Práce na zkrácený úvazek pro samoživitele - byli byste pro?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3151
29.7.26 06:44
@Anonymní píše: Více

Pises, ze je to nekolik let v poradku, tak proc ses nevratila k puvodnimu zamestnavateli? Tady je ten háček. ČR historicky umožňuje 3 roky být doma, ženy toho bezmyšlenkovitě využívají na 100 % a pak se diví… :nevim:

• načítám...
449
29.7.26 06:44

Myslím, že záleží i na tom, co sama můžeš zaměstnavateli nabídnout.

Pokud máš vzdělání dělat prodavačku, tak se o tebe bohužel nikdo nepopere. Ale kdybys měla nějaké speciální, kde na pracovní pozici není takový přetlak a byla bys schopna odvést práci i v době očr, tak se přece jenom zaměstnavatel bude na tebe dívat jinak.

• načítám...
2653
29.7.26 06:58

Zakladatelko, tohle je marný. Tvoji zoufalou situaci prostě místní vdané ženy s širší rodinou nikdy nepochopí.

• načítám...
81422
29.7.26 07:03

@mokkk ale jo, chápu ji. Tedy její situaci. Což nemění nic na tom, že je nesmysl, aby měl zaměstnavatel povinnost kohokoliv zaměstnat jen proto, že je samozivitel s nemocným děckem.

• načítám...
9972
29.7.26 07:07

Chápat ji můžeme. Politovat taky. Nebo poskytnout radu, kde hledat práci.
To je tak jediné, co můžeme udělat.

• načítám...
6050
29.7.26 07:12

A zkoušela jsi podat žádost o příspěvek na péči? To by ti mohlo pomoci.

• načítám...
1177
29.7.26 07:17
@mokkk píše: Více

Ale to ne, já si myslím, že její situaci tady chápeme téměř všechny. Ale vem si to z druhé strany. Jsi zaměstnavatel, chceš vydělávat. Přijmeš raději nekvalifikovanou osobu na zkrácený úvazek, co bude každou chvíli na OČR, nebo raději někoho kvalifikovanyho na plný?
Jasne, i ten druhý člověk může být semtam na OCR, ale tady v této situaci, protože by si to mohla nárokovat (kdyby něco takovyho existovalo) by zaměstnavateli, tedy tobě, bylo jasne, ze ty absence budou častější. V tom případě musíš nabrat ještě někoho, kdo ty absence pokryje a nebo vyvíjet tlak na zaměstnance, co už tam pracují ve formě více práce, přesčasy apod. To by ti ti stali nemuseli ustát a odešli. Což se ti finančně nevyplatí. Nehledě na to, že bys musela platit delší zaučení, protože by třeba neměla kvalifikaci na danou práci.

• načítám...
35214
29.7.26 07:26

A jak by sis to představovala? Zkrácený úvazek by tě uživil? To asi těžko :think:

• načítám...
16015
29.7.26 07:28

Ne. Nevidím k tomu důvod. Naopak jsem docela proti. Kdo vám bude doplácet ty prachy, co vám budou chybět? Opět dávky a stat? :roll:
Nebo krásně vyžiješ z toho zkráceného úvazku? :)

• načítám...
5277
29.7.26 07:31

Když tohle je hodně těžké. Chápu, že sehnat práci je těžké, ale jak si to v reálu představuješ?

Taky mám specifické dítě a pracuji na 80% HO. Ale a to píšu to ale. Nikdy jsem nebyla na OČR, PN jsem taky za posledních xy let neměla. Nebyla jsem klasicky na RD, pracovala jsem hned po PPM a i při PPM jsem seděla na online poradách a snažila se fungovat.
I při nemoci dítěte makám, makám při zavřené školce (to tedy částečně po nocích, kdy dělám věci kde nesmí být chyby).
Ono tedy jako říct mám malé dítě co a 14 dnů a není… Je hrozně jednoduché. :nevim:

Navíc to dítě má otce, že ho nedonutíš se starat přeci není chyba systému. :kytka:

• načítám...
5277
29.7.26 07:34

@arinecka Neuživil, když by byla neustále na OČR, ale měla by pocit, že platí a odvádí a pracuje. :kytka:

• načítám...
Anonymní
29.7.26 07:38

,,Smazáno,,

Příspěvek upraven 29.07.26 v 14:57

• Upravit
17001
29.7.26 07:39

A čí to teda má být ve výsledku problém? Nás ostatních?

• načítám...
16015
29.7.26 07:40

Je to tvůj problém. :roll:

Nebo kdo si takového kvalitního člověka vybral za otce svého dítěte? Hm? :jazyk:

Příspěvek upraven 29.07.26 v 07:42

• načítám...
5277
29.7.26 07:41

A čí je to problém? Tak je to otec dítěte, tak se snad má starat buď finančně a nebo fyzicky, aby jsi mohla pracovat.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat