Prace bez pocitace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64992
7.7.21 13:35
@j.a.n.i1 píše:
@Pears206 Nepíše, že nevidí, píše, že nemůže počítač, klimatizaci a prach :think:

Taky je otazka, co znamena, ze nemuze na počítači. Spis to bude, ze by na nem nemela byt vetsinu pracovni doby, ne ze obcas neco natuka. Prach to same, nemela by byt vyloženě v prasnem prostředí. Hromada provozu, co vyrabi veci do zdravotnictvi, jsou čisté. I kdyz tam je klima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
7.7.21 13:40
@matkabagristy píše:
radilas i praci ve skole, na to jsem reagovala

Vzdyt jo, pc se do nasi skoly dostalo az ted s covidem. Ale i tak nemám pocit, že (krom distanční výuky, to by byl problém, to je jasný) by byla ve školství práce na PC nějakým zásadním kusem pracovní doby, pokud člověk nechce nebo neučí výpočetku.

Příspěvek upraven 07.07.21 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
7.7.21 13:46
@j.a.n.i1 píše:
Vzdyt jo, pc se do nasi skoly dostalo az ted s covidem.

Jako asistentka vetsinu dne travim bez počítače. My nemame ani interaktivky na druhem stupni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
7.7.21 13:49
@vokishka píše:
Taky je otazka, co znamena, ze nemuze na počítači. Spis to bude, ze by na nem nemela byt vetsinu pracovni doby, ne ze obcas neco natuka. Prach to same, nemela by byt vyloženě v prasnem prostředí. Hromada provozu, co vyrabi veci do zdravotnictvi, jsou čisté. I kdyz tam je klima.

Vidím to podobně, to omezení bude na pozice, jako mám třeba já - vlastně celá pracovní doba u PC, když něco fakt hoří, tak i 15 hodin… Ale ta klima může být problém, ona totiž potvora dost vysušuje vzduch a to bude asi to, proč nesmí klimatizované prostory, na druhou stranu je klima a klima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.7.21 14:00
@j.a.n.i1 píše:
Vzdyt jo, pc se do nasi skoly dostalo az ted s covidem. Ale i tak nemám pocit, že (krom distanční výuky, to by byl problém, to je jasný) by byla ve školství práce na PC nějakým zásadním kusem pracovní doby, pokud člověk nechce nebo neučí výpočetku.Příspěvek upraven 07.07.21 v 13:47

Praci s pocitacem stravim denne nekolik hodin. Cast vyuky je vedena pres IT technologie i pri prezencni vyuce, denne odpovidam na desitky emailu. Vetsina skol uz pracuje s bakalari, edupage, pripravy delam na pocitaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
7.7.21 14:07
@matkabagristy píše:
Praci s pocitacem stravim denne nekolik hodin. Cast vyuky je vedena pres IT technologie i pri prezencni vyuce, denne odpovidam na desitky emailu. Vetsina skol uz pracuje s bakalari, edupage, pripravy delam na pocitaci…

No, spousta škol část výuky přes IT technologie vedenou nemá, přípravy si kdo chce může dělat v ruce, tam není PC podmínkou a běžný prvostupňový učitel nebude mít desítky mailů, když má ve třídě cca 25 dětí. Což nic nemění na tom, že nevíme, co má zakladatelka za vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
7.7.21 14:17
@matkabagristy píše:

No u nas fakt ne. Jedine ti bakalari, zapise hodinu a chybějící. Ve vyucovani teda. Jsme bezna zakladka a na druhem stupni nejsou ani interaktivky ani dataprojektory. Na prvnim jsou taky ještě tridy bez. Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.7.21 14:17
@j.a.n.i1 píše:
No, spousta škol část výuky přes IT technologie vedenou nemá, přípravy si kdo chce může dělat v ruce, tam není PC podmínkou a běžný prvostupňový učitel nebude mít desítky mailů, když má ve třídě cca 25 dětí. Což nic nemění na tom, že nevíme, co má zakladatelka za vzdělání.

nejsou to jen maily od rodicu, k tomu maily od vedeni, jinych ucitelu, msmt, inspekce, jinych vzdelavacich instituci… I prvostupnovy ucitel hleda vyukove materialy na internetu, popr. je sam tvori. Strasne se to zmenilo. Jak rikam, rada jsem si s nostalgii zavzpominala na dobu, kdy jsem pisemky chystala na psacim stroji a zapisovala do papirove tridni knihy. Casto se pise, ze skoly jsou jak za Marie Terezie. Neni to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.7.21 14:26
@vokishka píše:
No u nas fakt ne. Jedine ti bakalari, zapise hodinu a chybějící. Ve vyucovani teda. Jsme bezna zakladka a na druhem stupni nejsou ani interaktivky ani dataprojektory. Na prvnim jsou taky ještě tridy bez. Takze asi tak.

V roce 2019 jsem koncila na skole, ktera nemela ani vlastni server a zapisovalo se do papirove tridni knihy. Presto jsem do trid nosila materialy ziskane na internetu. Predpokladam, ze u vas si je ucitele netvori rucne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
7.7.21 15:01
@matkabagristy píše:

Já jsem učitelka a s pc jsem v práci skoro nepřišla do styku… Občas něco na interaktivní tabuli, ale to byla moje iniciativa, musela jsem si půjčovat klíče a chodit do speciální třídy, rozhodně se to ode mě nečekalo automaticky. Přípravy jsem dělala v ruce, žákovské jsme měli papírové, maily jenom občas něco. První stupeň, dvě různé školy, šest let zpátky, Praha :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
7.7.21 15:03

Jinak pro zakladatelku, co poštovní dorucovatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
7.7.21 15:23
@matkabagristy píše:
V roce 2019 jsem koncila na skole, ktera nemela ani vlastni server a zapisovalo se do papirove tridni knihy. Presto jsem do trid nosila materialy ziskane na internetu. Predpokladam, ze u vas si je ucitele netvori rucne.

ale je to tak desetina práce z celého dne. Pochybuju, že by třeba měla naprostý zákaz na počítač, to by nemohla ani koukat na televizi nebo do mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.7.21 15:59

Ok, chapu, uroven ucitelu a skol je ruzna. Ale shodnem se na tom, ze pri pracovnim pohovoru by uchazec o praci ucitele mel zamestnavatele informovat o tom, ze ma zakazano s pocitacem pracovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
7.7.21 16:04
@matkabagristy píše:
Ok, chapu, uroven ucitelu a skol je ruzna. Ale shodnem se na tom, ze pri pracovnim pohovoru by uchazec o praci ucitele mel zamestnavatele informovat o tom, ze ma zakazano s pocitacem pracovat :)

tak ona je opravdu otázka, co to znamená. Jestli jí doktor řekl, že by neměla moc pracovat s počítačem, ale třeba jí to ani nedal písemně. Není nad to založit ráno diskusi a pak se neobtěžovat něco upřesnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
7.7.21 16:14

Co třeba ve skladu, v továrně, v obchodě… Nepřipadá mi, že by všude byl potřeba počítač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat