Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Melancholická panda píše: Více
Ahoj, mockrát děkuji i tobě, hrozně to člověka potěší.
Říkám si, že ten 28 TT už je dobrý, jsou tu maminky s mnohem nižším týdnem, tak věřím, že to bude v pohodě. Snažím se to vidět pozitivně, vlastně mi ani nic jiného nezbývá.
Zkušenost nemám, ale držím palce, ať vydržíte ještě chvilku, hlavně, že te hlídají, a pozitivní přístup je důležitý a důvěra v doktory ![]()
Ja jsem podobny tyden, začínám zitra 30tt, tak si rikam, ze uz to muze prijit kdykoliv a tech předčasných porodu je dost…tak se pustim do úklidu a připrav, radsi
@Neboj, jsem ráda, že ses ozvala, už jsem měla strach, že se to rozběhlo.
Ale i kdyby, tak jsi na správném místě, lékaři si poradí ❤️.
@Petrussee píše: Více
Ahoj, moc děkuji a budu držet palce, ať už tebe mimčo zaťuká přesně v tu dobu, která bude pro něj ideální…
Ona ta vedra jsou teda šílená, dneska tady rodil obrovský počet maminek, prý to má velký vliv. Kdo je připraven, není překvapen (já připravena na tohle nebyla a překvapená jsem ještě teď
).
Ahoj znovu a moc děkuji.
Zkracuje se mi tedy čípek a předevčírem jsem měla mírné bolesti, takže jsem podstoupila tokolýzu (zastavují se tím vlastně kontrakce). Zatím se pořád držíme, snad to opravdu vydrží co nejdéle. Jen je to hrozný psychický nápor, včera vlivem tepla bylo extrémně hodně porodů, dokonce i paní z pokoje včera musela na akutní císař ještě v nižším týdnu než my, po dlooouhé hospitalizaci. Tak jsem zvědavá, jak zvládneme víkend, kéž stále dva v jednom.
@Neboj píše: Více
Nedoporučovalo se nechávat dítě dlouho bez vody. Jsi pokrytá antibiotiky. Nevím, jak je to teď.
@Takco píše: Více
Ahoj, dnes už jsou samozřejmě výzkumy a praxe jinde, dítě je schopno v děloze prosperovat i bez vody tak do 35. týdne jestli jsem dobře pochytila, pak už z toho nemá žádný benefit a jde ven. Budu ráda za každý den navíc, dnes už jsme 28+4 a malý má za sebou maturaci plic, takže sice to není žádná sláva, ale plíce by měly být zralé.
Jasně. Ta může nastat vždy. Ale dokud neprobíhá a mimčo stále prosperuje, není třeba těhotenství předčasně ukončit,
dnešní medicína je neuvěřitelná. Jsem zaléčená, ale kdyby se i přesto infekce rozběhla nebo bych se rozrodila, holt půjde malý dříve.
Moc díky. Nebojím, věřím, že jsme v dobrých rukách. ![]()
@Takco Asi jak a kdy. Moji mamince praskla PV v 1979 ve 29 tt a nikdo ji těhotenství neukončoval. Ona začala po týdnu rodit sama, což byl jiný příběh. Ale zase rodila přirozeně, což nešlo zase jiná rizika.
Ahoj, hezký večer a děkuji moc za optání!
Stále se držíme 2 v 1, malý si vede dobře, i když je teda dost nespokojený - jak si nemůže plavat a je tam namáčklý a obaly na něm, hrozně se mele a několikrát za den se leknu, že mám kontrakci, jak jsou ty pohyby intenzivní a bolestivé. Ale důležité je, že se nám vede fakt dobře, jsme stabilizovaní a navíc mám po konzultaci s doktory pořád naději, kdyby malý vydržel dostatečně dlouho, že bych mohla rodit i přirozeně, což bych byla moc ráda. Když ale nebude zbytí, holt by šel ven sekcí. Hlavně, ať je v pořádku.
Zítra mě čeká ultrazvuk a vnitřní vyšetření, tak jsem zvědavá, co čípek, ve čtvrtek už skoro neexistoval.
Což ale prý taky nemusí nic znamenat a klidně můžu rodit fakt až za několik týdnů.