Prac. úřad a těhotenství!!

15172
29.11.18 10:17

@ZuzaTeri dostala bys az po porodu rodicak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19983
29.11.18 10:19

Až rodicak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21413
29.11.18 10:42

musela bys nastoupit na PPM do 180 dní od skončení prac. poměru - to nestíháš. Jinak bys po porodu dostala rodičovský příspěvek a před porodem asi nic, max. podporu, jestli máš nárok. A pokud bys nemarodila, hnali by tě do práce až do posledního dne. Ne moc dobrý nápad otěhotnět na ÚP, raději bych to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
29.11.18 11:16

@PaníBovaryová Aby měla vůbec nějakou ochrannou hlůtu 180 dnů, tak musí být při ukončení pracovního poměru těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21413
29.11.18 11:23
@j.a.n.i1 píše:
@PaníBovaryová Aby měla vůbec nějakou ochrannou hlůtu 180 dnů, tak musí být při ukončení pracovního poměru těhotná.

ano, vychází to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
29.11.18 11:33
@PaníBovaryová píše:
ano, vychází to tak.

Ale tady nejde o to, že to tak vychází, tady jde o to, že podmínkou je být prokazatelně těhotná při ukončení pracovního poměru, jinak žádná ochranná lhůta 180 dnů není.
Vem si třeba kdyby někdo otěhotněl týden po konci pracovního poměru a ve 24 tt těhotenství předčasně porodil, tak nárok na PPM nemá, přestože je to do 180 dnů od ukončení PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
29.11.18 11:45
@PaníBovaryová píše:
musela bys nastoupit na PPM do 180 dní od skončení prac. poměru - to nestíháš. Jinak bys po porodu dostala rodičovský příspěvek a před porodem asi nic, max. podporu, jestli máš nárok. A pokud bys nemarodila, hnali by tě do práce až do posledního dne. Ne moc dobrý nápad otěhotnět na ÚP, raději bych to nedělala.

No ve svým věku myslím že bych šla automaticky na rizikový těhu, už mi docela běží čas :zed: takže rozhodně nebudu koukat na toto jestli otěhotnět nebo ne když jsem na pracáku, jen mi nebylo jasný jestli budu doma úplně zadarmo, nebo můžu počítat aspoň s nějakým příspěvkem. Děkuji za info děvčata :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
29.11.18 12:57

@ZuzaTeri Jsem těhotná a na ÚP a jediné peníze, které mám jsou klasická podpora v nezaměstnanosti na 5 měsíců.. Do práce mě ale nikdo neposílá.. Řekli mi ať nepočítám s tím, že by mi vůbec něco našli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
29.11.18 13:31
@DoubleA píše:
@ZuzaTeri Jsem těhotná a na ÚP a jediné peníze, které mám jsou klasická podpora v nezaměstnanosti na 5 měsíců.. Do práce mě ale nikdo neposílá.. Řekli mi ať nepočítám s tím, že by mi vůbec něco našli..

A co otec dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.18 13:37

mě do práce posílali, musela jsem chodit na schůzky. Skončila mi smlouva, když jsem byla ve 3. měsíci, PPM mi vyšla tak tak. A ještě jsem jim musela donést po porodu RL dítěte, že jsem skutečně porodila a nevymýšlím si to :mrgreen: Dostávala jsem podporu v nezaměstnanosti, pak PPM a pak RP.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.18 13:45

@ZuzaTeri tak podporu sis asi už vybrala, když seš na pracáku 5 měsíců.teď už nedostaneš nic, musí tě uživit chlap.po porodu rodičák.práci mi nenabízeli,nikdo nestojí o těhotnou.paní mi stopla i schůzky na úřadě,pak jsem jen volala po porodu a hlásila tuším RČ mimina.

• Citovat
  • Upravit
95
29.11.18 14:28
@Luboš P píše:
A co otec dítěte?

Nejsem si úplně jistá, jak s tím otec dítěte souvisí.

@Anonymní píše:
mě do práce posílali, musela jsem chodit na schůzky. Skončila mi smlouva, když jsem byla ve 3. měsíci, PPM mi vyšla tak tak. A ještě jsem jim musela donést po porodu RL dítěte, že jsem skutečně porodila a nevymýšlím si to :mrgreen: Dostávala jsem podporu v nezaměstnanosti, pak PPM a pak RP.

Já musím chodit na ty schůzky se zprostředkovatelkou a musela jsem splnit ty poradenské schůzky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
29.11.18 15:04
@DoubleA píše:
Já musím chodit na ty schůzky se zprostředkovatelkou a musela jsem splnit ty poradenské schůzky.

Tak ono je to v principu spravne, neb těhotenství neni nemoc, tak nema ovlivnovat hledani prace. I když realne je jasny, ze zamestnavatele po tehotne netouzi, tak tu urednici by mohl nekdo popotahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
29.11.18 15:14
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono je to v principu spravne, neb těhotenství neni nemoc, tak nema ovlivnovat hledani prace. I když realne je jasny, ze zamestnavatele po tehotne netouzi, tak tu urednici by mohl nekdo popotahovat.

Já si nestěžuju :) Naopak bych byla ráda, kdyby se nějaká práce našla :) Takže mě spíše mrzí, že mi rovnou řekli, že je to bez šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
29.11.18 15:22

Já jsem reagoval na @DoubleA. Jinak vy jste napsala: „Platí něco sociálka?“ a „můžu počítat aspoň s nějakým příspěvkem“ takže o peníze jde. Domnívám se, že víte, že peníze si buď vyděláte nebo budete od státu dostávat sociální dávky, před tím by ale měla zafungovat rodina (předkové a potomci mají vzájemnou vyživovací povinnost). Asi jsem moc staromódní, ale já za rodinu považuji i otce dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí