Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LollaD asi tě chtěla spíš povzbudit, protože já bych jinak musela mít dítě věčně nemocné a úplně hloupé. V prvním těhotenství jsem ani jednou nezvracela a teď jsem v 7tt a jen včera mi bylo večer špatně po večeři. Ale,, ustála jsem to". ![]()
@LollaD první tři měsíce jsem zvracela jak Amina a mám postižené dítě.
@Tichošlápek
Já jsem si taky říkala, když mi to říkala, tak jsem se jen na ni podivala a říkám „Co?“. ![]()
Když doktorka něco takového vypustí, tak doufám, že dá patřičně najevo, že si dělá srandu.
![]()
O tom sem neslyšela, zato moje dr říkala že když je mi v prvním trimestru zle tak to bývá známka že těhotenství dobře prosperuje, tak sem se aspon tím uklidňovala
ale možná na tom něco bude, já sem první těhotenství doslova problila a mam zdravého kluka, nikdy nebyl nemocný víc jak rýmu a i je když ho porovnám třeba s Dětma kamarádek mnohem vyspělejší ![]()
Blila jsem az do porodu a dcera je furt po nemocnicich
, asi jsem
spatne
…
@Malike
To mě mrzí, držím palce, ať se máte dobře.
Já si taky říkám, že nevolnosti s něčím takovým přece nemají nic společného. ![]()
@jenny.fields
Ona se teda netvářila nějak, že by to měl být vtip.
Tvářila se tak, že je to svatá pravda. Ani se neusmála, kdyby jo, tak o tom ani nepřemýšlím. ![]()
Já jsem mezi 8. a 11. týdnem zvracela tak, že jsem byla téměř inventářem na pohotovosti v noci u Apolináře. Když jsem tam byla třikrát během pěti dnů, tak mi doktorka řekla, že takhle blbě bývá při holkách a že bude alespoň zdravá
![]()
To byla zrovna doba horkého léta v Praze (teď 30+6), měli jsme ve starém bytě spací patro … dvakrát jsem skončila na infuzích, rozeblilo mě všechno - muž, když se v noci otočil nebo prudce pohnul, zmínka o jídle (brutální byla hořčice
) .. kolem 15tt to začalo ustupovat a druhý trimestr celkem na pohodu. A je to holka
![]()
@Kriss Tina
To je zajímavé. O tom mi říkala taky, že je to známka i toho, že je všechno v pořádku. ![]()
@LollaD píše:
Ahoj všem, včera jsem byla na kontrole u doktorky, protože jsem začala trpět hodně extrémní nevolností, tak tomu říkala. Prostě po každém jídle to jde ven a ne jen po jídle, ale můžu se jen napít šťávy a je to to samý, prostě se mi dělá zle ze všeho.Ale to není to na co se chci zeptat.
Doktorka mi řekla takovou pověru, kterou jsem já ještě teda neslyšela.Prý se říká, že čím víc je mamince špatně, tím zdravější a dokonce i chytřejší bude její dítě. Tak si říkám, že musím mít v břiše snad dalšího Einsteina.
Slyšeli jste o tom někdy?
Jestli mi to neřekla jen proto, že viděla jak trpim a chtěla mě nějak povzbudit, protože já tohle nikdy neslyšela.
Ahoj.
Tak z logiky věci je to pověra a Tvá doktorka by se spíš měla nazývat šamanka. ![]()
Už několikrát jsem slyšela, že kdo zvrací, nepotrácí. ![]()
Nezvracela jsem ani v jednom těhotenství a děti se narodily v termínu.
Určitě bych neřekla, že jsou nějak zvlášť nemocné (antibiotika ani jednou). A s tou chytrostí - zatím se vyvíjí docela v normě a jsou i prý dost bystré, co tak slyším o nich od okolí. ![]()
Přeji Ti, aby nevolnosti brzy ustoupily a ty si užívala těhotenství.
Příspěvek upraven 13.12.18 v 13:52
@VánočníMáma
Mě zase řekla, že to bude asi kluk, že jsem prý zkrásněla.
A že holky berou krásu. Tak, když jsem zkrásněla, tak budu mít kluka.
Já spíš přemýšlela vždycky nad tím, že když ženská v jednom kuse bleje, tak ji to strhá a moc kočka není. A když u kluků není tak zle, tak to těhotenství může slušet ![]()