Práce a dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
22.10.22 19:37

Práce a dítě

Zdravím… Můžu se zeptat jak dát dohromady neustále nemocné dítě ze školky a práci. Bohužel nemám hlídání, takže musím být doma s ní já, ale jak můžu chodit do práce, když dcera je 4 dny ve školce a pak 10 dní doma. Fakt už nevím… Jestli radši nezůstat doma na nějaké podpoře nebo příspěvku. Nemáte někfo s tím zkušenosti. Díky 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
22.10.22 19:41

Buď tam dokud tě nevyhodi. Možná chůva nebo dávat do školky i s rýmou. Odstranit nosní mandle nechat předepsat auerius.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
22.10.22 19:48
@Leňa18 píše:
Zdravím… Můžu se zeptat jak dát dohromady neustále nemocné dítě ze školky a práci. Bohužel nemám hlídání, takže musím být doma s ní já, ale jak můžu chodit do práce, když dcera je 4 dny ve školce a pak 10 dní doma. Fakt už nevím… Jestli radši nezůstat doma na nějaké podpoře nebo příspěvku. Nemáte někfo s tím zkušenosti. Díky 😊

Jak nemocné? Pokud má jen rýmu, tak do školky.

Dávám taky s rýmou do školky. Jinak by byla doma poslední dobou pořád. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
22.10.22 19:52

S rýmou ti dítě do školky nevezmou. Takže holt Očr, klidně každý měsíc, jako vyhodit tě za to nemůžou, ale člověku je to blbé, taky jsem to před rokem řešila. Malá na hromadě pomalu každý týden. Dovolená, Očr. Já mám babičku, tak někdy pohlídá..
Ale dost mě to štve, že společnost tady to téma vůbec neřeší, nemluví se o tom. Ale co máš dělat, že.. radu nemám, jen doufat, že tohle období brzy přejde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Badboda
22.10.22 19:54
@Šmoulice píše:
Jak nemocné? Pokud má jen rýmu, tak do školky.Dávám taky s rýmou do školky. Jinak by byla doma poslední dobou pořád. :roll:

U nás ti dítě s rýmou nevezmou, volají mi do práce ať si ji vyzvednu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.22 19:54

Řešili jsme taky. Já šla do práce, abych měla položku do životopisu a případně nárok na PPM, kdyby se zadařilo druhé. Všechny nemoci vykrýval tatínek, co vzal jenom DPČ a mohl pracovat z domu. Nástup do školky byl stylem tři dny ve školce a tři týdny doma první půlrok, druhý půlrok ještě vyšperkovaný úplným uzavřením školek, k tomu sem tam nějaká ta karanténa…

• Citovat
  • Upravit
37121
22.10.22 19:58

Určitě se víc vyplati ocr, než podpora, jestli nejsi ve zkusebce, tak to moc řešit nemusíš, vyhodit tě kvůli tomu nemůžou. Jinak záleží s čím ležíte, s rýmou bych dítě do školky poslala, u nás to třeba nikdo neřeší, ráno v šatně soplí a pokašlávájí snad všechny děti. Jestli má teploty, nebo antibiotika, tak to chce pořádně vyležet a ne s prvním zlepšením mazat do školky no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
22.10.22 19:58
@Bubla Bůčková píše:
Buď tam dokud tě nevyhodi. Možná chůva nebo dávat do školky i s rýmou. Odstranit nosní mandle nechat předepsat auerius.

Když dá pár maminek trochu nemocné děti do školky, tak se to pak neustále šíří a přenáší, a odnesou to pak ty, co si nemocné děti vždy nechávají doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
22.10.22 19:59
@Badboda píše:
U nás ti dítě s rýmou nevezmou, volají mi do práce ať si ji vyzvednu.

A když nevyzvedneš, tak udělají co? :jazyk: Nic… Záleží na tobě, jak se sebou necháš cvičit.

U nás to naštěstí nijak extra neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
22.10.22 20:02

Tohohle, co píšeš, se příští rok úplně děsím… Taky nemám žádné hlídání a všichni mi tohle říkají, že až nastoupí do práce, tak… Já se vrátím do firmy, kde absolutně nezastavaji home office apod, myslím, že to bude dost ve zlém, není zastupitelnost ani při dovolené, neumím si to představit… Drž se, za rok v tom budu taky… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
22.10.22 20:11

Na OCR jsem byla jen, kdyz starsi mela angina a ja jsem byla v 9. mesici tehotenstvi, jinak vse zajistuji pri HO:(. Nevim, co bych delala, ldybych nemohla na HO byt, protoze babicky jsou daleko a nimdy zadna nehlidala…ale deti bych do skolky nemocne nikdy nedavala, aby dalsi maminky, co nemaji hlidani nebo HO mely starosti a problemy… navic to delaji hlavne ty materske s druhym nebo ty co strci dite k babicce, ne kvuli praci:(. Ale teda deti stonaly obe velice malo, tal 4-5× za rok… ve skolkovem veku…mozna proto, ze jsem je vzdy nechala dolecit.

Příspěvek upraven 22.10.22 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.22 20:12

My si museli najít hlídání. Syn nebyl nikdy ve školce víc než 3-5 dní v měsíci. Bohužel u něj nešlo o rýmičky, ale měl záněty průdušek, zápal plic, laryngitidu… Píchli mu uši víc než 10× za zimu. Mandle venku, trubičky v uších, ATB klidně 5× za zimu.
Mimo to měl i zánět močáku. Nějaké střevní potvory - už si nepamatuju, co to bylo.
On k tomu má navíc syndrom periodických horeček, což jsme si museli brát na ty 3-4 dny OČR. Vlastně od jeho 3 let dodnes jsem zatím nezažila měsíc, kdy bychom neměli já nebo manžel aspoň týden OČR a takto to táhneme 6 let.
Za mě je pořád nejlepší OČR, střídat se s chlapem a k tomu nějaké hlídání. My využíváme, když už je mu fajn, jen třeba nechceme, aby šel hned do školy po ATB.
EDIT: Ani já a ani manžel nemůžeme pracovat na HO.

• Citovat
  • Upravit
1809
22.10.22 20:17

@Badboda jak jeste vic by se to melo resit? OCR je celkem velka vymozenost, po boku s moznosti dlouhe materske.

V zemich, kde neexistuje ocr, holt placena hlidacka nebo dovolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
22.10.22 20:23
@Capretta píše:
@Badboda jak jeste vic by se to melo resit? OCR je celkem velka vymozenost, po boku s moznosti dlouhe materske.V zemich, kde neexistuje ocr, holt placena hlidacka nebo dovolena.

Dovolená klidně, ale nevyprančkám si 5 týdnů dovolené kvůli jedné nemoci, že..a hlidačka (v době nemoci) od 200 na hodinu, ty bys na to měla?
Mělo by se k tomu přistupovat víc solidárně a s pochopením, aby se matka s často nemocným dítětem nemusela být, že ji kvůli tomu vyrazí.

• Citovat
  • Upravit
34473
22.10.22 20:26
@Badboda píše:
S rýmou ti dítě do školky nevezmou. Takže holt Očr, klidně každý měsíc, jako vyhodit tě za to nemůžou, ale člověku je to blbé, taky jsem to před rokem řešila. Malá na hromadě pomalu každý týden. Dovolená, Očr. Já mám babičku, tak někdy pohlídá..
Ale dost mě to štve, že společnost tady to téma vůbec neřeší, nemluví se o tom. Ale co máš dělat, že.. radu nemám, jen doufat, že tohle období brzy přejde :nevim:
Řešit by to měli především rodiče a ne společnost. Dítě má i otce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat