Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
Tak jste první s kým se podělím o trápení, které mám asi půl hodiny…
Ať víte o co jde. Mám chlapečka Tomáška (5 měsíců) a kvůli problémům které mám teď s menstruací jsem si koupila těhu test jen tak spíše ze srandy. Menses mám vkuse od porodu vždycky se to na chvilku objevilo a pak zase zmizelo. Tak jsem si říkala hormony. Antikoncepci užívám svědomitě (jsem po akutním císaři). Prášky jsem vysadila před 14 dny protože jsem kvůli nim hrozně nabrala a zadržuju vodu. Taky mi padají vlasy, mám špatnou pleť - no bylo toho víc. Od vysazení jsme se ještě nemilovali. No a teď jsem si udělala test a je pozitivní. Nevím jak, ale je to tak. Zatím neplaším. Půjdu a koupím další. Vím že to může být jen chyba testu. Ale nedá mi to se nezeptat. Otěhotněla některá z Vás takto brzo po císaři a pokud ano co doktoři dělají. V porodnici říkali že nemůžu mít miminko minimálně 2 roky. To se pak přistupuje k interupci???
Nerada bych měla problémy. Nechceme mít jedináčka. Poraďte
Tož, pokud těhotná jsi, tak je to divné, musela antikoncepce selhat - no, stát se to může… nebo jsi těhotná už dýl…
Ale neboj, nikoho kvůli tomu na potrat neženou, nejsi první, kdo otěhotněl tak brzo po císaři - jen by tě víc sledovali kvůli jizvě. Určitě tady holek v podobné situaci najdeš docela dost, vsaď se… a navíc ty dva roky, to přehnali, mně říkali rok
, a když jsem se konkrétně ptala dál, tak řekli, že holt ani po tom půl roce se toho tolik neděje
.
fialína píše:
Tož, pokud těhotná jsi, tak je to divné, musela antikoncepce selhat - no, stát se to může… nebo jsi těhotná už dýl…Ale neboj, nikoho kvůli tomu na potrat neženou, nejsi první, kdo otěhotněl tak brzo po císaři - jen by tě víc sledovali kvůli jizvě. Určitě tady holek v podobné situaci najdeš docela dost, vsaď se… a navíc ty dva roky, to přehnali, mně říkali rok, a když jsem se konkrétně ptala dál, tak řekli, že holt ani po tom půl roce se toho tolik neděje
.
Seselháním antikoncepce mám už zkušenost. A dokonce mám známou (spolužačka ze střední školy) ta zjistila že je těhotná až v 5 měsíci. Brala prášky za sebou bez přestávky a proto neměla menses. No a pak kontrola a těhu. A opravdu se s tím nejde na potrat. Já právě mám strach když mi to tak řekli v porodnici ![]()
do potratu tě nemůže nikdo donutit ne? ale že tam to riziko že těhu bude rizikové kvůli císaři tam bude. a jak mocje test pozitivní? je tam fakt pěkná čárka nebo jen náznak? já měla jednou pěkný pozitivní test i v měsíc kdy sex vůbec nebyl
chybný test ale měla jsem vsugeorvané příznaky tak jsem si ho šla koupit i když jsem věděla že těhu být nemůžu ![]()
martulkasloník píše:
do potratu tě nemůže nikdo donutit ne? ale že tam to riziko že těhu bude rizikové kvůli císaři tam bude. a jak mocje test pozitivní? je tam fakt pěkná čárka nebo jen náznak? já měla jednou pěkný pozitivní test i v měsíc kdy sex vůbec nebylchybný test ale měla jsem vsugeorvané příznaky tak jsem si ho šla koupit i když jsem věděla že těhu být nemůžu
Je hezčí než když jsem si dělala těhu test u Tomáška. A naskočila hned. Tak nevím. Nechci plašit, ale jedno mi to teda rozhodně není. Ráda bych aby byl test jen chybný. Já nevím jak to funguje s potratem zda můžou nutit nebo ne. Z morálního a lidského hlediska asi ne ale z medicinského ![]()
terka-kulicka píše:martulkasloník píše:Je hezčí než když jsem si dělala těhu test u Tomáška. A naskočila hned. Tak nevím. Nechci plašit, ale jedno mi to teda rozhodně není. Ráda bych aby byl test jen chybný. Já nevím jak to funguje s potratem zda můžou nutit nebo ne. Z morálního a lidského hlediska asi ne ale z medicinského
do potratu tě nemůže nikdo donutit ne? ale že tam to riziko že těhu bude rizikové kvůli císaři tam bude. a jak mocje test pozitivní? je tam fakt pěkná čárka nebo jen náznak? já měla jednou pěkný pozitivní test i v měsíc kdy sex vůbec nebylchybný test ale měla jsem vsugeorvané příznaky tak jsem si ho šla koupit i když jsem věděla že těhu být nemůžu
no tak to je myslím jasnačka
neboj zvládnete to, doktor tě nemůže donutit absolutně k nčemu, je aasi jasný že bude dr. protivný jak prd tak jak to doktoři umí ale nedonutí tě, ani když bys mělarakovinu tak ti nemůže nařídit léčbu a s potratem je to stejné.držím palce, víc než na problémy s těhu a doktori mysli na to jak zvládnete děcka rok od sebe bude to mazeeeeeeeeeec ![]()
Tedáááá Terko to jsi rychlík ![]()
Ne ted vážně otěhotnět si mohla a já mám za sebou dva císaře a pokud vím mudr mi říkal další nejdýl za rok…Myslím co doktor to názor ![]()
I když je to asi šeredné,ale držím palce,aby byl test nějaký divný a ty těhu nebyla ![]()
AAlisek píše:
Tedáááá Terko to jsi rychlík
Ne ted vážně otěhotnět si mohla a já mám za sebou dva císaře a pokud vím mudr mi říkal další nejdýl za rok…Myslím co doktor to názor
I když je to asi šeredné,ale držím palce,aby byl test nějaký divný a ty těhu nebyla
Děkuju za podporu. Nevím jestli je to divné. Já bych taky raději aby to byla chyba. Miminko takto brzy a ještě si živě pamatuju ten hnus po císaři ![]()
terka-kulicka píše:AAlisek píše:Děkuju za podporu. Nevím jestli je to divné. Já bych taky raději aby to byla chyba. Miminko takto brzy a ještě si živě pamatuju ten hnus po císaři
Ne ted vážně otěhotnět si mohla a já mám za sebou dva císaře a pokud vím mudr mi říkal další nejdýl za rok…Myslím co doktor to názor
I když je to asi šeredné,ale držím palce,aby byl test nějaký divný a ty těhu nebyla
AAlisek píše:
Jááá teda osobně bych si neuměla představit,že mám děti tak brzy po sobě.Mám je ted pomalu o tři roky a někdy to byl docela záhul.Obdivuju maminy co je mají takhle za sebou.
Držím palečky at další testík je negativní![]()
a určo dej info
terka-kulicka píše:AAlisek píše:Děkuju za podporu. Nevím jestli je to divné. Já bych taky raději aby to byla chyba. Miminko takto brzy a ještě si živě pamatuju ten hnus po císaři
Jojo dám. Já bych právě taky tak za ty 3 roky chtěla. Mám teď mateřskou do tří let věku malého tak by to tak nějak vyhovovalo.
Ahoj, tak možný to je a jsou tu fakt maminy co otěhotněly brzo po císaři, a rodit bys šla opět císařem kvůli ruptuře jizvy, budeš na rizikovym a víc hlídaná, jinak na potrat tě opravdu nutit nemůžou. Mezi císařem a těhu se doporučuje odstup právě kvůli zhojení jizvy na děloze, doporučují se 1-2 roky od porodu k porodu, ale holt se nic jinýho dělat nedá. Jinak držim palce ![]()
Pettulle píše:
Ahoj, tak možný to je a jsou tu fakt maminy co otěhotněly brzo po císaři, a rodit bys šla opět císařem kvůli ruptuře jizvy, budeš na rizikovym a víc hlídaná, jinak na potrat tě opravdu nutit nemůžou. Mezi císařem a těhu se doporučuje odstup právě kvůli zhojení jizvy na děloze, doporučují se 1-2 roky od porodu k porodu, ale holt se nic jinýho dělat nedá. Jinak držim palce
Jizvu mám klidnou a hezky zahojenou a nebolela nijak dlouho. A ani jsem s ní nebyla nijak hlídaná. Takže kdyby mimi bylo mohla by to vydržet až do porodu. Akorát já bych raději rodila normálně. Já mám hnusné zkušenosti s císařem.
Mě sledovali jizvu i po tý dlouhý době…
Bylo mi řečeno,že je krásná a můžu rodit normálně,ale já se nějak šprajcla a byl z toho opět cs ![]()
Jizvu určo ještě zahojenou nemáš je to krátká doba…
Terko, myslela jsem jizvu na děloze,ne na břichu, tu jsem měla hezkou taky hned, ale vnitřní se hojí dost pomaleji a u někoho i po roce ještě zhojená není, teď jsem těhu skoro po 2 letech a kontroloval v jakým je stavu, ale nic neřekl, takže asi v dobrym.
AAlisek píše:
Mě sledovali jizvu i po tý dlouhý době…
Bylo mi řečeno,že je krásná a můžu rodit normálně,ale já se nějak šprajcla a byl z toho opět cs
Jizvu určo ještě zahojenou nemáš je to krátká doba…
Zahojená není to je jasný, ale teď jsem četla že když byla dříve zahojená po porodu tak je to jen dobře. Já bych právě ráda rodila normálně. Mě nezabral epidural a tak jsem si prožila řezání naživo ![]()