Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, je tady někdo, kdo pracuje na živnost jako lektor kroužku, doučování? Má svůj pronájem učebny atd? Jak Vám to funguje? Jaký byl začátek podnikání?
Mám ŽL na jazykovou výuku, prostory mám vlastní, jako vedlejší činnost to provozuji přes 20let. Jedno vím jistě - jako HPP bych to dělat nechtěla - finanční nejistota /vyšší rušení kurzů - léto, Vánoce, dovolené…/, pracovní doba /většina klientů může 16h+/. Jako přivýdělek je to perfektní. Pracovala jsem i celou mateřskou a rodičovskou dovolenou.
Zájemců mám více než volných kapacit, ale priority už mám trošku někde jinde - chci se hlavně věnovat rodině a taky sobě. Už umím konečně říct NE, je plno, nikam Vás nevmáčknu. Dříve jsem vždy vmáčkla a pracovala téměř denně do 21h…
@Anonymní píše:
Mám ŽL na jazykovou výuku, prostory mám vlastní, jako vedlejší činnost to provozuji přes 20let. Jedno vím jistě - jako HPP bych to dělat nechtěla - finanční nejistota /vyšší rušení kurzů - léto, Vánoce, dovolené…/, pracovní doba /většina klientů může 16h+/. Jako přivýdělek je to perfektní. Pracovala jsem i celou mateřskou a rodičovskou dovolenou.
Zájemců mám více než volných kapacit, ale priority už mám trošku někde jinde - chci se hlavně věnovat rodině a taky sobě. Už umím konečně říct NE, je plno, nikam Vás nevmáčknu. Dříve jsem vždy vmáčkla a pracovala téměř denně do 21h…
Angličtina? Taky jsem si to tak plánovala. Po mateřské do školy jen na zkrácený úvazek a bez třídnictví
a zbytek motivovaní studenti, co se chtějí učit jazyk. No, ale ho.vno, ho.vno zlatá rybko
zrušili mi němčinu jako první cizí jazyk = ubylo maturantů, ubylo zájemců o doučování. Už jsrm byla rušit živnostenský list ![]()
@Anonymní píše:
Angličtina? Taky jsem si to tak plánovala. Po mateřské do školy jen na zkrácený úvazek a bez třídnictvía zbytek motivovaní studenti, co se chtějí učit jazyk. No, ale ho.vno, ho.vno zlatá rybko
zrušili mi němčinu jako první cizí jazyk = ubylo maturantů, ubylo zájemců o doučování. Už jsrm byla rušit živnostenský list
Učím Aj, Nj a španělštinu.
@Anonymní píše:
Učím Aj, Nj a španělštinu.
A poměrově? Kolik cca procent který jazyk??
@Anonymní píše:
A poměrově? Kolik cca procent který jazyk??
60% Aj, 39% Nj, 1% španělština.