Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já otěhotněla 9 měsíců po císaři a v porodnici mi dokonce slíbili, že mě nechají nejdřív rodit přirozeně…neb jsem měla císaře plánovanýho kvůli jedný placentě dvojčat a ne kvůli nepostupujícícmu porodu…tak doufám, že rodit fakt přirozeně budu
na potrat mě fakt doktor nehnal, dokonce se mu viditelně ulevilo, když jsem řekla, že o něm ani neuvažuju a dítko si chci nechat…tak neboj ![]()
terka-kulicka píše:AAlisek píše:Zahojená není to je jasný, ale teď jsem četla že když byla dříve zahojená po porodu tak je to jen dobře. Já bych právě ráda rodila normálně. Mě nezabral epidural a tak jsem si prožila řezání naživo
Mě sledovali jizvu i po tý dlouhý době…
Bylo mi řečeno,že je krásná a můžu rodit normálně,ale já se nějak šprajcla a byl z toho opět cs
Jizvu určo ještě zahojenou nemáš je to krátká doba…
Tak ti ho asi nejspíš blbě píchli, já necítila vůbec nic, ani napichování, ale určitě se rozluč s normálním porodem, takový riziko si asi doktoři na triko nevezmou. Taky bych ráda rodila klasicky, ale mam obavu i když už je to krapet dýl a vlastně od porodu do porodu to bude necelých 2,5 roku.
Píchli blbě. Já jim říkala že cítím nohy, ale i tak doktor říznul a teda pocit úžasný - pak už si jen pamatuju ruku anesteziologa jak mě hladil a říkal maminko teď Vás uspíme celou nebojte se… Nemám ani mlíko prý kvůli tomu stresu při porodu. Fuj je to hnusná zkušenost a nevím jestli bych se nebála ještě víc než při prvním těhu…
dvojmatka píše:
já otěhotněla 9 měsíců po císaři a v porodnici mi dokonce slíbili, že mě nechají nejdřív rodit přirozeně…neb jsem měla císaře plánovanýho kvůli jedný placentě dvojčat a ne kvůli nepostupujícícmu porodu…tak doufám, že rodit fakt přirozeně buduna potrat mě fakt doktor nehnal, dokonce se mu viditelně ulevilo, když jsem řekla, že o něm ani neuvažuju a dítko si chci nechat…tak neboj
Já měla císaře akutního kvůli hypotrofii malého a taky se ztrácel na monitoru.
no je to vždy na uvážení doktora…málokterej si troufne nechat rodit normálně… ![]()
já teda přímo císaře měla v pohodě…jediná věc, která byla nepříjemná byl ten obr tlak na hrudi a to cloumání…ale zato potom jsem si užila…kapačky na bolest nezabíraly ani náhodou…fuj! na zádech jsem spala skoro dva měsíce…na bok jsem se nepřekulila ani náhodou a prej vstávání přes bok po císaři…haha…ztrácela jsem bolestí vědomí, když jsem se o to jen pokusila…
ale každej to má jinak! každopádně Tvůj zážitek nezávidím
nedivím se, žes nekojila…
dvojmatka píše:
no je to vždy na uvážení doktora…málokterej si troufne nechat rodit normálně…já teda přímo císaře měla v pohodě…jediná věc, která byla nepříjemná byl ten obr tlak na hrudi a to cloumání…ale zato potom jsem si užila…kapačky na bolest nezabíraly ani náhodou…fuj! na zádech jsem spala skoro dva měsíce…na bok jsem se nepřekulila ani náhodou a prej vstávání přes bok po císaři…haha…ztrácela jsem bolestí vědomí, když jsem se o to jen pokusila…
ale každej to má jinak! každopádně Tvůj zážitek nezávidím
nedivím se, žes nekojila…
Jejda tak to já měla v pohodě. Kapačky jsem měla jen první dva dny a za 5 jsme šly domů. Mě to dělalo hodně zle po psychické stránce. Už jsem těm doktorům tak nevěřila. Pustili nás že jsem šikovná ale je pravda že mi manžel na začátku hodně pomáhal.
Terko teda tak jsme zvědavá jak to dopadne a fotečku testu máš?vlož jí.a dneska si zase testovala???
Já měla císaře taky naprosto v pohodě, taky jsem měla akutního, i když si myslim, že to bylo zbytečný kdyby se počkalo dýl, ale už to nevrátim. Při sekci jsem necítila vůbec, ale vůbec nic, jen mi byla hrozná zima a chtělo se mi spát, nejhorší bylo první 3 dny vstávat z postele, zvlášť z těch vysokejch a já jsem malá, ale pak už úplně v pohodě a jako bych vůbec nerodila. Teď jsem ve 2. měsíci a občas mě při přetáčení řízne na krajích jizvy, tak snad to bude v pohodě.
Teda takovej zážitek to tě neměli řezat když si cítila nohy.Mě píchali v místě umrtvenía v místě kde to umrtvený nebylo.
První jsem měla taky akut.cisaře v celkový anest.
Ted ten druhý s tím spinálem byl super asi jsem blázen.
A někdo tu psal to vstavaní to je pravda,ale mě dělalo nejhorší jenom to první pak už to šlo.
Hlavně byla výhoda,že jsme měli v porodce ty postele s ovladačem takže jsme si dělali pohodlí bez problémů a postel si taky dávali do víšky ze který se nám líp vstavalo…
Ajinač jak druhý testík už si dělala?
Ahoj holky. Tak jsem nakonec po dalších pozitivních testech byla donuce manželem dojít si na gyndu. Doktor mi řekl, že na ultrazvuku zatím nic není vidět. Že musíme počkat. Vzal mi krev a moč zítra a uvidíme no. Ani nebyl naštvaný nebo tak, jen mi řekl, že asi miminko stejně nedonosím, že je tu vysoké riziko potratu a nebo mimoděložního těhu. Takže nevím zatím nic a musím čekat. Tak mi držte palečky:-) A děkuju Vám za podporu.
Terko, vůbec nevím, proč bys měla mít vysoké rizika, kvůli tomu císaři? TO je snad úplná blbost, ne? Každopádně je divné, kdy jsi vlastně otěhotněla…
fialína píše:Řekl mi že když se otěhotní takto brzy tak je riziko velké. Prý budu muset ležet ke konci těhu v nemocnici. Já jsem neměla úplně pohodové ani první těhu víš, tak možná proto. Problémy s placentou, s plodovou vodou, malé miminko a tak asi přihlíží i k tomu. Navím jak dlouho není na uktrazvuku vidět nic. Ale příležitost k otěhotnění nebyla vůbec když beru prášky a sexik byl naposled asi těch 13 dní zpět. Pak už ne kvůli vysazení prášku
Terko, vůbec nevím, proč bys měla mít vysoké rizika, kvůli tomu císaři? TO je snad úplná blbost, ne? Každopádně je divné, kdy jsi vlastně otěhotněla…
Terka: no, možná spíš pro to ostatní, ale jen kvůli císaři fakt myslím, že ne… každopádně jsem si říkala, že budeš těhotná asi dýl a něco bude vidět - no, tož uvidíš… to je skoro neposkvrněné početí… a když jsi brala ty prášky, neměla jsi někdy průjem, nezvracela jsi, apod…
terka-kulicka píše:fialína píše:Řekl mi že když se otěhotní takto brzy tak je riziko velké. Prý budu muset ležet ke konci těhu v nemocnici. Já jsem neměla úplně pohodové ani první těhu víš, tak možná proto. Problémy s placentou, s plodovou vodou, malé miminko a tak asi přihlíží i k tomu. Navím jak dlouho není na uktrazvuku vidět nic. Ale příležitost k otěhotnění nebyla vůbec když beru prášky a sexik byl naposled asi těch 13 dní zpět. Pak už ne kvůli vysazení prášku
Terko, vůbec nevím, proč bys měla mít vysoké rizika, kvůli tomu císaři? TO je snad úplná blbost, ne? Každopádně je divné, kdy jsi vlastně otěhotněla…Takže kdy to taky nevím.
tak to je teda záhada hlavolamu,buď je to fakt čerstvé těch 13 dnů a proto to není vidět na utz to je jasný že to je brzo a nebo netuším.
A není možné, že máš hcG ještě po porodu? 5 měsíců sice není úplně tak krátká doba, ale není to nemožné..Vždyť i na těch testech je napsáno, že několik týdnů po potratu nebo porodu mohou být pozitivní..
Tuto tezi by zase ale vyvracela jiná teze, která tvrdí, že v pozdních stadiích gravidity mohou být testy negativní. Jsou určeny pro testování ranného těhotenství..Hladina hcG je nejvyšší ve 12. týdnu, potom trochu klesá a ustaluje se..
Ale maminky tady na diskuzích psaly, že i v pozdních stadiích měly testy pozitivní..
Záleží taky, jak citlivý máš test a každé lidské tělo je jiné..Právě je záhada, že píšeš, že k početí takřka nemohlo dojít, pokud neselhala antikoncepce ![]()