Práce na DPČ a mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
práce na DPČ a mateřská
Ženy, někdo tu psal že potřebuju mít na mateřskou odpracováno 270 dní. Já mám ted koncem července mi to v součtu dělá (brigády a práce) 240 cca. Ale smlouvu mám ted na DPČ do konce prosince. Prosímvás, neví někdo když ted už mě náhodou nebudou potřebovat, a smlouva půjde dál (akorát si nic nevydělám) nebo půjdu na nemocenskou tak bude se mi započítávat odpracovaná doba dál? abych aspon přes těch 270 někde vzala. Chápetejak to myslím? Myslím že je blbost smlouvu vypovědět, ale ještě bych tam měla zůstat /nevím jestli mi nedají něco podepsat o ukončení/ nebo mám jít na neschopenku? SP a Zp mi asi platit nebudou že? Vyzná se v tom někdo víc než já? Ted mám plat nad 10 tis., tusíž zdrávko a sp za mě platěj. jak to bude když budu nemocná? nebo bez výdělku? bude se mi i další měsíc bez výdělku nebo na nemocenské zaznamenávat do odpravované doby? jestli to někdo tuší, díky moc za radu. strašně se v tom patlám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@pegink DPČ je zákeřná v tom, jak přesně je formulovaná smlouva, ale pokud budeš mít plat pod 2500,– tak ti za ten měsíc sociální a zdravotní neodvedou a tím pádem se ti ten měsíc ani nebude jako odpracovaný počítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jako odpracovaný měsíc se počítá jen ten, ve kterém za mě zaměstnavatel odvede SP a Zp? Když mám přece smlouvu až do prosince, tak bych čistě teoreticky měla být „zaměstnaná“ pokud nedám výpověd dohody. V dohodě nemám nic takového uvedeno. Nad 10000 platí za mě sp a zp. V dohodě mám jen psáno že nemám nárok na mateřskou a dovolenou a že výjimku tvoří nemocenská. Tak co když čás měsíce odpracuju a potom onemocním? Dostanu něco i v té „nemocenké“ nebo nemám nárok? A bude se mi ta „nemocenská“ započítávat do odpracování?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkej, tak máš DPP nebo DPČ? Protože hranice 10 000,– pro sociální a zdravotní je u DPP, nikoliv u DPČ.
A do odpracované doby se započítávájí pouze měsíce, kdy bylo odvedeno sociální a zdravotní.
Jak je to s tou nemocenskou přesně nevím, ale mysím, že pokud na ni nastoupíš v měsíci, kdy máš odvedené sociální a zdravotní, tak by se počítat měla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Dohodu o pracovní činnosti. a u té je to přesně jak? jak jsem na tom vlastně? díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky ![]()
Vím, že tady máte spoustu stejných otázek a dotazů, ale chci se zetat konkrétně na svojí osobu..
Mám DPČ.. Měsíčně si +- vydělám 5000Kč.. Sos.+zdrav. pojištění mi zaměstnavatel platí.. V Listopadu budu mít odpracovaný rok.. V lednu 2013 mi i zaměstnavatel dal evidenční list důchodového pojištění. Ve smlouvě o mateřský ani o neschopnosti nemám ani tečku. Tudíž, jak je to semnou? Dostanu nějakou almužnu?
Délku mateřský si už určuju sama? Mužete mi to nějaká z vás podrobně vysvětlit?? Děkuju moc..
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, mám dotaz…Pobírám RP, ale nechala jsem si to napsat na manžela, abych mohla být doma s dcerou 3 roky a ne 4.Našla jsem si práci, ale tam mi strhávají hrozně velkou daň, jako bych byla vedená na ÚP. Mají na to právo, když pobírám RP a jsem doma s dcerou? Nebo je háček v tom, že je psaná na manžela, tudíž je to, jako kdyby RP pobíral on? Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuza1188 RP pobírá snad manžel a ne ty, ne? Takže je to jeho příjem a ne tvůj. A zaměstanavateli by stejně bylo šumák i kdybys RP pobírala ty. Co to je hrozně velká daň? jestli máš hrozně velkej příjem, tak je to v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem tu práci dělal při první dceři, tak jsem daň neměla žádnou, jako myslím srážku za zdravotní a sociální, asi jsem to špatně napsala.No 2500 mi nepřijde extra velký příjem, ještě když mi 1100 strhnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže se mám jít přihlásit na pracák? nebo kdo za mě platí zdravotní a sociální??stát? jako za každou matku na rodičovské i když to má vyřízené přes manžela? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidičky, tak se opět ozývám, nastala doba že jsem včera dobrala poslední prášek antikoncepce minerva a ted mám týdenní pauzu a menzes. JENŽE s tím i nastal strach, jestli si nemám opravdu pro další prášky jít. Nejsem si vůbec jistá a mám pochybnosti. Přítel ví, že vynecháme antikoncepci a nevadí mu to. Říkal že připraveni na to nebudeme nikdy. Mluvila jsem i se sestřičkou gynekologa a ta mi řekla to samé. Je mi 24, pracuju ted na DPČ, ale možná od září budu dál pracovat a nebo můžu být na ÚP. ještě mi neřekli jestli mě budou dál potřebovat. Žiju v nejistotě, přítel pracuje, ale nikde nemáte dnes jisté místo na stoprocent. Koncem srpna mám odpracováno 270 hodin.co to pro mě znamená? Pořád si říkám, co když hned otěhotním, to bych asi nechtěla, a pak si řeknu, co když na otěhotnění a vyčištění těla budu čekat třeba rok? Miminko akutně nepotřebujeme, ale kdyby náhodou, myslím že by to nevadilo když jsme tak domluveni. Jsem s přítelem rok a půl a klape nám to, pomalinku opravujeme baráček kde bydlím se svou babičkou, mamkou a ním. Co byste dělali vy ostatní? taky jste měli strach? nebo je to známka že máme ještě počkat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pegink kdybych měla pocity jako ty, tak do dítěte rozhodně nejdu. Máš DPČ? Jestli ano, tak 270 hodin neznamená nic. Jestli máš DPP, tak tam je omezení 300hod/rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit