Práce na zkrácený úvazek pro samoživitele - byli byste pro?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
Ok, tak kdyz se máš obětovat pro dítě tak ať navalí prachy ať nemusíš chodit do práce, muzes si třeba dovolit nejakou hlidačku na kterou by si dite časem zvyklo.
@JancaS84 píše: Více
Na děti se nikdo ptát nesmí, nicméně u žen je to pořád běžná praxe. Ptala jsem se manžela, ten potvrdil že jeho se na děti při příjmu do zaměstnání nikdo nezeptal. Nedělejme že to není, když se to děje.
Takže rada je jednoduchá: přestěhovat se blíž k lékařům a hledat jiný druh práce.
Mně přijde, že pořád visíš na tom svém zaběhnutém a nemůžeš se hnout z místa.
Prostě teď máš jiné podmínky, tak budeš mít i jinou práci.
Jinak, neříkej mi, že ze stacionářům volají kvůli epi záchvatům, abys tam hned naklusala.
Podnikání bych neradila. Každý na to není. A pokud se k tomu přidají všechny problémy, které má, nemusí zvládnout se tomu naplno věnovat, ohlídat si vše potřebné.
Konkurence na trhu práce je normální. A lidí, kteří nedokážou nebo nemohou využít svůj potenciál, je taky dost.
Toto je mlácení prázdné slámy. Zajímaly by mě konkrétní věci. Postižení dítěte, PNP, využití pomáhajících organizací, vzdělání, předchozí práce atd…
Může mít VŠ, která každý rok v kraji plive přehršel absolventů, nemůže se divit konkurenci.
A pokud někde léta pracovala, nevěřím, že by se jí zaměstnavatel nesnažil aspoň malým úvazkem pomoci.
No tak to se jim nedivím. Špatná zkušenost, když ženská je více doma než v práci. Zaměstnavatel není charita a potřebuje odvést práci. Nic k nepochopení. Taky bych takovou ženskou nepřijala, bohužel. Také špatná zkušenost a ne jedna.
No, ja chapu, ze je to s postizenym ditetem těžké, ale nevidim jediný důvod, proc by měli tveho nefunkčního partnera a vase dve rodiny povinně resit naprosto cizi lidé
jak te neco takoveho vubec mize napadnout.
Tak to je síla…a když tebe z neustálého stresu semelou zdravotní problémy, tak se bude situace řešit jak? ![]()
@Anna766 píše: Více
Nesmím se ptát, ovšem také nemusím přijmout. A nepřijmu.
Hustý. Chápu, že ne každý dokáže hlídat nemocné dítě, ale tyhle kecy jsou fakt hnusný. A ne, není tvoje povinnost se starat a obětovat život. To se malinko pletou. Můžeš se zachovat stejně jako otec. Jenže máma tohle neudělá, to je jasný. A omlouvat otce, že se na svoje dítě vykašlal je teda mazec.
Když máš nemocné dítě a staráš se sama, tak by měl prostě víc platit. Jak máš všechno zvládnout sama?
sry, ale musela jsem, strašně to rve oči:
zdraví je něco jiného než zdravý člověk
@Snopy123 píše: Více
Já vím že ne, ale nějaká pomoc by se jí jistě hodila. Kecy že budou hlídat jen zdravé dítě, a omlouvání otce který na něj kašle je prostě hnusný. Asi by čuměli, kdyby prostě vzala dítě, odvezla ho otci a starej se. Co když se jí něco stane? Bude nemocná, nebo cokoliv, kdo se o to dítě postará?
@884135 píše: Více
Však ano. To je právo každého zaměstnavatele. Pak ať společnost nebrečí, že mladé ženy nechtějí rodit.
Já po dětech překopala celý pracovní život. Abych mohla pracovat a přitom se starat s manželem o děti.
Zakladatelce situaci vůbec nezávidím a nepřeju. Když není pomoc partnera a rodina která pomůže, je to na houby.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat