Pracák+ neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nebudeš brát peníze. (teoreticky je možno brát neschopenku od bývalého zaměstnavatele, neznám, jak dlouhé jsou ochranné lhůty)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ochranná lhůta je sedm kalendářních dní od skončení zaměstnání - takže pokud bys přinesla neschopenku v této době, tak místo podpory budeš brát nemocenskou. první dva týdny jsou neplacené (ale to bys měla brát podporu), poté by ji platila sociálka vypočtenou z předchozího zaměstnání. pokud bys přinesla později, budeš brát jenom podporu, na nemocenskou není nárok.
mmch možná se pletu, ale neplatí se podpora jenom pět měsíců a ne šest?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, podpora už je jen 5 měsíců, tedy v naší věkové kategorii, lidé nad 50 ji mají delší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim, mam dotaz. Ted jsem na neschopence se zady a zjistila jsem, ze sem tehotna. Do prace se vracet nechci, ale to je jiny pribeh. V pondeli jdu k obvodacce, ktera me bude chtit uschopnit. Kdyz dam pote v praci vypoved, a prihlasim se na pracak, budu pobirat jen klasicky prispevek v nezamestanosti nebo neco vic? A kdyz si najdu novou praci, a pujdu na neschopenku behem zkusebky, muzou me vyhodit nebo mi budou platit neschopenku do konce tehotenstvi tedy neschopenky? Prosim o radu. Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud víš, že budeš celé těhotenství na neschopence, tak proč dávat výpověď?? Jako těhotná budeš navíc hledat novou práci fakt těžko. Jinak během zkušební doby s tebou můžou ukončit pracovní poměr (nejde o vyhazov) i když jsi těhotná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alenka84 ne,nechci byt cele tehotenstvi na neschopence, jen kdyby nahodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AromeT píše:
@alenka84 ne,nechci byt cele tehotenstvi na neschopence, jen kdyby nahodou.
Aha. A to by se to tam fakt nedalo do mateřské vydržet? Pokud dáš výpověď ty, tak i ta podpora v nezaměstnanosti je nižší…a na nic jiného nárok není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alenka84 nedalo,je to ve skladu, same velke tezke veci a to riskovat nechci
v nove praci nechci tehotenstvi rict, nejsem zrovna nejhubenejsi, takze na me to jeste asi dlouho videt nebude, jsem teprv na zacatku,5tt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AromeT Tak zůstaň na neschopence když máš náročnou práci, rozhodně bych nedávala výpověď, ono najít novou práci není jednoduchý a asi by to nebylo hned a pak by těhotenství bylo vidět určitě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucik2011 S gynekolozkou jsem o neschopence nemluvila a obavam se ze obvodacka mi ji jen tak prodluzovat nebude
jde taky o finance, mam moznost jit do prace ale na tri smenny provoz tak nevim, doma mi uz taky hrabe..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AromeT tak pokud nebudeš na neschopence a chceš chodit do práce, ale práce není vhodná pro těhotné, tak to oznam zaměstnavateli a on má povinnost tě převést na jinou práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarink píše:
@AromeT tak pokud nebudeš na neschopence a chceš chodit do práce, ale práce není vhodná pro těhotné, tak to oznam zaměstnavateli a on má povinnost tě převést na jinou práci
Přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych poradit azeptat se zda kdybych bylana pracáku, avprubehu nezaměstnanosti, donesla neschopenku na rizikové těhotenství, pobírala bych náky peníze??na pracáku se muže být 6 mes, pak už peníze nedávají, ale jak to je když bychdala neschopenku, dekuji