Práce a dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Aglája75 píše:
Ano a za pravniky da vic nez za vypadek prijmu a jeste si uzije hodiny ponizovani ospodem byvalym a soudem… rada nad zlato:)
Nastuduj si pojem reverzní výživné. Dostává se čím dál více do povědomí odborné i laické veřejnosti. Má nahradit péči rodiče, který se starat nechce. Tím i výpadek příjmu rodiče, který pečuje, při časté nemocnosti, která je doložená.
Už pár let se toto bere v potaz, časem by mělo být standardem tam, kde se jedma strana starat nechce ze své vůle(ne proto, že druhá strana, obvykle matka, brání otci v péči).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je dost blba situace a školky to svými přísnými pravidly zaměstnavatelům fakt neulehcuji. Pracuj dokud to jde, pak holt očr se nedá nic dělat. Pokud nejsi ve zkusebce, nebo nejsi před koncem smlouvy jsi krytá. Celkove vyhodit člověka je hodně těžké, má to svá zákonná pravidla a postupy. Bylo by fajn se na očr alespoň střídat s otcem dítěte. Tvého přímého nadřízeného potěší, pokud mu třeba predlozis nějaký navrh pro tyhle situace. Co třeba ještě stihnes, co ne, kdy to dokončis, komu co predas apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše:
Tohle je dost blba situace a školky to svými přísnými pravidly zaměstnavatelům fakt neulehcuji. Pracuj dokud to jde, pak holt očr se nedá nic dělat. Pokud nejsi ve zkusebce, nebo nejsi před koncem smlouvy jsi krytá. Celkove vyhodit člověka je hodně těžké, má to svá zákonná pravidla a postupy. Bylo by fajn se na očr alespoň střídat s otcem dítěte. Tvého přímého nadřízeného potěší, pokud mu třeba predlozis nějaký navrh pro tyhle situace. Co třeba ještě stihnes, co ne, kdy to dokončis, komu co predas apod.
Jako ano, důvod pro výpověď to není, ale člověk se chce v práci cítit příjemně a tohle nemusí dělat dobrotu třeba ve vztazích s kolegy, kteří musí část te práce převzít..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A s cim je nemocna? I s obycejnou rymou, kdy párkrát smrkne za den? Pokud neni zelena infekcni ryma a dite nonstop nechrble, nema horecky tak davam do skolky. U nas treba s obyc rymou muzou být. Jinak bych byla doma pořád. A řešíme to napul s manzelem, jednou ja potom on. Babicka muze jedna a chodi na takove do doleceni, treba po atb.
- Citovat
- Upravit
@e008 píše:
Vsem bych doporucila vyzkouset si to i ze strany zamestnavatele. Je pomerne komplikovane, naslibujes praci a ten clovek pak vecne na paragrafu. Neni to tak jednoduche.
Tak zamestnavatel co vezme zenskou s malyma detma, snad ceka, ze budou marodit. Aspon u nas v praci, proste me dali po vzajemne dohode mezi 4 zenske se starsima dětma, takze kdyz jsem na ocr, praci udelaji za me
- Citovat
- Upravit
Chodili jsme už velmi brzy do dětských kolektivů, do soukromé školky šlo dítě už ve dvou letech, na rodičáku jsem byla déle a měla jsem po tu dobu jen brigádu. A hlavně má moje dítě i tatínka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Jak nechavate deti doma? S kazdou nudli? Ja si s tim lamu hlavu od prvniho dne skolky..dceru tam s rymou nedavam, ale kdyz uz ji je dobre a sem tam ji tece nudle, to uz je ok ne? Jako myslim, ze nudle tecou kazdemu, treba venku, nebo pri prechodu ze zimy do tepla…porad nas na to ve skolce upozornuji, ale kdybych mela cekat, az dceri neukapne z nosu, tak to ji tam muzu dat rovnou az, v dubnu…proste nekasle, nekycha, ji, pije, hraje si, teplotu nema, spi celou noc, nepotrebuje zadne leky ani spreje…jen se proste 5× za den vysmrka..nechali byste takove dite take doma? Budu ted nastupovat do prace, hlidani by asi nebyl problem, taky mam castecne HO, ale dcera skolku uplne miluje a chce tam
Ne, ani omylem. Davala jse i pokud kaslalo, pokud to bylo pouze po spaní, to totiz bylo z toho jejich sucheho pretopeneho vzduchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridam pohled ucitelky- od zari nam rodice posilali nemocne deti do skolky. Vysledek byl ze onemocnelo nejen spousta dalsich deti ale take spousta ucitelek, takze jsme malem ani uz nemeli koho poslat do prace a malem jsme museli rodicum psat ze jejich deti nema vubec kdo ucit at si je nechaji doma vsichni. „nastesti“ tou nemocnosti chybelo tolik deti ze stacila na to tretina ucitelu. Pak jsme zacali strikne deti s rymou posilat domu volat rodicum i behem dne(u jinych priznaku to rodice chapou normalne, ze s kaslem ci horeckou posleme domu, to neni problem). Vysledek: behem tydne se normalizoval pocet zdravych schopnych pedagogu i pocty deti. Takzr za me: kdyby si rodice dusledne nechavaly nemocne dite doma, ve finale by i to jejich bylo nemocne min, protoze se to fakt jen predava. A muze me jako matku nasssssss, ze ja necham sve dite doma s rymou od 1. Dne a treba i 14 dni dokud neni uplne zdrave a pak se vrati tyden je ok a pak je jeden den ve tride s nekym kdo zas smrka a uz zase mam dite 14 dni doma. Jeden den navic prace jine maminky je 14 mych dni doma. Pekne dekuji. Ja chapu ze to nekdy nejde!!! Ale bo hu zel mam zkusenost ze spoustu maminek, kterym to opravdu komplikuje zivot, jsou samozivitelky nebo socialne slabsi, si to proste zaridi a snazi se jak muzou a jine, co vim ze maji babicky, praci na HO, financne nestradaji nebo jsou dpkonce na materske, to proste porad zkousi. To me na tom vsem mrzi nejvic. Kdyz vidim ze to odnasi ti, u kterych bych nejvic chapala, ze je pro ne nejtezsi to zaridit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Jak nechavate deti doma? S kazdou nudli? Ja si s tim lamu hlavu od prvniho dne skolky..dceru tam s rymou nedavam, ale kdyz uz ji je dobre a sem tam ji tece nudle, to uz je ok ne? Jako myslim, ze nudle tecou kazdemu, treba venku, nebo pri prechodu ze zimy do tepla…porad nas na to ve skolce upozornuji, ale kdybych mela cekat, az dceri neukapne z nosu, tak to ji tam muzu dat rovnou az, v dubnu…proste nekasle, nekycha, ji, pije, hraje si, teplotu nema, spi celou noc, nepotrebuje zadne leky ani spreje…jen se proste 5× za den vysmrka..nechali byste takove dite take doma? Budu ted nastupovat do prace, hlidani by asi nebyl problem, taky mam castecne HO, ale dcera skolku uplne miluje a chce tam
Ano, dite ktere se parkrat za den vysmrka ale jinak je ok, muze normalne byt ve skolce. Navic jako ucitelka pak uz i vim, ktere deti maji takovou tu celorocni rymu a utiram jim nos 10krat denne ale neni to nemoc a naaopak vim ze tomu a tomu kdyz ukapne z nosu je to zacatek nemoci. Navic sama v zime smrkam furt. Ale zluta, zelena nebo i husta ryma, doprovazena kaslem nebo teplotou nebo unavou a spatnou naladou ditete (opravdu spatnou oproti normalu ktery ucitel zna) je na to nechat ho doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak pise @blumen, bohuzel jsem se take casem propracovala k tomu, ze posouvam hranice, co je NEMOCNE dite
. (Ted jsem byla ve velkem pracovnim stresu a bohuzel nejsem v nekterych ohledech nahraditelna, takze jsem se nechovala 100pro zodpovedne, vim to
, ale A] neco jist take musime a B] byla to prace, kterou jsem odvest musela - vyuka uzce zamerenych prednasek na VS). Od ledna do cervna letos se mi podarilo stravit v praci 5 dnu v kuse cele 2 tydny
, a to obcas zastane chlap… pak se spis delime, ze on jde do prace 3 dny z tydne a ja 2. Zbytek nejak placame HO a dodelavame o vikendech, nastesti mame praci charakteru, ze obcasny HO zvladne, i kdyz vedeni prska. A nam to taky nesvedci. Co s tim nevim
. Deti mame tri, holky jsou relativne silne kusy, ale intenzivnim kontaktem s nasim XY chcipakem se to bohuzel dost kazi…
Hrda na to nejsem, ale jsou chvile, kdy clovek opravdu balancuje na hrane zhrouceni… Tak radsi anonym
, ponekud se stydim, i kdyz uz jsem si to v sobe jakztakz zpracovala… Ale neslo o teplotu ani stav na ATB.
- Citovat
- Upravit
@Badboda píše:
Dovolená klidně, ale nevyprančkám si 5 týdnů dovolené kvůli jedné nemoci, že..a hlidačka (v době nemoci) od 200 na hodinu, ty bys na to měla?
Mělo by se k tomu přistupovat víc solidárně a s pochopením, aby se matka s často nemocným dítětem nemusela být, že ji kvůli tomu vyrazí.
No tak ať se zapojí tatínek, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snehulkabledulka píše:
Ano, dite ktere se parkrat za den vysmrka ale jinak je ok, muze normalne byt ve skolce. Navic jako ucitelka pak uz i vim, ktere deti maji takovou tu celorocni rymu a utiram jim nos 10krat denne ale neni to nemoc a naaopak vim ze tomu a tomu kdyz ukapne z nosu je to zacatek nemoci. Navic sama v zime smrkam furt. Ale zluta, zelena nebo i husta ryma, doprovazena kaslem nebo teplotou nebo unavou a spatnou naladou ditete (opravdu spatnou oproti normalu ktery ucitel zna) je na to nechat ho doma.
Dekuji, ona ma to ma prave dlouho..ja samozrejme ucitelky chapu, ze maji obavy a take, ze se tezko urcuje, kdo rymu ma a kdo proste smrka..nakonec jsem to vyresila, ze jsem proste sla k doktorce, ta dceru prohledla a shledala, ze opravdu nemocna neni a mohla jsem vzit potvrzeni do skolky..snazime se najit pricinu toho smrkani, ale treba zadna neni
…ale je to takhle na zacatku tezke, na jedne strane ucitelky, ktere maji sve zkusenosti, na druhe strane matky, ktere ale zase znaji sve deti a proste poznaji, kdy jejich dite je nemocne…no a pak takove, ktere tam opravdu nemocne dite daji, protoze to nejde (nechce) jinak…verim, ze se to trosku srovna dalsi rok, kdy uz se navzajem budem vsichni lip znat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o pomoc s kvalifikační prostřednictvím vyplnění dotazníku! Týká se mateřství a trhu práce.
Dotazník je určen všem maminkám a zabere maximálně 5 minut!
Moc děkuji!
- Citovat
- Upravit
Krásný dobrý den,
do velmi příjemné nefrologické ambulance v Praze na Zbraslavi hledáme zdravotní sestřičku na zkrácený úvazek. Sestra může být praktická nebo mít jakoukoliv specializaci, v ambulanci se neprovádí zdravotnické výkony. Nástup možný od listopadu 2022.
NABÍZÍME:
práci v příjemném prostředí a kolektivu 0,25 úvazek - pracovní doba úterý 8:00-16:00 a pátek 8:00-13:00
s postupným rozšiřováním úvazku (od února určitě navíc středa)
možnost vzdělávání a profesního růstu pod vedením lékaře
motivační finanční ohodnocení
POŽADUJEME:
ukončené zdravotnické vzdělání
příjemné vystupování při komunikaci s pacienty
znalost práce na PC
trestní bezúhonnost
V případě zájmu o více informací posílejte životopis na hajkova@dialyzberoun.cz.
Těšíme se na vás 🙂
Děkujeme za případné SDÍLENÍ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně proto jsem se rozhodla být na rodičáku do 4 let. S tím, že syn půjde do školky ve 2 letech a 10 měsících, já si třeba na dopoledne najdu brigádu, ale pokud onemocní, tak to furt bude jistit rodičák, pokud by měl někdo problém, že musim být s nemocným dítětem doma.Za ten rok a kousek se doufám jeho imunita nastartuje a nebude to 3 dny ve školce a 10 dní doma a pak uvidim jak to budu dělat. U nás ve městě berou hlavně do Tesca, Kauflandu apod. a teoreticky pokud bych tam byla na brigádě už rok předtím, tak pokračovat tam by nebyl problém, ale nevim zda někdo bude nadšený ze zaměstance, který může dělat cca od 7 do 15:00(pokud vezmu v úvahu družinu a to že děti budou spát ve školce).en doufám, že na tom budou postupně stejně jako nejstarší, ten už v podstatě nemarodí, maximálně má slabou rýmu a s tou jde do školy prostě. Druhej už je taky nemocnej minimálně. Ještě ve školce často chybí tříletej, ten často kašle a já vždy jen čekám, jak to bude ráno vypadat.Do té doby se na kroužky naučí chodit spoečně a pak se jen třeba v ZUŠ domluvim, aby syn měl housle stejný den jako druhý syn kytaru apod..Zrovna u nás hledají brigádníka do trafiky, ale nejmenší ještě nemůže do školky. Jen doufám, že budu na něco furt narážet i až do školky bude moct. Posílala jsem životopis na comdata, že bych mohla zatím pracovat z domova, ale bez odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit