Práce a dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1809
22.10.22 20:30

@Badboda nevim, no, za me je to solidarni az az. Dite snad nema jen matku.

Ja pracuji z domu, na matersky jsem se z tohohle duvodu rekvalifikovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.10.22 20:34
@Beckyttine5 píše:
Když dá pár maminek trochu nemocné děti do školky, tak se to pak neustále šíří a přenáší, a odnesou to pak ty, co si nemocné děti vždy nechávají doma..

Já první rok poctivá a už na to s.eru, ale zatím to takto bylo naštěstí jen jednou letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.10.22 20:35
@PaniBambulinova píše:
Tohohle, co píšeš, se příští rok úplně děsím… Taky nemám žádné hlídání a všichni mi tohle říkají, že až nastoupí do práce, tak… Já se vrátím do firmy, kde absolutně nezastavaji home office apod, myslím, že to bude dost ve zlém, není zastupitelnost ani při dovolené, neumím si to představit… Drž se, za rok v tom budu taky… :srdce:

Rip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
22.10.22 20:50

Společnost by to určitě řešit měla. Česko je všeobecně velmi ochranářské - od dlouhých roků rodičovské přes soustavné běhání k doktoru až po zůstávání doma s každým kýchnutím. Hlavní výsledek je masivní znevýhodnění matek na trhu práce.
Co se týče drobných respiračních onemocnění, děti nemusí sedět týden dva tři doma, právě naopak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
22.10.22 20:55

Zatím jen jedna nemoc vyřešena HO, jinak střídání s otcem kdyz HO nelze, dítě není jen matky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
22.10.22 21:01

Jak nechavate deti doma? S kazdou nudli? Ja si s tim lamu hlavu od prvniho dne skolky..dceru tam s rymou nedavam, ale kdyz uz ji je dobre a sem tam ji tece nudle, to uz je ok ne? Jako myslim, ze nudle tecou kazdemu, treba venku, nebo pri prechodu ze zimy do tepla…porad nas na to ve skolce upozornuji, ale kdybych mela cekat, az dceri neukapne z nosu, tak to ji tam muzu dat rovnou az, v dubnu…proste nekasle, nekycha, ji, pije, hraje si, teplotu nema, spi celou noc, nepotrebuje zadne leky ani spreje…jen se proste 5× za den vysmrka..nechali byste takove dite take doma? Budu ted nastupovat do prace, hlidani by asi nebyl problem, taky mam castecne HO, ale dcera skolku uplne miluje a chce tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
22.10.22 21:23
@Sedmnactnulajedna píše:
Co se týče drobných respiračních onemocnění, děti nemusí sedět týden dva tři doma, právě naopak. :nevim:

A tohle máš odkud? Já si vždycky myslela, že pokud má dítě jakékoli onemocnění, tak v první řadě mělo být doma i kvůli sobě, protože má oslabenou imunitu a je více náchylné k jiným nemocem…
Ono není sedět doma, jako sedět doma. Já s malou taky chodím ven při nemoci, ale ne do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85277
22.10.22 21:37

Nase prvni dite bylo nemocne 3 roky nonstop. Po roce jsem v praci rekla, at me klidne vyrazi, ze uz nemuzu (nemocne dite, pak dite zdrave, nemocna ja, pak dite a zase dokola). Nevyhodili me. Pak se to uklidnilo. Ted nemocne nonstop pro zmenu druhe dite, je to na palici. Jo a stridali jsme se pokazde s muzem, ale i tak jsme byli doma nonstop. Uz se snazim taky dite nacpat do skolky jak to jde, s horeckou a hodne nemocne samozrejme ne, ale uz jsem tu hranici davno zmenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
22.10.22 21:44
@Badboda píše:
Dovolená klidně, ale nevyprančkám si 5 týdnů dovolené kvůli jedné nemoci, že..a hlidačka (v době nemoci) od 200 na hodinu, ty bys na to měla?
Mělo by se k tomu přistupovat víc solidárně a s pochopením, aby se matka s často nemocným dítětem nemusela být, že ji kvůli tomu vyrazí.

Vsem bych doporucila vyzkouset si to i ze strany zamestnavatele. Je pomerne komplikovane, naslibujes praci a ten clovek pak vecne na paragrafu. Neni to tak jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.22 21:47

Tak já si to udělala tak, že dcera nastoupila do školky o rok dřív než mi skončil rodičák. Bylo mi jasné, že první školkový rok pochytí kde co, takže byla většinou semnou doma, já měla jen brigádu jinak jsem pobírala dál rodičák. Druhý rok už měla nějakou imunitu a bylo to o dost lepší, narodila za celý rok snad jednou a já v klidu mohla do práce.

• Citovat
  • Upravit
2721
22.10.22 21:48
@MartaKosta píše:
A tohle máš odkud? Já si vždycky myslela, že pokud má dítě jakékoli onemocnění, tak v první řadě mělo být doma i kvůli sobě, protože má oslabenou imunitu a je více náchylné k jiným nemocem…
Ono není sedět doma, jako sedět doma. Já s malou taky chodím ven při nemoci, ale ne do kolektivu.

Tohle mám z vlastní zkušenosti ze zahraničí. Nemluvím o případech, kdy je dítě slabé, spavé, je mu špatně nebo má zvýšenou teplotu, ale o případech, kdy je čilé jako rybička, akorát ještě pořád kašle atp. Děti se tak promoří bez nadměrného omezování a absencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
22.10.22 21:53
@Leňa18 píše:
Zdravím… Můžu se zeptat jak dát dohromady neustále nemocné dítě ze školky a práci. Bohužel nemám hlídání, takže musím být doma s ní já, ale jak můžu chodit do práce, když dcera je 4 dny ve školce a pak 10 dní doma. Fakt už nevím… Jestli radši nezůstat doma na nějaké podpoře nebo příspěvku. Nemáte někfo s tím zkušenosti. Díky 😊

Kde je otec dítěte? Žádná podpora ani příspěvek k vůli časté nemocnosti není. Můžeš se ale nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. V tom případě školka jen dopoledne a omezená možnost výdělku. Nebo se s mužem na OČR střídejte.

Pokud jsi samozivitelka, můžeš častou nemocnost a tím výpadek Tvého příjmu zahrnout a požádat, aby to bylo zohledněno ve výši alimentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
22.10.22 21:56
@e008 píše:
Vsem bych doporucila vyzkouset si to i ze strany zamestnavatele. Je pomerne komplikovane, naslibujes praci a ten clovek pak vecne na paragrafu. Neni to tak jednoduche.

Přesně. Navíc jsou zaměstnání, kde se k vůli OCR někoho musí prekopat celý rozvrh směn nebo volat nějaký zástup, když někdo chybí, jde o průšvih. HO dělat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
22.10.22 21:56
@1Pears1 píše:
Kde je otec dítěte? Žádná podpora ani příspěvek k vůli časté nemocnosti není. Můžeš se ale nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. V tom případě školka jen dopoledne a omezená možnost výdělku. Nebo se s mužem na OČR střídejte.Pokud jsi samozivitelka, můžeš častou nemocnost a tím výpadek Tvého příjmu zahrnout a požádat, aby to bylo zohledněno ve výši alimentů.

Ano a za pravniky da vic nez za vypadek prijmu a jeste si uzije hodiny ponizovani ospodem byvalym a soudem… rada nad zlato:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10866
22.10.22 21:57
@Anonymní píše:
Tak já si to udělala tak, že dcera nastoupila do školky o rok dřív než mi skončil rodičák. Bylo mi jasné, že první školkový rok pochytí kde co, takže byla většinou semnou doma, já měla jen brigádu jinak jsem pobírala dál rodičák. Druhý rok už měla nějakou imunitu a bylo to o dost lepší, narodila za celý rok snad jednou a já v klidu mohla do práce.

Tohle taky nemusí být jistota. Syn paradoxně nejvíc marodil loni jako predškolák, třetí rok školce. To byl očistec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat