Práce, nebo mateřská?

Anonymní
7.1.16 14:53

Práce nebo mateřská?

Ahoj, chtěla bys se na něco zeptat.

Zajímalo by mě, co je pro vás težší. Myslím tím, zda-li pro vás náročnější byla práce nebo být doma s malým dítětem. Neustále se setkávám s tím, jak lidi považují ženy na mateřské jako povalečky :roll:.Nechápu, jak si tohle někdo dovoluje vypustit z pusy-žvlášt ti, co žádné děti nemají.
Jaký názor máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
7.1.16 14:58

Ja si jako povalecka pripadam. Mam Hawai aspon zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
7.1.16 14:59

Já mám teda zatím jedno a rozhodně je to dovolená… :) jaký si to udělám, takový to mám… pohodička, jinak bych tady nebyla a neměla čas na psaní

• Citovat
  • Upravit
21311
7.1.16 15:00

Pro mne byla mnohem horší prace. Byt doma s malým mne baví, nestresuje a nijak náročné mi to taky nepřijde. Uvidime az tu budou lozit dva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.1.16 15:02

Psychicky je pro mě horší mateřská, ale jinak se doma flákám, až mě to vyloženě se. e :lol:

• Citovat
  • Upravit
851
7.1.16 15:02

Záleží na počtu dětí. Mám jedno, nijak klidné, ale stejně mám doma leháro. Až budu mít dvě, možná budu mluvit jinak… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16216
7.1.16 15:03

Mám půlroční mimino a dvouleté batole, často slyším např. u doktora „to musí být ale náročné“ apod. Přesto jsem se nikdy v mém životě neflákala tolik, jako teď. Asi je to tím, že jsem dělala dvě školy najednou, pak dlouho k práci měla další úvazek, takže jsem opravdu nevěděla, kde mi hlava stojí. V práci jsem se musela soustředit a hlava nemohla vypnout. U stavění Dupla můžu mít v hlavě vymeteno, a kolikrát si u toho i odpočinu. Únava z práce a únava z rodičáku jsou dvě úplně odlišné typy. Věřím, že se budu těšit do práce, na druhou stranu si uvědomuju, že třeba domácnost budu muset zvládat i s tou prací, a organizace bude mnohem náročnější, takže považuju rodičák opravdu za období, kdy je nejméně povinností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bys se na něco zeptat.Zajímalo by mě, co je pro vás težší. Myslím tím, zda-li pro vás náročnější byla práce nebo být doma s malým dítětem. Neustále se setkávám s tím, jak lidi považují ženy na mateřské jako povalečky :roll:.Nechápu, jak si tohle někdo dovoluje vypustit z pusy-žvlášt ti, co žádné děti nemají.
Jaký názor máte vy?

pro mne je těžší ta mateřská.. práce má aspoň systém, ale dítě ne, navíc zdrhač obecný, lítám strašně.. těším se do práce :lol: ale ať to nevyzní blbě, užívám si, že jsem doma, ale malý čipera mi dává občas fajnou sodu.. :mrgreen:

Příspěvek upraven 07.01.16 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Mně se na práci líbilo, že jsem měla danou pracovní dobu, pauzu na oběd a volné víkendy. Na rodičovské se mi líbilo, že život plynul úplně jiným tempem. Ale chodit do práce a k tomu mít malé děti, to je teprve správný nářez :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69010

Nejtěžší je strávit 8 hodin v práci a pak plynule navázat péčí o dítě a domácnost :lol:
Jinak práce od práce a dítě od dítěte. Mít na starost dům s malým hospodářstvím a čtyři divoké děti mi přijde o dost náročnější než běžná klidná práce v kanceláři. Mít jedno dítě v panelákovém bytě mi přijde mnohem větší sranda než fyzicky náročná práce v extrémně stresujícm prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
7.1.16 15:04

Mela jsem docela narocnou praci, domu jsem obcas chodila pekne vyrizena, ale umela jsem si odpocinout, odreagovat se a vetsinu doby v praci jsem mela veci pevne pod kontrolou. Ted mam dve docela narocny deti, doba „po praci“ neexistuje a uprimne nemam ani moc pocit, ze mam veci pod kontrolou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.1.16 15:06

Pro mě byla rozhodně náročnější mateřská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
7.1.16 15:10

Byt doma s ditetem je pro me dooost narocny protoze NEMAM co DELAT a nudim se:( zatim je to mimco no, ale prach 20× utrenej, vyzehlino, vyprano uklizeno, relax, vana, nalakovany nehty, navareno, samozrejme prochajdy, na zahrade vse hotovo, ale fakt se nudim. ;DD az bude behat snad to bude uz narocny, byla jsem zvykla v praci sakra se otacet a delat 15-17h smeny 4dny vkuse, ted je to pro me fakt dovolena:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.1.16 15:12
@Makronka222 píše:
Byt doma s ditetem je pro me dooost narocny protoze NEMAM co DELAT a nudim se:( zatim je to mimco no, ale prach 20× utrenej, vyzehlino, vyprano uklizeno, relax, vana, nalakovany nehty, navareno, samozrejme prochajdy, na zahrade vse hotovo, ale fakt se nudim. ;DD az bude behat snad to bude uz narocny, byla jsem zvykla v praci sakra se otacet a delat 15-17h smeny 4dny vkuse, ted je to pro me fakt dovolena:)))

jj, dokud je to prcek, tak totál pohoda.. u nás se to změnilo, když malý začal chodit.. to jsou letecké dny :lol: :lol: jak já se vždycky těším na zumbu, kam chodím sama :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
7.1.16 15:39

Pro mě byla horší mateřská než práce, ale úplně nejhorší je to teď když pracuji a přecházím rovnou do další šichty doma s malými dětmi. Kolikrát večer usínám dříve než děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí