Povinné hračky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8996
5.9.13 18:52

Povinné hračky

Myslím si, že jsou jisté hračky, které by mělo mít každé dítě, protože mu pomáhají v rozvoji. Podle toho, jak je dítě staré se hračky liší. Tak například podle mě by mělo mít kaýdé mimino kolotoč nad postýlkou, chrastítko, míč, obrázkové leporelo, kousátko, hrazdička - no tohle je asi každému jasný. Ale jak dítě roste, přijde mi že ta další základní výbava hraček už tak jasná není. Tak by mě zajímalo co všechno by mělo dítě mít od půl roka do roka. A co od roka do dvou let? Mně napadá od půl roka do roka jen kroužky na tyčce. Od roka odstrkovadlo, vkládačka, kostky, set na písek, možná plyšák? Dost v tom plavu a budu ráda za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
5.9.13 18:54

@Lynette tak i s tebou vyjmenovaných pro miminka jsem některé neměla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
5.9.13 18:56
@Lynette píše:
Myslím si, že jsou jisté hračky, které by mělo mít každé dítě, protože mu pomáhají v rozvoji. Podle toho, jak je dítě staré se hračky liší. Tak například podle mě by mělo mít kaýdé mimino kolotoč nad postýlkou, chrastítko, míč, obrázkové leporelo, kousátko, hrazdička - no tohle je asi každému jasný. Ale jak dítě roste, přijde mi že ta další základní výbava hraček už tak jasná není. Tak by mě zajímalo co všechno by mělo dítě mít od půl roka do roka. A co od roka do dvou let? Mně napadá od půl roka do roka jen kroužky na tyčce. Od roka odstrkovadlo, vkládačka, kostky, set na písek, možná plyšák? Dost v tom plavu a budu ráda za vaše názory.

Tak zrovna tohle jasný není - třeba u nás - kolotoč nad postýlkou děti rozčiloval (teda ty starší dvě, nejmladší už jsem ho ani nezkoušela) - jako mimina na něj nedosáhly a jako větší jim překážel ve výhledu. Navíc postýlku jsme měli jen na spaní.
Kousátko - nejradši ožužlávali vařečku nebo tvrdou kůrku.
Hrazdička - nic moc. Dokud leželi, koukali na ní vzhůru. Když se naučili plazit, lézt a sedět, už je nezajímala.

Podle mě je tohle individuální, stejně jako jsou i děti. Takže bych jako povinné žádné konkrétní typy neoznačovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.9.13 18:57

Myslím, že povinného není nic, jsem toho názoru, že nejvíc se dítě rozvíjí, pokud musí zapojit fantazii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
5.9.13 18:59

Povinné hračky, celkem úsměvné…Všechny tebou uvedené povinné hračky jsme měli a místo chrastíka holky zaujala víc pixla se žvýkačkami, mobil atp…
Můžeš mít mraky hraček a stejně si většina dětí vybere něco úplně jiného, co ho zaujme. A s největší pravděpodobností to nebude patřit do kategorie „povinných hraček“ a možná vůbec ne do kategorie hraček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.9.13 19:00

@Angua Jsem stejného názoru ale třeba špendlík je dobrý na úchop, vkládačka rozvíjí jemnou motoriku a dítě se při ní učí rozlišovat tvary objektů, u kostek se právě ta fantazie rozvíjet může proto+-že dítě s nima staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.9.13 19:00

Tak nad tím jsem se nikdy nezamýšlela :think: třeba ten kolotoč prcek nesnášel, mám ho jako nový :lol:
Co se týče hraček, tak kupuju co se mi chce a co uznám za vhodné, třeba holka měla v roce pastelky a vodovky jako nejoblíbenější hračku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9066
5.9.13 19:01

Podle me je takove pro vsecky fakt jen kousatko pro mimino, pak kostky, nejaka vkladacka, mic, auto. Pak babovky na pisek, neco na jezdeni. Jo a neco plavaciho do vany. A pak pastelky a modelina, pripadne dalsi veci pro tvoreni (nuzky, lepidlo) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
5.9.13 19:02

8o
moje dítě sundává a dává nazpět ty nalepovací rohy co jsou aby si nerozbil hlavu, krásně si u toho rozvíjí motoriku :nevim:

Oni děti si nejraději hrají s tím s čím nesmí ;) a hlavně s tím co mají dospělí v ruce ;)

Příspěvek upraven 05.09.13 v 19:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074

To je asi dost individuální, ne?:-) Povinnýho není nic, dítě přežije bez úhony i bez kolotoče nad postýlkou. A později každý dítě zajímá něco jinýho, to naše třeba vůbec nebralo odrážedlo, až někdy letos na jaře v 2,5 roce jakž takž a na písek jde pouze výjimečně. Plyšáci hodně často bývají lapači prachu, ale nevyhne se jim nikdo:-)

Nech to vývoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996

No já ho s ničím jiným hrát nenechám - jasně že chce mobil nebo ovladač - chce i notebook, ale má své hračky a hraje si s nima moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
5.9.13 19:04
@Lynette píše:
No já ho s ničím jiným hrát nenechám - jasně že chce mobil nebo ovladač - chce i notebook, ale má své hračky a hraje si s nima moc hezky.

je ještě malej, počkej až bude chodit. To si pro to dojde sám ;) ono ležící-plazící miminko se dá uhlídat ale později už ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.9.13 19:06

Pro mě rozhodně povinné hračky neplatí. V postýlce malá spala, nevím proč by jí mělo néco rušit. Nejlepší dle mého, kdyź se rodič dítěti věnuje. Čte pohádky, zpívá atd.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.9.13 19:07
@Lynette píše:
No já ho s ničím jiným hrát nenechám - jasně že chce mobil nebo ovladač - chce i notebook, ale má své hračky a hraje si s nima moc hezky.

on se tě ptát nebude :lol:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.9.13 19:07

@Lynette já nevím - staršího třeba vkládačky nikdy nebavily, nikdy to nedělal, i když to měl. Pak jsme to vytáhli pro malou a umí to, jak kdyby to vkládal celé dětství :nevim: Tvary taky pozná bez problémů, naučil se to na jiných věcech. Takže fakt nejsem přesvědčená o tom, že je to tak úplně nutné. K úrovni jemné motoriky se vyjádřit úplně nemůžu, ale přijde mi, že je na úrovni vrstevníků. Akorát kreslit moc neumí, protože ho to nebaví. Ale umí psát písmena a čísla, nakreslí rovnou čáru odněkud někam, projede tužkou bludiště - takže nejde o to, že by to motoricky nezvládl.

Ho vůbec toho moc nebaví kromě aut, ale tak nějak je stále na úrovni s vrstevníky, takže jsem právě názoru, že to jde trénovat i jinak. Např. ho nechávám krájet i ostrým nožem a zvládá (i prsty má zatím všecky :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí