Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jura007 píše:
@marmelada78 Ty dva dny jsou maximum. Pokud je nezpracuješ, je lepší je vyhodit…
Edit: bedla červenající po rozříznutí nohy nebo klobouku zčervená/zoranžoví. Je to celkem spolehlivé poznávací znamení, tato je jedlá. Bedlu jedlou a bedlu vysokou myslím poznáš (jedna z nich je nafotce, nevím která. Ta druhá je skoro stejná, jen má klobouk víc klenutý do koule, ne tak špičatý…
Dík, no právě že po rozříznutí nohy je taková červenooranžová, jenže to jsem myslela že je špatně, pořád tady nad tím dumám, někde prostě psali že je to nějaká „česká červená bedla“ a ta je jedovatá. Chjo, mám na ně takovou chut.
@marmelada78 píše:
Dík, no právě že po rozříznutí nohy je taková červenooranžová, jenže to jsem myslela že je špatně, pořád tady nad tím dumám, někde prostě psali že je to nějaká „česká červená bedla“ a ta je jedovatá. Chjo, mám na ně takovou chut.
Ta ceska cervenajici by se nemal sbírat v zahradách apod. V lese nevadi.Dle toho co psali.
. A hlavne to muze byt v kombinaci s alkoholem. ![]()
@kattkka V kombinaci s alkoholem jsou spíš nebezpečné holubinka rudotřenná a ještě jedna, teď si honem nevzpomenu.
Taky by se nemělo pít (hlavně tvrdý alkohol) po konzumaci jídel z václavek, ale tam je množství toxinů velice proměnlivé - takže to doporučení je spíš takové preventivní.
@Jura007 píše:
@kattkka V kombinaci s alkoholem jsou spíš nebezpečné holubinka rudotřenná a ještě jedna, teď si honem nevzpomenu.
Taky by se nemělo pít (hlavně tvrdý alkohol) po konzumaci jídel z václavek, ale tam je množství toxinů velice proměnlivé - takže to doporučení je spíš takové preventivní.
Ty taky ale oni to psali skrz tu bedlu cervenajici. Ona není primo jedovata ale lidi na ni měli alergickou reakci.Pry nic neobsahuje co by bylo jedovate
Je to nějaký odborník přes bedly?
Právě si jednu dávám v trojobalu, ale je hořká, tak přemýšlím, zda mám psát závěť.
Klobouk nemá dokulata, ale spíše nahoře do špičky.
Co jsem to vlastně snědla, ví někdo? ![]()
@Anonymní píše:
Právě si jednu dávám v trojobalu, ale je hořká, tak přemýšlím, zda mám psát závěť.
Co jsem to vlastně snědla, ví někdo?
fotku jak vypadala před osmažením nemáš?
@Anonymní píše:
Co jsem to vlastně snědla, ví někdo?
Našla jsi ji v lese, nebo na louce?
http://www.naturfoto.cz/…e-18541.html
jestli vypadala takhle, tak bych se bála
zkus si na té stránce ty bedly proklikat.
@Anonymní píše:
Nalezeno v lese.
Tohle bedla je. Nahořklé bývají, pro příště nesbírat nic co 100%neznám. Může to skončit zle.
@kacenka.sks píše:
Tohle je klasicka bedla
Tohle je klasicka jedla bedla, jsem zapomnela na to sluvko jedla ![]()
@Anonymní píše:
Nalezeno v lese.
Myslím, že je to bedla, asi už trochu starší…
Ze zkušeností mi přijde, že ty starší jsou často červivé… ![]()
@Anonymní píše:
Nalezeno v lese.
Myslím, že to je bedla jedlá. ![]()