PPP/Anorexie

7
9.12.24 21:33

Ppp / anorexie

Chtěla bych se zeptat co dělat. Nejsem si jistá jestli mám anorexii. Bojim se jíst zafixovala jsem si jídlo které jím každý den a bojim se jíst něco jiného. Čím míň jím tím jsem šťastnější, vynechávám úplně oběd. Za den jim jen snídani : kiwi s řeckým jogurtem 0% tuku a pak večeři : corn tortila hana masa, a po tom si dám buď pomeranč nebo nějakou tyčinku. Teď jsem začala pociťovat hroznou únavu, ve škole nejsem schopná skoro ani vyjít schody. A nemám ani menstruaci, padají mi vlasy atd. :oopsProsím poraďte je tohle anorexie? A co s tím dělat?? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1217
9.12.24 21:52

Ano u mě to takto začínalo. Určitě co nejdříve k lékaři. Věř mi je to začarovaný kruh. Vlasy padají z nedostatku živit a vitamínů v těle. A ta únava je z toho, že máš nedostatečný přísun energie. A když tělo nemá už z čeho brát pálí svalovou hmotu. Určitě se na to nevykašli a jdi k Dr. Klidně napiš Sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
12.12.24 18:48

Ano. Je to porucha příjmu potravy. Psychiatr / hospitalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.12.24 21:04

Ppp anorexie

Vůbec nevím jak mám začít,
Hrozně se bojím jíst, za den sním okolo 600 kcal. Mám hlad ale prostě nejím, bojím se že přiberu. V červnu jsem vážilo 60 kg a teď vážím 47 kg a pořád to jde dolů. Vím že jestli to takhle půjde dál tak skončím na kapačkách. Moje finalní váha byla nejdříve 52 kg ale nějak to jde pořád dolů, vím že aby se váha udržela musím jíst víc, ale ono to nějak nejde hrozně se bojím že když budu jíst víc tak přiberu a budu tlustá😭 prosím poraďte mám hlad ale něco mě drží zpátky od toho abych se najedla😭 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
15.12.24 21:11

@Bara906 Kolik ti je? Žiješ sama, s rodiči nebo partnerem? Svěř se někomu a společně najděte pomoc, nebo ty sama, např. http://www.anabell.cz
Máš zřejmě anorexii a čím dřív se odhodláš s ní zabojovat, tím máš větší šanci ji porazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.12.24 21:18

@teroonka je mi 15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
15.12.24 21:25

@Bara906 ve 14 jsem si prošla tímtéž. A byl to jen začátek. Je to peklo. Věci, které fakt nechceš zažívat. Dennodenní boj, 26 let s obdobími lepšími a horšími. Prosím tě, v pozici člověka, který ví, o čem mluví, kontaktuj odborníky a nech si pomoci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
15.12.24 21:30

Tví rodiče to nevidí?
Kamarádka to vloni řešila se stejně starou dcerou. Skončila v nemocnici na JIP, byla tam měsíc, dokud nepřibrala. Pak psycholog, psychiatr, dodneška je pod dohledem musí ji hlídat.
S tím kalorickým příjmem- pokud tak budeš jíst dál, tek zemřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.12.24 21:37

@bigl ano ja vím, ale prostě nedokážu nějak jíst víc. Po každém jídle si přijdu tlustá a nechutná. Tuhle středu jdu k nutriční poradkyni nebo něco takového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
15.12.24 21:39
@Bara906 píše: Více

Odpověz na to, jestli máš rodiče a co ti říkali. Museli si všimnout, že jsi zhubla skoro 15 kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.12.24 21:41

@bigl ano mám rodicě, vědí to, snaží se najít pomoc, v anabell je volné místo až v březnu, tak hledají jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
15.12.24 21:41

@Bara906 Jenže problém není jídlo jako takové, jen je to nejvíc vidět a pro okolí nejjednodušší cesta. Prostě řeknou: najez se, teď tohle sníš, nevstaneš od stolu dokud.. No a člověk ač nechce, přibere nějaké kilo, pro okolí je „vyléčený“, ale ta potvora PPP jen čeká na příležitost znovu zaútočit. Tohle chce systematickou psychoterapii, výhledově možná farmakologickou podporu (teď to nemá smysl, když nejíš prakticky vůbec) a možná i hospitalizaci. Ale tohle všechno musí zvážit odborník na poruchy příjmu potravy, což není ani nutriční terapeut, ani praktický lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
15.12.24 21:48
@Bara906 píše: Více

Ta moje kamarádka to řešili s dětskou lékařkou, ta je každý týden brala na vážení a jak váha klesla pod únosnou mez, okamžitě navrhla hospitalizaci na jIP.
Ale osobně si myslím, že tohle nepíše patnáctiletá holka, ale rodič. Holka s anorexií tak soudná nebude. Ta naopak bude tvrdit, že problém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.12.24 21:50

@bigl ne píšu to já, ten problém si uvědomuji ale bojím se začít jíst víc std.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová