Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemá někdo zkušenost s převodem peněz z dědictví? Už vím částku kterou budu dědit ale nevím jak dlouho může převod z účtu zemřelého na můj účet od poslední návštěvy notáře trvat. Děkuji za odpovědi ![]()
@Dagmar92 pokud už máte vyřízené dědické řízení a usnesení notáře nabylo právní moc, tak je jen na tom, kdo má k účtu dispoziční právo a může ho ovládat, jak rychle ti peníze pošle.
@Martis83 píše:
@Dagmar92 pokud už máte vyřízené dědické řízení a usnesení notáře nabylo právní moc, tak je jen na tom, kdo má k účtu dispoziční právo a může ho ovládat, jak rychle ti peníze pošle.
peníze ti pošle banka na základě usnesení o skončení dědického řízení s tím, kdo co zdědil, tudíž je-li na tu částku vícero dědiců, banka ti vydá částku odpovídající zděděné částky, musíš s tím ovšem do té banky zajít ![]()
Ještě poznámka, dědí-li se např. ze SJM a druhý manžel žije, je povinen vyplatit zděděnou částku on, záleží prostě na tvém konkrétném případu, takto obecně se špatně odpovídá
Já jsem jediný dědic a za týden mám notářce přinést odměnu a právě nevím jak dlouho to ještě bude trvat. Takže ona mi dá papír pro banku a ta rovnou převede peníze a bude to už jen otázka pár dnů?