Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, najde se tu holky některá, která by rozumela mému pripadu..Jsem zamestnana na neurčito, nyní jsem do 9.1.2016 na RD..od 10.1.mí dr.bude vypisovat nemocenskou, protože jsem na rizikovem těhotenství a nástup na MD mám myslím 29.2.potud vše chápu..
Zároveň jsem od loňského roku zamestnana na 0,1 úvazku u jiného zaměstnavatele..mám příjem, ale jen 1600,– hrubého..mám mít asi vypsány 2 nemocenské, že?
A je možné pak mateřskou pobírat jen z jednoho zaměstnání a v tom druhém 0,1 uvazkovem nadále pracovat? tzn. k 28.2.mí budou ukončeny 2 nemocenské a od 29.2.nastoupim jen na jednu mateřskou a v tom druhém budu moci pracovat..
No snad to někdo prelouska..moc dekuji
@gargamelinka není možná rozdělená varianta, že by byla nemocenská jen u jednoho a jo, musíš mít dvě nemocenské. u obou zaměstnavatelů. a od obou budeš dostávat nemocenskou, stejně jako od obou mateřskou, pokud jsi tam zaměstnaná tu danou potřebnou dobu. rodičovská následna už je pak samo jen jedna, neb to platí pracák
@gargamelinka jo až td čtu pořádně, že se ptáš pak na mateřskou. tak to nevím. já si vzala z obou zaměstnání mateřskou.
Se vtírnu - a když jsem byla na nemocnské a na druhý uvazek sem normálně dělala (
jedná se o práci doma) tak jak to bude? mám si žádat? nerada bych dělala někomu problémy
ani nevím že se z dpč dá čerpat nemocnská - legální pracovt při nemocnské je…
@PavlaHr jó jó mě jde pak o tu mateřskou..u nemocenské nastoupím u obou prací, ale u md bych u toho druhého chtěla pracovat..je to 2× měsíčně, takže pohoda..ach jó proč je to tak složitý ![]()
@teepe taky sem si myslela, že bych u toho druhého poměru nešla na nemocenskou, jak říkám chodím dvakrát měsíčně, ale asi je to blbý být u jednoho práce neschopná a u druhého pracovat..já si myslela, že bych prostě v tom únoru dvakrát nešla, ale asi ně no ![]()
@gargamelinka já právě ted váhám jetsli si z tý dohody žádat o mateřskou nebo ne
protože se tam vyplnuje datum posledního konání činnosti
no tak nevim
zase mi to přijde škoda, když sem z toho platila takový pálky na zdravotní a sociální ![]()
@teepe mám pocit, že u nás měla holky mateřskou i za dohodu, nejen za úvazek.
@gargamelinka no nevím, taky mne to štvalo řešit, co můžu a co ne, aby pak zase nepřišli na to, že mám peníze kdesi vracet nebo tak. tak jako teoreticky proč bys tam nemohla pracovat, že ano :-/ ale zase mám tak nějak furt pocit, že prostě ženská aspon šestinedělí jakoby nesmí pracovat.ale podle mne to je spíš v rámci hájení. protože pokud tyc hceš, proč bys zase nemohla. no ale fakt nevím.
@gargamelinka jinak já to měla taky tak poprvé a když si z toho požádáš o MD tak tu dobu co seš na tý MD a čerpáš z toho uvazku tak nesmíš na to pracovat, ovšem kdyby ti ten samý zaměstnavatel dal jinou smlouvu jakoby na něco jiného tak to můžeš dělat co chceš, kdžy z toho nic nečerpáš ![]()