Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Právě jsem obdržela email od ZOO Ostrava. upozorňuje v něm na podvodníka, který vybírá peníze na slůně, které se zde narodilo. Zkopíruju Vám to se doslovně:
Možná Vám také přišel email s žádostí o finanční pomoc na odchov slůněte v naší zoo. POZOR JEDNÁ SE O PODVOD! Ostravská zoologická zahrada žádnou sbírku na odchov slůněte nepořádá! Pravděpodobně se jedná o podvodníka, který využívá situace okolo sloního mláděte k vlastnímu obohacení!
Text mailu je následující:
„Dobrý den,
dovoluje me si vás oslovit se žádostí o zaslání finančního příspěvku na odchov slůněte v Ostravě.
Svůj finanční dar prosím zašlete na číslo účtu 2200098996/2010
jako variabilní symbol napište 998 Žádná částka není malá. I koruna dokáže pomoci.
Pošlete tento email všem svým známým. Čím víc finačních darů tím lépe.
Děkujeme, že pomáháte.“
Mail byl odeslán z adresy Sluneostrava@seznam.cz
Zoologická zahrada Ostrava podniká všechny kroky k zastavení šíření tohoto mailu, včetně oznámení na Policii ČR.
Tak pozor ať nenaletíte ![]()
Pro pochybovače odkaz na oficiální stránky ZOO
http://www.zoo-ostrava.cz/…-podvodniky/
Neuvěřitelný
Takový lidi mlátit hlava nehlava ![]()
Podobná věc se mi stala v létě.Na facebooku mi přišla pozvánka do skupiny na pomoc pejskům z plzeňského útulku. Taktéž číslo účtu.Nelenila jsem azadalaho do googlu a vyběhl mi výsledek z hyperinzerce.cz kde tentýž člověk žádal o finanční pomoc, neb mu velká voda na Liberecku vzala dům. Obě stránky jsem nahlásila adminům a bylo
…O to smutnější je, že jsem si časem dala dvě a dvě dohromady a zjistilajsem,kdo to udělal
Hned mi bylo divné, že na zmiňované FB stránce byli jen tři fanoušci. Dva bez profilových fotek a jeden…právě ten podvodník, jehož jsem velice dobře znala ![]()
Možnost přiživit se kdykoliv a kdekoliv na úkor cizího neštěstí je pro některé lidi neodolatelná ![]()
Pak ale bohužel ubývá těch, kteří finanční pomoc nabídnou, každý se holt bojí, komu svoje těžce vydělané peníze nacpe.
podle cisla uctu banka snadno dohleda majitele - pokud teda ZOO nebo nekdo podal trestni oznameni…ja bych za tohleto davala paragraf - jako v pripade hyenismu ohledne ztracene Anicky, kdy nejaky zm*d se chtel takto obohatit na financni vyzvu tatinka…tusim, ze byl odsouzen nepodminene…