Práce na částečný úvazek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
26.5.10 21:27

práce na částečný úvazek

dobrý večer, prosím o radu…ucházím se o práci na částečný úvazek a požadují v motivačním dopise uvést důvod proč mám o práci na částečný úvazek zájem? Co byste uvedly? Moc se mi nechce psát pravda, že mám malé dítě ve školce a nechci aby tam trávilo celý den a že se mi bude takto lépe zvládat domácnost atd…nemyslím si, že by mi to nějak pomohlo, bohužel nemám dobré zkušenosti........děkuji za vaše rady.M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
26.5.10 21:33

To se špatně píše,co tě k tomu vede.Záleží jaká je to firma,co by si na své pozici vykonávala za práci a dle toho bych napsala proč chcci zkrácený úvazek.Opravdu v dnešní době napsat dítě,domácnost,nevím,jak by to dopadlo.Bohužel,musíme se přizpůsobit tomu,co od nás chtějí slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.5.10 21:36

no právě, jedná se o pozici recepční společnosti, nic důležitého, běžná administrativa...............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.5.10 22:14

Já taky pracuju po mateřský na část.úvazek.Napsala jsem z důvodu péče o dítě a jeho častou nemocnost :wink: V práci to vzali v pohodě,než abych byla co měsíc na OČR a museli za mě schánět náhradu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.5.10 22:17

jenomže já si myslím, že pokud napíšu pravdu, tak mě ani nepozvou na pohovor...................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.5.10 22:19

Promiň,nějak jsem přehlídla,že se o tu práci ucházíš.Já v tý práci dělám 10let.Proto nebyl asi problém…

Jde o to zda máš co jim nabídnout aby ti vyšli vstříct na část. úvazek…A zkusit se jich nejdřív zeptat,zda to má vůbec smysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.5.10 22:33

no, oni mají inzerát, že hledají někoho na částečný úvazek, ale chtějí napsat důvod do motivačního dopisu............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
26.5.10 22:35

tak to tam možná hledají studentku nebo důchodkyni nebo invalidu. (nebo i tu matku ,ale to pochybuju :think: :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.5.10 22:37

Jo tak :-)

Napsala bych tedy z důvodu péče o dítě :wink: tečka :mrgreen: Buď to vezmou a nebo ne.Nebo vymyslet něco ale co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.5.10 22:40

Ja bych napsala pravdu… ona stejne vyjde najevo kdyby te vzali a pak bys tam asi nemela uplne nejlepsi profil. Navic pokud hledaji nekoho vylozene na castecny uvazek tak to bude bud duchodce, student nebo prave matka na/po RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
26.5.10 23:06
doriang píše:
Ja bych napsala pravdu… ona stejne vyjde najevo kdyby te vzali a pak bys tam asi nemela uplne nejlepsi profil. Navic pokud hledaji nekoho vylozene na castecny uvazek tak to bude bud duchodce, student nebo prave matka na/po RD.

Přesně tak, nejlepší je pravda. Ve finále to stejně vyjde najevo a zbytečně bys třeby plýtvala čas a energii(myslím tím ten pohovor) někde kde o Tebe nemají zájem. :mrgreen: Pokud by Tě nepozvali pro tento důvod ani na pohovor, tak to nestojí ta firma za moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
27.5.10 08:32

A proč bys to tam nenapsala ??

To je zásadní problém naší společnosti-chci to kvůli dítěte,ale ne, neřeknu jim to, budu za slepici, nebudou mě chtít. Radši si vymyslím nějaký povznesený nesmyslný důvod :roll:

Na částečný dělám taky, rovnou jsem řekla že nechci mít děcko celý den ve školce a ani já nechci být celý den v práci, peníze pro mě nejsou pprioritou,proto si můžu dovolit částečný úvazek, a i pro ně je to výhodnější(nezaplatí za tebe tolik atd) .

A že by tě nepozvali kvůli děcku ? Pak je to tam banda blbců a nemá smysl plýtvat časem na jejich pohovory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
27.5.10 08:42

Napiš asi pravdu plus že ti ta práce přijde zajímavá.
Každopádně tyhle motivační dopisy nesnáším. Asi když se ucházím o místo, tak chci pracovat, nikdy nevím, co tam psát, co bude lahodit oku a duchu personalisty (taky jak se madam nebo milostpán vyspí, že).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
27.5.10 12:27

Napiš, že stojíš o kontakt s lidma, ale zatím nemáš zájem a potřebu pracovat na plný úvazek. A že až tě vezmou tak je možné, že tě to zaujme a bude možnost spolupráci rozšířit…
O dětech se apriori nezmiňuj, otevřeně se tě na to nezeptají (nesmí), stejně jako nemají šanci ověřit, že nemáš bohatého manžela co si nepřeje abys celé dny dřela za pár šupů a zanedbávala tak péči o něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
27.5.10 13:22

holky a myslíte ,že když při hledání(nástupu,pohovoru ),kdyby se mě ptali ,jestli mám dítě(jakože se ptát nesmí),a já svoje dítě zapřu(jo zní to hrozně),že z toho můžou být problémy až se to provalí-nejlépe až po zkušebce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat