Výpověď pro nadbytečnost během rodičovské dovolené - odstupné

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
9.4.25 22:46

Výpověď pro nadbytečnost během RD - odstupné

Ahoj, mám dotaz.
Během RD mi přišel dopis s výpovědí pro nadbytečnost. V dopise bylo uvedeno, že mám nárok na odstupné. Nic jsem nepodepisovala.
Malému budou 3 roky v červenci, tak se chci zeptat jak mám postupovat?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
9.4.25 22:51

Podepisovat není třeba… výpověď je jednostranný akt.. mas 2 měsíce výpovědní dobu a pak odstupné. Ty si jen pohlídej platbu zdravotního a to buď budeš jeste v červenci prijemce RP, nebo se hlásíš na ÚP - budes mit tu nejnižší podporu vypocitanou z minimalni mzdy, nebo se nahlásíš jako osoba pečující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.4.25 22:55

@Anik6 Děkuji. No já to mám tak, že mi RD běží až do konce roku, protože jsem půl roku pobírala mateřskou, a pak jsem si nastavila RD na 3 roky. A ještě se zeptám, ta výpověď se váže ke 3 rokům dítěte, jestli to správně chápu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
9.4.25 23:08

Není to náhodou nelegální? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.4.25 23:10

@Liberalissima teď nechápu co má být nelegální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
9.4.25 23:15
@Ajvitka píše: Více

Výpověď pro nadbytečnost zaměstnanci na RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.4.25 23:18

@Liberalissima právě, že z důvodu nadbytečnosti to legální je. :?
Já se chvíli lekla, že myslíš něco ohledně RD příspěvku 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
9.4.25 23:29

Já bych se ještě někde poradila, teď jsem googlila a na aperio mi vyjelo, že by to právě jít nemělo, jedině při likvidaci firmy/její části. Ale nejsem odborník, jdu už spát, tak jsem to jen rychle sjela.

Zkusila bych si zjistit víc, třeba bys z nich vyrazila víc peněz 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
10.4.25 04:49

Kontaktujte personální oddělení firmy a ověřte si výši odstupného a podmínky výpovědi. Pokud máte pochybnosti, můžete se obrátit na právníka nebo úřad práce. Odstupné vám náleží, i když jste nic nepodepsala.

• Citovat
  • Upravit
20821
10.4.25 05:10

RD je vždy k 3 narozeninám. Není možné ji nastavit na delší dobu. Neplést s RP, který s tím nemá nic společného a je to dávka, která se nastavuje zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35430
10.4.25 06:44

RD je vždy do tří let dítěte. A podle mě na RD jde dát výpověď jen pokud se ruší zaměstnavatel nebo jeho část. Takže správně by ti ji měli dát datumove ke 3 narozeninám dítěte a odstupné 2+3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
10.4.25 07:19
@JancaS84 píše: Více

Ano, mohou ji dat až datumove ke tretim narozeninam nebo tedy úplně přesně, ke dni nasledujicim po zech narozeninach a ad tech 2+3, ano, pokud ona nastoupi na ty 2 mesice do prace, jinak ji klidne mohou nabidnout pouze neplacene volno a tedy 0+3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
10.4.25 08:03
@Anik6 píše: Více

Ahoj, můžu se jen zeptat, myslela jsem, že podpora se v takovém případě počítá ještě ze mzdy před mateřskou a rodičovskou. Tak to tedy není? Počítá se jakoby z posledního roku, kdy je žena na RD proto z minimální mzdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
10.4.25 08:31
@Sachmetkaa píše: Více

Aaaa ted to čtu… to je teda almuzna 8o no tak díky bohu za odstupné aspoň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.4.25 08:55

Děkuji všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie