Práce - dilema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.4.25 22:49

Práce - dilema

Potřebuju poradit, anonym skrz finance. Mám dvě děti, v září mi mladší nastupuje do školky a já chci jít na plný úvazek. V původní práci mi nabídli 40 tisíc hrubého. Jenže já bych si představovala spíš 50. Na druhou stranu ve všem ostatním je to opravdu práce snů, plně home office, flexibilita, můžu pracovat i ze zahraničí, doba neurčitá, baví mě to, skvělý tým i šéfová. Jediné co řeším, jsou ty peníze. Všichni mi říkají, ať tam zůstanu, ať neblbnu, jenže já nevím. Nejde o to, že bychom nějak nevycházeli, ale na nějaké vyskakování to taky nebude. A já řeším, jestli se zkusit hlásit někam jinam, jít do neznáma, mít třeba horší podmínky, ale víc peněz, nebo zůstat v původní práci. Mám opravdu dilema.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
9.4.25 23:15

Dej na svoje pocity, všechny doporučení a rady jsou jen výsledkem toho, jak to ten radil/ka cítí - někdo chce radši klid i za cenu mín peněz - to je třeba celá armáda úředníků :pankac: ; a někdo je mladý a neklidný a má tah na branku a nechce zaživa umírat, jak kdyby bylo jen tohle jediné zaměstání a kdy jindy se zajistit a později si koupit nějakou tu inv. nemovitost, at člověk nemusí být závislý na těch st. vyděračích a může jít do důchodu třeba už v 60 nebo ještě i dřív…no a k tomu všemu jsou potřeba love.

HO je zdánlivě fajn, ale ne pro každého, na to taky pozor a doma by ses snad těmi myšlenkami na menší plat užírala ještě víc, než kdybys musela do práce docházet.

Takže já bych asi do stávající práce nastoupila, ale nezahálela bych stran mapování prac. příležitostí. Uvidíš taky, jak se malý adaptuje v mš, jestli nebude často nemocný nebo jestli máš hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 00:00
@Ahep píše: Více

Díky za milou odpověď, taky mě postrčila dneska poslat jeden životopis. :kytka: Já to právě cítím asi tak, že bych hrozně ráda zůstala v současné práci, ale kdyby mi přidali. O přidání už jsem si řekla a tohle je výsledek. Takže leda to zkusit ještě jednou nebo jim předložit protinabídku, kdyby mi někde jinde nabídli práci a třeba by mi to mohli tím pádem zvýšit víc. Nejvíc mě děsí ta představa, že na těch 50 se dostanu třeba za 5 let tím naším šnečím tempem zvyšování. Nebo leda doufat v nějaký posun na vyšší pozici. A home office potřebuju právě skrz neustále nachlazené děti, které jsou doma z institucí. Pracovat s nimi z domu zvládnu, to není problém a OČR si pořád brát nechci, chci být pro zaměstnavatele užitečná, i když „jen“ z domu. Možnost docházet do kanceláře v případě potřeby nějaké socializace a rozvoje mám.

• Citovat
  • Upravit
64843
10.4.25 05:50

@Ahep zase je třeba vzít v úvahu, že menší dítě nastupuje do školky, dá se čekat častá nemocnost. Takže řešit neustále nemocné dítě, k tomu se ve zkušební době zaškolovat, nevím, no. Já bych asi rok počkala. Bála bych se, ať o tu novou práci nepřijdu. Třeba dcera má od nástupu do nové práce HO, ale i tak o čas musí daný den do kanceláře, protože je něco nutného, co se děje jen ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12522
10.4.25 06:02
@Anonymní píše: Více

No tak ja bych zustala v te stavajici. Jak vis, ze ti v te nove daji taky homoff, to opravdu neni samozrejmost. Pak budes mit casteji nemocne dite a budes v loji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
10.4.25 06:02

Já bych také ten rok počkala, vydržela, děti ve školce jsou často - opravdu často nemocné a ten Home Office v tomto případě fakt ocenis, být na OCR za almužnu a ve zkušebce nechceš.
A třeba ti časem ještě přidají, no nemyslím si, že o 10tis, ale něco málo by mohli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
10.4.25 06:08

Koukat kolem můžeš, ale já bych se te flexibility, kterou popisuješ, s malými dětmi nevzdávala, já si po dětech práci hledala a možnost sladit práci s rodinou bylo kritérium c.1, schválně jsem šla do „jednodussi“ práce za méně peněz, abych měla kapacitu pro děti. Ale to musíš vědět ty, jak to máte doma nastavené a co víc potřebuješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8768
10.4.25 06:27

To si musíš vyřešit sama se sebou. Zatím bych zůstala ve stávající práci. Až bych si byla jistější, že děcka nemáš nachrmlané často. Tak jít teprve jinam.
Nebo uvidíš, jaké podmínky nabídnou při pohovorech. Jestli bude něco stát za přemýšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.4.25 07:06

Zkusila bych jim nabídnout zkrácený úvazek, třeba aspoň 0,8 a za ty peníze bych to asi vzala. HO, flexibilita atd. to je neskutečná výhoda, taky jsem po dětech kývla na méně placenou flexibilní práci, je to k nezaplacení. K čemu ti bude 50k, když budeš muset denně dojíždět (čas), brát si OČR, propustky, dělat si zle, když někdy budeš potřebovat kvůli blijícímu dítěti nečekaně odejít atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
10.4.25 07:13
@Anonymní píše: Více

Ty jsi samozivitelka? V tom případě bych zůstala v té stávající. Do neznáma bych šla v případě, že se o děti stará i otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
10.4.25 07:15

Zustala byvh ve stavajici, s malymi detmi uprednosthuji pohodu a klid pred penezi. Lepší bych hledala tak za 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16146
10.4.25 07:19

Taky bych zůstala. Uvidíš časem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
10.4.25 07:25

Až budeš mít jinou nabídku, bude o čem diskutovat. Jinak také si myslím, že zmena práce je snazší, pokud se na výchově a chodu domácnosti podílí fungující partner. Samoživitelky to mají těžší - jít do neznáma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.4.25 08:32

Po mých zkušenostech bych zůstala. Ve školce jsme měla děti celé tři roky neustále nemocné. Přešlo to až v předškolní třídě. Co bych dala za Home Office. Každy měsíc chodit v nové práci na OČR, to by měl nový zaměstnavatel asi radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 08:50

Taky mám zrovna práci- kousek od domova, 2× týdne home office, milí kolegové, fajn šéfové.
Ale pracovní náplň je trochu jiná, než jsem čekala, jsem takova koordinatorka a podrztaska a peníze už jsem mela lepší.
Jsem tam 5 mesicu a na dyl jak skončení doby určitě (1 rok) to nevidím.
Chci dělat zajímavé projekty a byt za to řádně ohodnocená. Teď kolem mě prochází jedna super globální pozice pro bývalého zaměstnavatele, jestli se to podaří, jdu do toho. Pokud ne, v září začínám hledat, nechci shnit v něčem, co se mi úplně nelíbí.
Trávíme v práci tretinu života…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat