Práce s dětmi - hlídání atd...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.1.18 05:43

Práce- hlídání dětí atd...

Maminky, nastupuji do nové práce. Toto určitě řešila nejedena z vás. Mám dvě děti ve věku 3 a 5 let. Prosím o vaše názory, rady atd… jak to děláte v době nejen letních prázdnin, když jsou školky zavřené, na tábory jsou děti malé, babičky a hlídání nemáme…a hlavně nedostanu v létě celé prázdniny volno :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
895
23.1.18 05:51

U nás je v létě měsíc otevřená školka. Druhý měsíc se rodiče střídají u dětí. My naštěstí máme babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
23.1.18 05:54

Přesně tak školky mívají vždy první měsíc otevřeno :) a přeci nebudeš pořád v práci a manžel hlídat nemůže? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
23.1.18 06:31

@Petruna21 u nás je školka celé 2 měsíce zavřená. Díky bohu máme 2 babičky. Jak to dělají matky jako zakladatelka netuším. Snad si vzít vždy na střídačku OČR a dovolenou :nevim:. Nějak se to udělat musí, malinké děti se samy nepohlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
23.1.18 06:33
Řešíme to stejné. Hlídací babičky nemáme. Školka je zavřená 5 týdnů já ani manžel si nemůžeme vzít více jak 14 dní. Loni mi 3 týdny hlídala sestra která je na mateřské, bylo to trochu komplikované (přejezdy tam a zpět)Letos bude mít sestra před porodem tak to nechci riskovat. Našla jsem si u nás dětskou skupinu kam se mi snad podaří ji umístit. Jak to budeme řešit až bude chodit do školy, kde mají pořád nějaké prázdniny, netuším.
@Petruna21 píše:
Přesně tak školky mívají vždy první měsíc otevřeno :) a přeci nebudeš pořád v práci a manžel hlídat nemůže? :)
Školky mívají zavřeno různě. A chápu ze dovolenou chtějí taky trávit společně. My také.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.1.18 07:17

Tak u nás
1. většinu prázdnin byly školky - v městské části se střídaly, pokud si dal člověk práci a oběhal to (do každé zápis zvlášť, samozřejmě v pracovní době :zed: ), mohly být děti tam
2. když jsem nechtěla dát do školky (z ruky, ne dobrá), využila jsem příměšťák
3. s mužem jsme se s dovolenou střídali (společně jsme byli prakticky jen o víkendech)
4. na týden hlídala teta a týden švagrová
jo a 5. ve čtyřech už byl i týdenní „pobytový“ tábor

Taky bych byla ráda, kdybychom mohli mít dovolenou rodinnou, ale prostě to obvykle nevychází. (Letos jsme třeba uškudlili, ale zase bude muset být dítě skoro celý zbytek prázdnin někde na hlídání.)

Příspěvek upraven 23.01.18 v 07:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.1.18 07:31

Tak já mám výhodu, že můžu být kdykoliv doma a dělat z domu. A i tak má naše školka zavřeno jen tři týdny. Jeden týden v létě tráví děti u mých rodičů.

Za rok už budu řešit u staršího školní prázdniny. Sice můžu pracovat z domu, ale ne celé prázdniny se k tomu můžu starat o dítě, to bych tou prací moc nepohnula. Takže tábor, příměšťák, týden u babičky s dědou, něco já, něco manžel, věřím, že vyjde i nějaká dovolená společně s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
23.1.18 08:56

@Aamanda Tak to je jasný hloupé je že nemá ani babičky nu tak taky nevím jak to chce dělat u nás školky normálně mají vždy 1 nebo 2 přes prázdniny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.1.18 09:08

Zkus najit nejakou hlidacku, nebo existuji primestske tabory.

• Citovat
  • Upravit
3337
23.1.18 10:39
@Verun83 píše:
Zkus najit nejakou hlidacku, nebo existuji primestske tabory.

U nás jsou příměstské tábory až pro školní děti a navíc až od osmi.Ja pracuju od sedmi a muž od šesti takže to nic neřeší. Loni jsem oslovila několik studentek a cena za hlídání na jeden den byla kolem 1000,– Letos to máme snad vyřešeno a pak se uvidí. Je to fakt hrozně těžký když člověk nemá schopné o ochotné prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.18 10:58

@Verun83 do příměšťáku mi nevezmou 3 leté dítě, bohužel :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.18 11:02

Děkuji, všem, příměstké tábory jsou až pro školou povinné děti, na to abych si zaplatila měsíc..dva hlídačku pro dvě děti, to si nemůžeme dovolit. školka je u nás otevřená 2 týdny, v okolí jsou zavřené. Manžel i já dostaneme dovolenou v kuse max. dva týdny, ale je potřeba přemýšlet i na další prázdniny, jako jarní, vánoční, podzimní atd… Jsem z této situace zoufalá. Vidím to v tom, že si na nějakou dobu budu muset vzít na děti ošetřovačku, případně já na sebe neschopenku. JInak to nebude reálné skloubit práci s prázdninami.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
23.1.18 11:25
@Anonymní píše:
Děkuji, všem, příměstké tábory jsou až pro školou povinné děti, na to abych si zaplatila měsíc..dva hlídačku pro dvě děti, to si nemůžeme dovolit. školka je u nás otevřená 2 týdny, v okolí jsou zavřené. Manžel i já dostaneme dovolenou v kuse max. dva týdny, ale je potřeba přemýšlet i na další prázdniny, jako jarní, vánoční, podzimní atd… Jsem z této situace zoufalá. Vidím to v tom, že si na nějakou dobu budu muset vzít na děti ošetřovačku, případně já na sebe neschopenku. JInak to nebude reálné skloubit práci s prázdninami.

Co soukrome mensi skolicky? Nefunguji pres prazdniny?

• Citovat
  • Upravit
11565
23.1.18 12:56
@Anonymní píše:

No jak to tak poslouchám: dokud máte děti ve školce, tak jarňáky, podzimní atd. prázdniny řešit nemusíte. Pokud budete mít s mužem každý dva týdny a dva týdny školka, tak to je šest neděl vyřešeno. Zbývají tři neděle (každý z vás dvou ještě týden extra?) a týden nějaká akce, třeba tábor, a Vánoce (to je další týden). I pokud máte každý jen čtyři neděle, početně to vychází.

Ve školním roce to bude horší, ale co vím, tak to kamarádky bez babiček řeší třeba tím, že se „sčuchnou“ a navzájem si děti hlídají (naše týden u vás, vaše týden u nás). A nemusí se švindlovat s paragrafem nebo neschopenkou.

Jinak my taky nemáme hlídací babičky, ale není čas na hrdinství - poprosili jsme o pomoc i vzdálenější rodinu (švagrová, moje teta), a taky to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová