Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky vím že je brzy, ale uteče to rychle a budou tu Vánoce. A já nemám žádný tip dceři na dárek. v prosinci ji bude 9m. Poraďte co takové cácorce pořídit.
Co jste v tomto věku pořizovali vy??
@Janca.Nikca Cokoliv. Nejzajímavější stejně bude balící papír ![]()
Tuším, že v tomto věku jsem pořizovala hrací stoleček…
Musím kouknout na fotky ![]()
Ahoj, moji bude skoro 8m. A v planu mam klasiku jako obleceni a nejaky naucny hracky ![]()
@poppaea to asi ano ale spíš chci aby jí pak zajímaly dárky nebo byli k věci..né něco co pak nevyužijeme vůbec proto se ptám na typy
@eTeresa také jsem o nečem takovém přemýšlela…
U nás mělo největší úspěch odrážedlo, drandila a drandí a něm pořád
Jinak nějaký edukativná stolek, u toho taky vydržela dlouho ![]()
Ahoj, my jsme měli minulý vánoce 9 m starého syna a koupili jsme mu pěnové puzzle, včelí medvídky, hračky do vany, kostky hradí telefon od fisher price, takovýho skládacího kohouta a od rodiny dostal oblečení, několik balíků plen a kosmetické přípravky
@Janca.Nikca dostala panenku, maňáska, takovou tu kostku na vkládání tvarů, kousací knížku, nějaké oblečení… nicméně jak jsme rozbalili maňáska (opičku), tak bylo po všem, uchvátila ho a už ji nic nezajímalo
od manželových rodičů dostala například houpacího koně, kterého teda začala využívat až teď (ve 3 letech) ![]()
ono takhle malé dítě si stejně Vánoce nijak moc neužije, maximálně ho bude zajímat stromek, že tam něco svítí, a balící papír - že je to barevné a šustí to
konkrétně naše malá si Vánoce začala užívat vlastně až napotřetí - ani v 21 měsících ji to nijak nebralo ![]()
Jo s tim balícím papírem je to pravda, ani ho nezajímalo co je uvnitř, hlavně, že trhal ![]()
Naší bude na vánoce 7 a půl a budeme kupovat housenku od Lamaze, nějaký holčičí leporelo a to úplně stačí. Jak píse Poppaea najzajímavější bude papír, krabice a blikající stromek ![]()
Jinak pokud máš první tak můžeš koupit dřevěné kostky nebo sáňky no a už nevím co jsme kupovali nejstaršímu.
Mrnousci z tech Vanoc stejne moc nemaji, zamer se spis na stromecek, vyzdobu, to je zaujme vic, pak ten balici papir, maslicky, vse co muzou zkoumat ![]()
Za me jakoukoli hracku od fisher price, my jsme dceri k pul roku koupili notebook od fisher price a je to nejmilovanejsi hracka, hraje si s nim opravdu denne a to ji je ted 15 mesicu
Tak naší malej bylo loni na Vánoce taky 9 měsíců, co si vybavuju, tak dostala takovej ten hrací hrnec od Fisher Price, jak se tam prostrkují tvary, pak takovou tu tyčku, kam se nevlékají kroužky, kelímky na stavění komínu, knížky, takovou loď do vany, kde je kapitán, rybičky…, látkový kostky, oblečení, autosedačku, jinak to brala normálně jako každej jinej den, spíš ji zajímalo, že je u nás babička, v půlce rozbalování to vzdala a šla spát ![]()
Tak co jsem koukala, tak naší bavily knížky, začalo i zajímat i duplo - zvířátka, panáčci, kroužky, hračky do vany a hlavně kramařila naše věci ![]()
Balící papír u nás nikdy nebavil ![]()
Máš zajímavé diskuse…taky se nechám inspirovat…to odrazedlo je dobrý typ.