Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě bych chtěla dodat, že očr díkybohu nemusím řešit, když je nemocný pouze syn, většinou hlídají babičky.
Druhy rok skolky byl mnohem lepsi, co se tyka nemocnosti. Budto uz je promoreno a nebo zabral imunoglukan, co jsem zacala davat uz v srpnu. I pro dospeleho jsou pripravky na podporu imunity. Da se to treba resit i s obvodnim lekarem. Me taky predepsal neco na imunitu. Jinak teda bezne chodim do prace i s lehkou virozou. To by clovek marodil furt. Taky pres leto nejspis nemocnost pokledne a na podzim uz budes treba po zkusebce.
@Anonymní píše:
Zdravím dámy, mám dotaz ohledně práce a marodění. Budu po dlouhé době nastupovat na HPP, doteď jsem pracovala sama na sebe pro vícero firem, převážně z domova. Jde ale o to, že mám školkové dítě, které je 14 dnů z měsíce nemocné a já to od něj minimálně v 50% případů chytám. Opravdu jsem za poslední půlrok byla nemocná každý měsíc cca týden. Jsem v tomhle tak trochu chlap, jak mám ucpaný nos, nedejbože lehkou teplotu, je mi úplně nanic a opravdu si neumím představit jet v tomhle stavu do kanceláře a pracovat. Doteď jsem tohle řešila home-officem, v nové práci to půjde taky, ovšem v menší míře a nechci se hned zapsat nějak špatněaktuálně jsme s dítkem zase oba kaput a já už nemůžu, začínám mít z toho depku, dopředu se strachuji další nemoci a kruh se roztáčí. Dokonce se mi teď stalo, že jsem měla týden virózu, udělalo se mi na pár dnů lépe a znovu to na mě přišlo
Jak tuhle situaci řešit, mám vůbec do té práce nastoupit? Jak jste řešily ostatní s malými dětmi, které vždy nakazí půlku rodiny?
Něco na imunitu bereš?
Na imunitu bereme všechno, co se dá legálně sehnat
vitamíny, probiotika, prebiotika, kolostrum…
@Anonymní píše:
Na imunitu bereme všechno, co se dá legálně sehnatvitamíny, probiotika, prebiotika, kolostrum…
A od lekare?
@Oriseka píše:
A od lekare?
Zatím ne, mám se zeptat na něco konkrétního prosím?
@Anonymní píše:
Zatím ne, mám se zeptat na něco konkrétního prosím?
Mela jsem Broncho-vaxom.
Nastuouješ v červnu? Takže ti zkušebka skončí na konci léta. Přes léto se nemoci převážně nechytaj. Takže budeš alespoň takhle krytá. A po covidu bych řekla, že snad ve všech kanclech platí, že nemoc = HO nebo sick days. Bez ohledu na směrnice.
@Anonymní píše:
Zdravím dámy, mám dotaz ohledně práce a marodění. Budu po dlouhé době nastupovat na HPP, doteď jsem pracovala sama na sebe pro vícero firem, převážně z domova. Jde ale o to, že mám školkové dítě, které je 14 dnů z měsíce nemocné a já to od něj minimálně v 50% případů chytám. Opravdu jsem za poslední půlrok byla nemocná každý měsíc cca týden. Jsem v tomhle tak trochu chlap, jak mám ucpaný nos, nedejbože lehkou teplotu, je mi úplně nanic a opravdu si neumím představit jet v tomhle stavu do kanceláře a pracovat. Doteď jsem tohle řešila home-officem, v nové práci to půjde taky, ovšem v menší míře a nechci se hned zapsat nějak špatněaktuálně jsme s dítkem zase oba kaput a já už nemůžu, začínám mít z toho depku, dopředu se strachuji další nemoci a kruh se roztáčí. Dokonce se mi teď stalo, že jsem měla týden virózu, udělalo se mi na pár dnů lépe a znovu to na mě přišlo
Jak tuhle situaci řešit, mám vůbec do té práce nastoupit? Jak jste řešily ostatní s malými dětmi, které vždy nakazí půlku rodiny?
Proc menis praci? Je to stres, no. My se stridame s manzelem, jednou doma on a jednou ja u deti, s nemocemi do prace versinou chodim, tento tyden jsem ale cely doma, protoze me tentokrat detsky bacil proste zklatil. V praci nadseni nejsou, ale nahradu za me nemaji. Tak se pak budu modlit, at zase u nas doma nekdo nelehne. V tomto rezimu zijeme uz mnoho let.
No, to je těžké. Chápu tě. Ale mě kolikrát bičuje to vědomí, že to bude blbé a nejak to prostě přežiju.
Ale jsem v kanceláři sama a většinu věci řeším telefonicky nebo mailem, když nebudu chtít, nemusím nikoho potkat.
Do práce jezdím autem.
Za dobu mé pracovní éry více jak 25 let jsem měla neschopenku možná dvakrát co se viróz týká.
Jak člověk ví, že může zůstat doma, tak se to nesnazi tolik překonávat.
Na druhou stranu i já bych raději nemoci vyležela lépe.
Uvidís jak se budou případně tvářit, někde je to ok.
Zatím jsem osobně to štěstí neměla a neznám moc lidí, kteří si polezi s nemocí.
Je to špatně, jak skrz sebe, tak i okolí, ale to šéfy nezajímá a kolegy taky často ne, když zjistí, že musí převzít díl něčí práce.
Spíš počítej, že to budeš zvládat a přecházet jako ostatní.
Zdravím dámy, mám dotaz ohledně práce a marodění. Budu po dlouhé době nastupovat na HPP, doteď jsem pracovala sama na sebe pro vícero firem, převážně z domova. Jde ale o to, že mám školkové dítě, které je 14 dnů z měsíce nemocné a já to od něj minimálně v 50% případů chytám. Opravdu jsem za poslední půlrok byla nemocná každý měsíc cca týden. Jsem v tomhle tak trochu chlap, jak mám ucpaný nos, nedejbože lehkou teplotu, je mi úplně nanic a opravdu si neumím představit jet v tomhle stavu do kanceláře a pracovat. Doteď jsem tohle řešila home-officem, v nové práci to půjde taky, ovšem v menší míře a nechci se hned zapsat nějak špatně
aktuálně jsme s dítkem zase oba kaput a já už nemůžu, začínám mít z toho depku, dopředu se strachuji další nemoci a kruh se roztáčí. Dokonce se mi teď stalo, že jsem měla týden virózu, udělalo se mi na pár dnů lépe a znovu to na mě přišlo