristý r píše:
Ano napsala jsem to trochu blbě.. protože tchýně mě dneska hnala do krámu, že si mám jít honem pochovat miminkotak mě to zajímalo jestli to taky tak někdo zná.. protože já to nikdy neslyšela ale musela jsem.. no i chtěla a pak i ukrást ale to je detail
Ona je nějak mentálně zaostalá? ![]()
@Le_lenaz píše:
No neznám tuhle pověru ale jako jo přesně tohle se mi stalo.![]()
![]()
Fakt jo? Opravdu sis to spojila? Porodila jsi dítě, a pamatovala sis, že si před x měsíci chovala mimčo, které bylo staré do 6ti týdnů? To asi ne ![]()
To je i se šahanim na břicho, nebo se svatbou, když chytneš kytici - ne, nefunguje to ![]()
Znám to naopak. Že dívka (bezdětná) by cizí dítě chovat neměla (příbuzné může), jinak to nosí smůlu (ale není řečeno jestli smůla ve smyslu neotěhotnění nebo nechtěného otěhotnění). To samé se saháním na břicho. ![]()
@Kristý r píše:
Ano napsala jsem to trochu blbě.. protože tchýně mě dneska hnala do krámu, že si mám jít honem pochovat miminkotak mě to zajímalo jestli to taky tak někdo zná.. protože já to nikdy neslyšela ale musela jsem.. no i chtěla a pak i ukrást ale to je detail
A nejake konkretni nebo tam cihas na matky na nakupu?
Ja jen aby te nezavreli ![]()
Já mám teda zkušenost s tím, že dokud jsem nebyla těhotná, tak mi všichni cpali miminka do náruče ( prý ať trénuji na vlastní) a když už jsem byla těhotná, tak s tím všichni přestali ( prý když už čekám, tak proč bych měla chovat cizí
)…
Tipla bych, ze to vzniklo tak, ze když si ženy chovaly cizi malinka miminka, začaly mít touhu mít svoje. Ale jiné kouzlo bych v tom nehledala.
Ano, vzhledem k tomu že to bylo dítě mé nejlepší kamarádky a já jsem následně za měsíc zjistila že jsem těhotná tak ano opravdu to sedí. Nicméně netvrdím že tomu věřím, byla to samozřejmě náhoda, jenom jsem si na to teď vzpomněla jak jsem to četla. Proč bych si to nemohla pamatovat?
@Kristý r píše:
no to je sranda a blbost,
ale náhoda je blbec, v práci jsme parta mladých holek, já rodila první a také jsem občas s miminkem za holkama zajela, přesně rok po mém porodu - opravdu na přesný den - rodily dvě z nich, ta jedna teda předčasně o měsíc,
na každém šprochu pravda trochu, těm dvěma se to určitě vyplnilo