Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky prosím, je tohle bedla? Překvapilo mě, že jsou i bedly nejedlé a jedovaté a tak jsem znejistěla..
@marmelada78 jj tohle je jedla bedla, výborná na panvičce s máslem a kmínem ![]()
@marmelada78 tak kdo to pozná, tak nezamění a tohle je fakt bedla
Jdou zaměnit ale fakt bys to poznala bedla jedlá má prstýnek na nožce a na kloboučku hnědé šupinky… to co je na fotce je 100% jedlá bedla
jsou výborné miluju je na kmíně, ale je jich potřeba hodně aby toho bylo dost na jídlo dost se na pánvičce smrsknou..
Je to bedla, taky bych řekla, že ta jedlá, ale bedel je hodně druhů a některé jsou nejedlé, protože jsou hořké.
Jj bedla, sup s ni do trojobalu nebo jen tak, na kmine, mnam ![]()
@marmelada78 píše:
Holky prosím, je tohle bedla? Překvapilo mě, že jsou i bedly nejedlé a jedovaté a tak jsem znejistěla..
Taky me to prekvapilo. Ja tady mam tri bedle. ![]()
Díky moc všem a ještě dotaz, jak dlouho vydrží než je udělám, jsou posbírané včera večer, přes noc byly v chladu, ted jsou v ledničce, ale nemám na ně dnes čas, budou zítra ještě dobré? mám jich asi 20
@marmelada78 Ty dva dny jsou maximum. Pokud je nezpracuješ, je lepší je vyhodit…
Edit: bedla červenající po rozříznutí nohy nebo klobouku zčervená/zoranžoví. Je to celkem spolehlivé poznávací znamení, tato je jedlá. Bedlu jedlou a bedlu vysokou myslím poznáš (jedna z nich je nafotce, nevím která. Ta druhá je skoro stejná, jen má klobouk víc klenutý do koule, ne tak špičatý…
A vůbec, projděte si Wikipedii - tam je toho o bedlách dost a dost.