Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ajajaj… neporadím, zkušenost zapla't bůh nemám… ale neodsuzuju!
ale žít bych s tím teda nedokázala, a ono to na povrch jednou vyplave.
Rozhodnout se musíš sama, to za Tebe nikdo neudělá, tady, ani jinde..
Tak hodně odvahy.)
Ty brdo ![]()
no kazdopadne to stejne neni na veky… Deti mit nemuzete.
No ja si myslim, ze okoli bude hodne prekvapeny a ze to nevezmou dobre no.
A kolik ti je?
Tohle je pěkná prekerka, plánujete společně i nějak budoucnost nebo prostě jen románek? Pokud budoucnost tak to rodině řekněte a čelte následkům, když románem mlčela bych.
Dřív to bylo dost normální, že se mezi sebou brali bratranci a sestřenice. Dneska už se to považuje za incest. Dokonce si nejsem jistá, jestli to náhodou neni nezákonný??? No co ti radit, vypadá to, že jsi zamilovaná. Ale rodina tě nejspíš odsoudí, na to se připrav. A taky si dejte sakra pozor, abys neotěhotněla, tohle už je velká příbuznost a nějaká ta mutace by se objevit mohla
No, tak to nezní jednoduše… ![]()
Jedna věc je jistá - nejdřív bych si zjistila jak je to v tomhle státě, zda-li se můžete vzít, zda-li se nejedná o trestný incest, zda-li máte šanci na normální děti… podle toho bych se asi zachovala.
Nemá smysl se tě ptát na věk, o tom to neni. Teď to chceš takhle a je jedno jestli je ti 20 a to bysme všichni hned věděli, že jsi třeba jen poblázněná a chlapů ještě může být spousta. Nebo jestli je ti 30, rozumu máš dost a je to vážné.
Podstatné je, že pro tebe je to teď skutečně důležité a je dobře, že víš, že to neni jen tak…
A co se okolí týče… tomu se vždycky může zalhat, že bratranec je to třeba nevlastní. Vždyť jsi psala, že jste se nevídalli - tak kdo ho zná??? Okolí je podle mě to nejmenší.
Spíš řeš tu morální stránku a zákony. Zjisti si to… ![]()
Myslim, ze nezakonne to neni, ne? S bratrancem se uz nejedna o incest.
Jina stranka je, jak to vezme rodina. Ja vim, ze u nas by to vzali blbe a to by bylo drbani, pomlouvani, rozmlouvani a kdo vi ceho jeste. No, ale rozhodnuti je na vas, jestli vam to stoji za to. Provalit se to urcite provali. Zvlast, kdyz uz ted neco tusi. ![]()
Myslím, že můžete po právní stránce být v klidu ![]()
http://www.ptejteseknihovny.cz/…a-sestrenici
Situaci ti nezávidím, s rodinou to asi bude težší, ale snad to pochopí. Vztah mezi sestřenicí a bratrancem není nelegální, trestné je to pouze u přímých příbuzných.
Zákon č. 210/1998 Sb http://www.zakonycr.cz/…amy/0941963S b. html)
§12
Manželství nemůže být uzavřeno mezi předky a potomky a mezi sourozenci; totéž platí o příbuzenství založeném osvojením, pokud osvojení trvá. Neplatnost manželství vysloví soud i bez návrhu.
můžete mít normální manželství i s dětmi na nějaký pomluvy nedej! ![]()
Je mi 27 a kdyby se naše rodiny vídaly pravidelně, možná bych ho brala opravdu jako příbuzného, takto to ale brát nemůžu, pro mne je cizí jako kterýkoliv jiný muž na ulici. četla jsem že se to jako incest nebere, u nás je dokonce dovoleno se i vzít a děti by neměly v tomto případě mít nějakou vadu…tohle jsem se dočetla…Ale bojím se že přiznání vztahu přijdu o svou rodinu, že mě odsoudí, že se na nás okolí bude dívat jak na nějaké úchyláky a hnusáky…Nedokážeme se spolu teď rozejít a kdybycho musely, už by nešlo se dál vídat na rodinný oslavách atd…to by mě asi hodně bolelo…nějak nevím co dělat… ![]()
Tak jestli to neni nezákonný, tak se holt zakladatelka musí jen rozhodnout, jestli jí to stojí za to. Provalí se to časem určitě, když už máma něco tuší. Tak buď ti to za to i tak stojí a musíš se s tim poprat a nebo to máte jen jako postelovej románek bez budoucnosti a v tom případě bych to ukončila.
Já bych až tak neviděla problém v tom příbuzenství, i podle zákona se můžete vzít, i když osobně si nedovedu přestavit, že bych měla něco se svojím bratrancem. Spíš záleží, jestli jde o lásku, nebo jen tak sexujete a jak se to tím pádem bude vyvíjet dál. Pokud se máte rádi, vykašli se na okolí, je to tvoje věc.
@Anonymní píše:
Je mi 27 a kdyby se naše rodiny vídaly pravidelně, možná bych ho brala opravdu jako příbuzného, takto to ale brát nemůžu, pro mne je cizí jako kterýkoliv jiný muž na ulici. četla jsem že se to jako incest nebere, u nás je dokonce dovoleno se i vzít a děti by neměly v tomto případě mít nějakou vadu…tohle jsem se dočetla…Ale bojím se že přiznání vztahu přijdu o svou rodinu, že mě odsoudí, že se na nás okolí bude dívat jak na nějaké úchyláky a hnusáky…Nedokážeme se spolu teď rozejít a kdybycho musely, už by nešlo se dál vídat na rodinný oslavách atd…to by mě asi hodně bolelo…nějak nevím co dělat…
No…zapřemýšlej nad tímhle:)
Když se ho vzdáš bude tvá rodina brečet místo tebe?
Bude tvou rodinu bolet srdce stejně jako tebe?
Změní se něco v jejich vztahu k tobě?
Budou si tě víc vážit?
oni žijí svůj život a ty zase svůj. Tvůj nikdo žít nebude. Pokud si myslíš, že to co děláš je správné jdi do toho ![]()
Ahojte, omlouvám se za anonym…
stala se mi taková věc, mám bratrance (syn matčiny sestry), se kterým jsem se neviděla strašnou spoustu let, je asi o 8 let starší a vždycky jako malé holce se mi líbil, považovala jsem ho za skvělého staršího bratra, protože sama mám sestru. Vztahy v rodině se zkomplikovaly a moje mamka se se svou sestrou přestala vídat, neviděli se asi 10 let…Asi před rokem se to urovnalo a celá rodina jsme se sešli na oslavě narozenin babičky…no a mezi mnou amým bratrancem to tamneuvěřitelně zajiskřilo. Začali jsme si poté psát smsky, bavili se o sexu a tak a jednou jsem za ním jela, že u něj přespím, dáme pivko, pokecáme zavzpomínáme no a samozřejmě sme se spolu vyspali. Byl to naprosto úžasný sex a spíme spolu dodnes…je to tak zatraceně vzrušující když je to zakázané ovoce. Jenže mám pocit že naše rodiny začaly něco tušit…minimálně moje mamka se na mě divně dívá a občas pronese nějakou připomínku…začíná to být čím dál horší a častější.
Myslíte že máme vše dál tajit? ukončovat tento vztah se mi nechce a mému bratranci také ne…ale když se k tomu veřejně přiznáme, bojím se že nás okolí odsoudí…co byste radily? nebo zažil někdo z vás něco podobného? jak to vzalo vaše okolí atd.?
Děkuji Lenka.