Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Třeba pro našeho benjamínka 4 měs. je teď oblíbená hračka pet flaška do ní naházet knoflíky nebo kuličky, prostě něco co rachotí a dat to před něj když si hraje na zemi na dece a snaží se tu flašku posouvat a hned má zábavu.
A je asi jsem zaspala dobu. Už třetí dítě a některé povinné hračky z tvého seznamu nemělo ani jedno dítě
Některé sice měly, ale neosvědčily se, jako například kousadla, ta nevzal na milost nikdo z těch tří.
Jinak z hraček/nehraček zabíraly PETky, plastové misky, vařečky, ruční šlehač na kličku, který jsem nikdy v kuchyni nepoužila, ale dětem se líbil všem a nějmladšímu se líbí plastová brčka, která přerovnává z jednoho kelímku do druhého…
Jak pomáhá zrovna kolotoč nad postýlkou v rozvoji, nevím. Klidně mi to napište, o co jsem dítě ochudila. Neměli jsme ho, příšlo mi to jako zbytečnost. ![]()
@Becky00 píše:
moje dítě sundává a dává nazpět ty nalepovací rohy co jsou aby si nerozbil hlavu, krásně si u toho rozvíjí motoriku![]()
Oni děti si nejraději hrají s tím s čím nesmí
Příspěvek upraven 05.09.13 v 19:03a hlavně s tím co mají dospělí v ruce
To je přesné, rohy frčí i u nás, plus demolování DVDýček tím, že s nimi jezdí po dlažbě. Poté, co malý dostal k narozeninám zřejmě vše, co existuje v jeho kategorii od Fisher Price, na vše hodil bobek a i toho usínáčka zahazuje, tak už povinného nedostane vůbec nic. Jo, dneska dostal hřeben a vařečku, vyhrál si s tím celé odpoledne ![]()
@Clarkia píše:
Jak pomáhá zrovna kolotoč nad postýlkou v rozvoji, nevím. Klidně mi to napište, o co jsem dítě ochudila. Neměli jsme ho, příšlo mi to jako zbytečnost.
asi na zrak ![]()
U posledníčka byla nejoblíběnější hračka, plech na pečení na dlažbě
a šuplíky v kuchyni, tak jsem mu ve dvou spodních obměňovala obsah a vydrželo mu to skoro rok
pak ty různý petky, některý s vodou, některý naplněný barevným legem, pak začlo období těžkých věcí, tak nosil krabice s mlíkem, minarálky atd. ![]()
U nás: krabičky, vařečky, hrnce, autosedačka, zipy, knoflíky na mikině, cedulky u všeho a všude, igelitky, cibule, brambory, skleničky na zavařování, hřeben, kabely, USB kabely nejvíc - je ráda online, klávesnice, myš, monitor, notebook, mobil, ovladač.
Z dětských hraček: Plyšová štěrchací žába (má dlouhou cedulku) a panenka (může jí dloubat oči)
Nečetla jsem celou diskuzi, ale moje dítě kolotoč nad postýlkou nemělo, nevím, jak by mu jako mělo pomoct v rozvoji…jinak k těm hračkám: má 8měsíční si ted nejraději hraje s klíčema, novinama, petlahví, vařečkou a mimo jiné taky super věc je: okusovat mi kytky, lézt do koše na odpadky apod, takže o žádných skutečných hračkách nemůže být řeč! ![]()
@LadyTommy píše:Jinak pohlavne si myslim, ze kazda holcicka by mela mit svuj kocarek a panenku a kluk nejake poradne auto
Tak naši holku panenky třeba vůůůbec nezajímaj:-)
Myslim, ze nazev tematu je myslen s nadsazkou, ja ho teda nijak spatne nepochopila. Pochopila jsem to jako hracky, ktere maji deti v urcitem veku nejcasteji, se kteryma si nejvic vyhraji, ne jako ktere musi kazda matka koupit.