Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj bývalí manžel se odstěhoval do Německa. Vídáme se tak jednou do roka a probíhá to tak, že mi nikdy nezdělí do předu kdy přijede a zkrátka se objeví za dveřmi. Zrovna tak i dnes, když jsme mu zdělily, že dcera odjíždí příští týden na tábor. Řekl mi, že nemůže odjet bez jeho povolení, že prý je na to nový zákon.
Neví někdo jak to doopravdy je? Děkuji.
Pokud to správně chápu, tak ten zákon z dubna upravuje snad lékařské zákroky na dítěti, že s nimi musí souhlasit oba dva (samozřejmě ne akutní zásahy, jen neakutní, které mají dlouhodobý vliv na zdraví dítěte).
Nicméně si myslím. Pokud otci oznámíš, kam dítě jede, případně kam s dítětem jedeš a máš ho svěřené do své péče, tak by nemělo být potřeba nějaké povlení, to by teoreticky mělo být potřeba až když bys chtěla dítě vyvést za hranice. Jinak by dítě z rozvedené rodiny nemohlo jet ani do vedlejšího města ![]()
Ale nevyznám se, jen špekuluju ![]()
A on ji nechce na ten tábor pustit, nebo má jen potřebu blbejch řečí a vytahovat se, to je docela důležitý. No a jak máte upravenej styk?
@Gladys Já si to taky myslím, ale on zrovna patří mezi ty otce co žádný opravdový zájem nemá jen občas přijede nečekaně, všeho se chytne a zkusí z toho udělat problém. moc by se mu hodilo, kdybych nedodržela něco co ze zákona musím.
@kočička Evička
Upravený styk nemáme. on to tehdy u soudu odmítl stím, že by to vzhledem k jeho zaměstnání nemohl dodržovat, Tehdy nám soudkyně řekla, že nám napíše do rozsudku dohodou a kdyby jsme se dohodnout nemohli že se můžeme znovu obrátit na soud a ten to přehodnotí. Já mu jí půjčim vždycky on vždy přijede nečekaně a já mu ji půjčím. On se pak zase ozve třeba za rok.
@manca 1 takže s dítětem se předpokládám vůbec nevídá, ale vlny dělá
Škoda, že je jen v Německu, kamarádky tatíček byl z Kuby, ten už nedorazí ![]()
Já bych asi zašla na sociálku a na všechno se jich podrobně zeptala. A pokud máte určený nějak návštěvy a on je nedodržuje a objeví se takhle jednou za uherák, tak bych to tam asi zmínila, třeba se to někdy bude hodit, že tam bude záznam, jaký je to „vzorný“ otec ![]()
Nechápu proč bys měla mít jeho povolení, aby mohlo jet dítě na tábor???
Ono to dítě jede do zahraničí?
Mí taky jedou a nikoho se neptám…jediný co, tak jim bez souhlasu obou rodičů nemůžou udělat v nemocnici některý zákroky a operace…ale myslím, že pokud má trvalý pobyt mimo čr, tak možná nebudeš jeho podpis potřebovat -to lze zjistit na stránkách ministerstva zdravotnictví(doufám)(já jsem to zatím neřešila, i když formulář už mám od organizátora tábora v mailu, ale můj ex tady žije a podepíše)
@manca 1 píše:
@kočička Evička
Upravený styk nemáme. on to tehdy u soudu odmítl stím, že by to vzhledem k jeho zaměstnání nemohl dodržovat, Tehdy nám soudkyně řekla, že nám napíše do rozsudku dohodou a kdyby jsme se dohodnout nemohli že se můžeme znovu obrátit na soud a ten to přehodnotí. Já mu jí půjčim vždycky on vždy přijede nečekaně a já mu ji půjčím. On se pak zase ozve třeba za rok.
no tak vidíš, teoreticky bys mu ani nemusela otevřít dveře, když dojede stylem co píšeš, nečekán, nezván…Pokud by se ke mně takto někdo choval, ani bych se s ním nebavila, neříkala kam malá jede a kdy. Pokud mu ji půjčovat chceš, tak proč by ne, ale na ty ostatní řeči bych se z vysoka - víš co… A pokud má nějakej problém ohledně stávajících zákonů a povolení, tak mu řekni, ať ti to donese černý na bílým a pak budete řešit nějaký povolování tábora. Každej si k tobě dovolí jen to, co mu dovolíš ty, pokud se vzepřeš, spadne mu hřebínek se povyšovat a prudit, uvidíš ![]()
@Gladys Jasně já se tam zeptám, jsou tam pondělky a středy a já jsem z toho nějak vykolejená. Tak se zatím ptám tu jestli někdo něco neví.
@kočička Evička To já vím, jenže on je ten tip, že pak lítá a posílá mi sem sociálku. Takhle se otočí na patě a zase máme rok klid
@manca 1 píše:
@kočička Evička To já vím, jenže on je ten tip, že pak lítá a posílá mi sem sociálku. Takhle se otočí na patě a zase máme rok klid
dneska je středa, tak tam zavolej, tohle ti řeknou i po telefonu a máš klid hnedka ![]()
Tak jsem tam volala a prý to s ním nemám vůbec řešit. Prý se to týká pouze zdravotnictví a to se bude stejně rušit. Tak díky holky oběma
@manca 1 píše:
Tak jsem tam volala a prý to s ním nemám vůbec řešit. Prý se to týká pouze zdravotnictví a to se bude stejně rušit. Tak díky holky oběma
no vida. a díkybohu, že utře ![]()
Musel utřít pořádně. hned jsem pak volala jemu a nezvedl mi telefon tak jsem poslala sms a ani neodpověděl
Doufám, že jsem mu tím nezpůsobila újmu na zdraví ![]()
A on je teď s malou? ono totiž když nemáte upravený styk od do, tak je docela problém s tím, že ti dítě nevrátí v termínu jak jste se dohodli a ty nic neuděláš.. nevím, jestli si to uvědomuješ, ale on klidně řekne, že jste byli domluveni na tom, že ji vrátí za týden a ty nedokážeš nic… vím to ze zkušenosti, říkali mi to na sociálce, byl to opačný případ, matka holčičky mého přítele si ji nevyzvedla a poslala nějakého chlapa, odmítli jsme holčičku vrátit a na sociálce nám řekli, že když nepředáme matce a nemáme upravený styk, tak se nic neděje, protože je to slovo proti slovu a že ona by cizímu chlapovi taky dítě nevracela… nevím, jestli to píšu srozumitelně