Převod peněz z dědictví

20
23.8.14 15:59

Převod peněz z dědictví

Nemá někdo zkušenost s převodem peněz z dědictví? Už vím částku kterou budu dědit ale nevím jak dlouho může převod z účtu zemřelého na můj účet od poslední návštěvy notáře trvat. Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1787
23.8.14 17:50

@Dagmar92 pokud už máte vyřízené dědické řízení a usnesení notáře nabylo právní moc, tak je jen na tom, kdo má k účtu dispoziční právo a může ho ovládat, jak rychle ti peníze pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.14 18:36
@Martis83 píše:
@Dagmar92 pokud už máte vyřízené dědické řízení a usnesení notáře nabylo právní moc, tak je jen na tom, kdo má k účtu dispoziční právo a může ho ovládat, jak rychle ti peníze pošle.

peníze ti pošle banka na základě usnesení o skončení dědického řízení s tím, kdo co zdědil, tudíž je-li na tu částku vícero dědiců, banka ti vydá částku odpovídající zděděné částky, musíš s tím ovšem do té banky zajít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.14 18:38

Ještě poznámka, dědí-li se např. ze SJM a druhý manžel žije, je povinen vyplatit zděděnou částku on, záleží prostě na tvém konkrétném případu, takto obecně se špatně odpovídá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.8.14 18:49

Já jsem jediný dědic a za týden mám notářce přinést odměnu a právě nevím jak dlouho to ještě bude trvat. Takže ona mi dá papír pro banku a ta rovnou převede peníze a bude to už jen otázka pár dnů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová