Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Teda hodně mě překvapily vaše reakce. Já přemýšlím nad tím jestli maňásci jsou důležití nebo nejsou… a vy to neřešíte, páč dítě si stejně žužlá vařečku a sundavá chránítka na rohy
![]()
@K-Black píše:
než dítě řekne, maminko už nezpívej![]()
@Angua píše:
Vůbec na jemnou motoriku je nejlepší sbírání drobků ze země
výborný:-)))) dcerka byla taky sběrač drobků. Ale už jí to přešlo a spíš z ní ty drobky jen padaj:-/
@K-Black píše:
než dítě řekne, maminko už nezpívej![]()
Taky ti to říkají? Přitom já zpívám hezky a ráda a malý na to „maminko už nezpívej“ a malá řve „nenenene!“
![]()
@Lynette píše:
Teda hodně mě překvapily vaše reakce. Já přemýšlím nad tím jestli maňásci jsou důležití nebo nejsou… a vy to neřešíte, páč dítě si stejně žužlá vařečku a sundavá chránítka na rohy![]()
![]()
Já si pamatuju, že jsem maňásky měla a mamka mě s jedním nějak rozbrečela. Přitom nic hrozného neudělala. To jsem měla tak 3-4 roky.
Fakt se dají fajn hračky vymyslet i bez kupovaných pišišvořin. Jak dítě začne sedět, tak je super plastová miska, metlička, do toho ze tři menší kostky a půl hodiny o něm nevíš ![]()
Malej má hraček hromadu a nejvíc ho zajímá balon, voskovky a kostky
Jinak si hraje s věcma co hračky nejsou od narození
Je chytrej a šikovnej
@study píše:
výborný:-)))) dcerka byla taky sběrač drobků. Ale už jí to přešlo a spíš z ní ty drobky jen padaj:-/
To musí být řetěz, je třeba pořídit dalšího sběrače ![]()
@study píše:však ten kolotoč jim tam taky nikdo nenechává do 15ti:-))
Jenže „máma ne“ když začneš zpívat ti řekne i 18měsíční batole ![]()
@Angua píše:
Vůbec na jemnou motoriku je nejlepší sbírání drobků ze země
Tak to máme doma živej vysavač ![]()
Jo a malá tvrdí, že nejlepší vkládačka je záchodová mísa. S oblibou tam vkládá v nestřežených okamžicích toaletní papír a další předměty ![]()
@Lynette píše:
Myslím si, že jsou jisté hračky, které by mělo mít každé dítě, protože mu pomáhají v rozvoji. Podle toho, jak je dítě staré se hračky liší. Tak například podle mě by mělo mít kaýdé mimino kolotoč nad postýlkou, chrastítko, míč, obrázkové leporelo, kousátko, hrazdička - no tohle je asi každému jasný. Ale jak dítě roste, přijde mi že ta další základní výbava hraček už tak jasná není. Tak by mě zajímalo co všechno by mělo dítě mít od půl roka do roka. A co od roka do dvou let? Mně napadá od půl roka do roka jen kroužky na tyčce. Od roka odstrkovadlo, vkládačka, kostky, set na písek, možná plyšák? Dost v tom plavu a budu ráda za vaše názory.
Povinné hračky?
![]()
Bože, to jsou zas nápady… ![]()
@Angua taky zpívám hezky, umím i v cizích řečích, není píseň co bych neuměla
myslím že děti mají hudební hluch po otci ![]()
Jako kousátka nejsou hit ani u jednoho dítka. Majda měla ráda ten typ chrastítek, jak je obruč a uvnitř se něco otáčí (ehm, jestli je to k pochopení), Jindra rád „čte“ gumové knížky.
Hračky pořizuju podle toho, s čím si dítko hraje, co by ho mohlo bavit… Ne podle toho, jestli „by je mělo mít“.
To mi připomělo co malej dělá s nočníkem
Je to jeho oblíbená hračka nosí ho jako klobouk a kouká přes něj
Když vykoná potřebu a já to nestihnu hodit do wc, stoupne si a dá si klobouk na hlavu ![]()
než dítě řekne, maminko už nezpívej