Pozvánka od Ospod

31
26.6.20 16:59

Pozvánka od Ospod

Zdravim maminky. Rozvadim se a mám svou advokátku a manzel také. Máme 2 děti. Žijeme zatím ve společné domácnosti a hodlám se stěhovat do podnájmu. Teď nas teprve čeká první stání u soudu o děti. Ale zajímalo by mě proč mi advokátka říkala že ospod přijde domů a bude mluvit s dětmi i se mnou a teď mi přišla pozvánka, že mám přijít já tam a o dětech ani zmínka. Jen vím že manžel byl na ospodu už daleko dřiv. Ale jelikož vztahy máme vyhrocene tak spolu nijak nekomunikujeme. Tak nevím jestli je to normální postup. Děkuji předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
26.6.20 17:12

@Jeani my taky byly s dnes už drahým bejvalým na OSPOD bez dětí. pozvali si nás tedy oba současně. do domácnosti mi přišli na kontrolu prakticky jenom proto, že jsem na ní trvala, oni sami říkali, že na kontroly chodí, ale nestíhají, takže jestli chci odmítnout tak mohu. no, ale já zas nemám s drahým bejvalým až tak dobré vztahy, abych chtěla, aby se mi ve spise objevilo, že jsem kontrolu v domácnosti odmítla, že. jinak byla to návštěva na pět minut, ani děti u toho nebyly, byly ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.6.20 18:34

Protoze po dobu nez se soudne vyresi pece o deti je stanoven jako kolizni opatrovnik prave ospod a jsou povinni zmapovat situaci v rodine a informovat o ni soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.6.20 18:48
@Tarjei píše:
Protoze po dobu nez se soudne vyresi pece o deti je stanoven jako kolizni opatrovnik prave ospod a jsou povinni zmapovat situaci v rodine a informovat o ni soud.

Já to vím ale jde mi o to že jsem myslela že budou chtít mluvit s dětmi a ptat se jich na názor a ne jen se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.6.20 18:57

@Jeani ne. U nas taky mluvili jen se mnou a deti do cca 12 let do toho netahaj. Teda pokud nejsou nejaky potize nebo spory okolo deti.

Příspěvek upraven 26.06.20 v 19:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33012
26.6.20 18:58

@Jeani kolik je dětem let?
Nemusí se dětí na nic ptát, pokud to nepovažují za potřebné. Záleží i s jakými návrhy k soudu jdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.6.20 19:07

U nás jsem šla na ODSPOD taky jen já a to ještě před podáním papírů k soudu. Dcery se nikdo na nic neptal. Tenkrát ji byly 3.
Ale od 12 se už ptají, pokud se rodiče nezvládají dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.6.20 19:18

Dětem je právě 12 a manžel chce společnou a já aby byly v me péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.6.20 19:19

@Jeani
A děti chtějí co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.6.20 19:28
@Netopirek píše:
@Jeani
A děti chtějí co?

Být jen se mnou. Žádný vztah k otci od narození. Má to tolik koníčků že zapomněl na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.6.20 19:29
@Jeani píše:
Být jen se mnou. Žádný vztah k otci od narození. Má to tolik koníčků že zapomněl na děti.

A chce společnou jen kvůli alimentum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.6.20 19:33
@Jeani píše:
Být jen se mnou. Žádný vztah k otci od narození. Má to tolik koníčků že zapomněl na děti.

V jejich věku by se na to měl brát názor. Bohužel, ale nemusí.

Chlap si ve 12 řekl, že chce žít s otcem a s matkou ukončit kontakt. Soud posvětil, ale je to už přes 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.6.20 19:34
@Jeani píše:

Jo to oni už tak mají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33012
26.6.20 21:08
@Jeani píše:

Z vlastní zkušenosti… společná je snad nejnáročnější na řešení financí kolem dětí. My máme společnou dohodou, s alimenty, plus platí další věci, na kterých jsme se dohodli a ostatní věci napůl nebo napreskacku. A společná se dává jen na přání obou rodičů, jako schválená dohoda. Mám to tak já i současný manžel na své dítě s ex ( té bylo v době soudu 13 a taky se jí neptali).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna