Práce, neschopenka, těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5178
17.5.19 09:48
@Anonymní píše:
Tak dvorek je stále můj pozemek a zdali grilujeme nebo ne, to jim je do toho prd :mavam:

Pokud tě kontrola zastihne doma (přijdeš jim na zazvonění otevřít) a pokud budeš dodržovat stanovený „léčebný“ režim, pak ano, do ostatního jim je prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
17.5.19 09:49

Ty už jsi tu měla jednu diskuzi, že?
Takže funguje to takhle:

1. Máš nějakou objektivní zdravotní příčinu, proč nejsi práce schopná, pak ti doktor vypíše neschopenku.
  2. Nebo ji nemáš a pak:

a) ochotnej doktor si vezme na triko podvod a nějakou diagnózu ti vymyslí,
b) řekne ti, že pokud ti nic není, tak ti PN prostě nedá a hotovo, nudná práce není zdravotní problém.
V případě 1) a 2a) ti doktor může (ale nemusí) stanovit vycházky v maximálním rozsahu 6 hodin. Takže když ti dá 2, nemůžeš říct ani popel. Rovněž t stanoví, ve kterých hodinách ty vycházky můžeš čerpat. A to i o víkendu, ono když člověku něco je, tak mu to je i o víkendu. Mimo dobu vycházek můžou chodit kontroly. A ony chodí. I na těhotné.
Hezké léto přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.19 09:59

@ugluk hezky napsano. Jen potvrzuji Ano i vikendu a to ze se rikaze na tehotne nechodi, tak to by me zajimalo kde. Me kontrola prisla, zrovna jsem spala zazvonili 1×, to jsem se vzbudila, nastesti ze jsem tam sla! A ano byla tam a perla, prisli v 11.50, od 12.00 mam vychazky. Takze bacha i na par minut. A nechci ti do toho kecat ale z nudy bych doma nebyla, kdybych mohla chodim do prace porad. Jako doma je teprve nuda, ale samozrejme clovek si zvykne jak na rezim, tak vychazky. Ale je to fakt na pytel kdyz nemuzes ani nikam na vylet protoze to proste za tech6 hodin nemuzes stihnout… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
17.5.19 10:06

@Katulinecka96 já na rovinu přiznávám, že strašák šestihodinových vycházek přes léto pro mě byl důvodem k odmítnutí neschopenky.
A to jsem zdravotní problémy měla a doktoři mi ji nabízeli prakticky od pozitivního testu. Ale nebyly to problémy, které by se daly vyležet, v práci mě mé nemoci ohrožovaly stejně jako doma - pokud bych měla problémy charakteru, který by bez přísného ležení mohl ohrozit miminko, doma bych samozřejmě byla beze slova, stejně jako kdyby mi bylo tak blbě, že bych do práce ani nedošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
17.5.19 10:20

Pro mě to nebyl problém. V těch vedrech mi nebylo dobře, dopoledne jsme bývali doma a pak jsem měla 12-18h měla vycházky a to na pobyt venku s dětmi stačilo ( stihli jsme výlet i koupaliště). Když začala škola, změnila jsem si dobu vycházek ať je zvládnu odvést ráno a odpoledne vyzvednout a jít na kroužky. Na konci září mi skončila smlouva, i pn, tak už jsem nemusela řešit nic do nástupu na md. Dodržovat vycházky mi nikdy problém nedělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
17.5.19 10:38

Fakt je, že my celé léto někde trajdáme, kolikrát jen na víkend pod stan (bylo mi tam ve vedrech podstatně lépe než zavřená mezi čtyřma zdma), dvakrát na týden na pohodovou dovolenou po ČR, návštěvy příbuzných, rodinné oslavy, pár celodenních výletů na pohodu. Ale jak píšu, mně „fyzicky“ nic extra nebylo, jen jsem musela pečlivě dodržovat dávkování léků a další opatření. Kdybych třeba krvácela, tak si samozřejmě víkend pod stanem taky nestřihnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.19 11:36

S tema vychazkama bych to nevidela tak cerne. Uz jsem doma par mesicu a 6 hodin neni zrovna malo. Stihnu nakupy a i to kino. Navic je moznost zmenit i adresu, na ktere behem nemocenske budes. Takze v lete mam v planu byt treba tyden u rodicu, u kamaradky, u tchyne… vsichni maji baracek, takze nejake grilovani a valeni se venku na houpačce je defakto neomezene. Jinak sestra se me ptala jestli nechystame dovolenou, takze to zrejme nejak udelat jde, tedy v ramci CR, ale tu my stejne v planu nemame. Ja mam taky kancelarskou praci a neschopenku mam hlavne kvuli stresu a dojizdeni. Kdybys mela praci daleko, tak by ti ji mohli taky dat. Na gynde mi sami rekli, ze dojizdet 3 hodiny denne je uplny nesmysl. Zkus si o tom s doktorkou promluvit a uvidis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
17.5.19 11:47
@Anonymní píše:
@Rive To sice ne, ale pracovní týden je doba, kdy je člověk v práci, tedy klasická a na neschopence by to mělo být totéž, pro těhotné rozhodně… víkendy by se počítat neměli, taky mi je v práci nikdo neplatí ;)
Mmj. nehodlám tu vypisovat proč chci být doma, ono je toho víc, ale i tak je to moje věc a jen se ptám jak to funguje ;)

No, naštěstí platí vycházky i pro těhotné. A kontroly chodí i na ně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 12:00

@Serpentini tak naštěstí to není.. ono pro těhotné je docela obtěžující chodit do práce, chápu ty 4.5 měsíců, kdy je vše v pohodě, ale potom by to mělo být na uvážení těhotné, pokud má odpracováno a tedy platila soc. a zdr. má nárok a to se na mě nezlobte a bez buzerace, jelikož za děcko zase bude utrácet nehorázný sumy, zdr. platíme v těhu zase a zase - já teda platila kartu, vyšetření, snímek, dokonce i ten plastový kalíšek na gyndě… a kdo ví co ještě mě čeká, když jsem na začátku těhu, hele a rodíme dalšího poplatníka státu. Nebo za jakou dobu jste využili to co jste zaplatili? a co ještě zaplatíte peněz… u nás je organizace uplně na prd, těhotenství sice není nemoc, ale je to jiný stav, takže uplně normálně se asi necítíte, že. A pracovat do 7mého měsíce je taky docela na hlavu. Jenže u nás se okrádá každý a nikdo to neřeší, což je problém. Zdali pak jste někdy koukali jak je to jinde… u nás by člověk ze svých práv fakt :poblion:

• Citovat
  • Upravit
11659
17.5.19 12:04
@Anonymní píše:
@Serpentini tak naštěstí to není.. ono pro těhotné je docela obtěžující chodit do práce, chápu ty 4.5 měsíců, kdy je vše v pohodě, ale potom by to mělo být na uvážení těhotné, pokud má odpracováno a tedy platila soc. a zdr. má nárok a to se na mě nezlobte a bez buzerace, jelikož za děcko zase bude utrácet nehorázný sumy, zdr. platíme v těhu zase a zase - já teda platila kartu, vyšetření, snímek, dokonce i ten plastový kalíšek na gyndě… a kdo ví co ještě mě čeká, když jsem na začátku těhu, hele a rodíme dalšího poplatníka státu. Nebo za jakou dobu jste využili to co jste zaplatili? a co ještě zaplatíte peněz… u nás je organizace uplně na prd, těhotenství sice není nemoc, ale je to jiný stav, takže uplně normálně se asi necítíte, že. A pracovat do 7mého měsíce je taky docela na hlavu. Jenže u nás se okrádá každý a nikdo to neřeší, což je problém. Zdali pak jste někdy koukali jak je to jinde… u nás by člověk ze svých práv fakt :poblion:

Tak jako pokud ti něco je gynekolog nebo obvodní ti napíše neschopenku ale pokud ti nic není tak nevidím důvod proč nechodit…
Jako pár věcí tu je na hlavu jako s tou mateřskou, porodným na to nikdo nedosahne atd…
A ještě čím menší oblečení tím dražší je to mazec no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
17.5.19 12:17
@NeferetNefertari píše:
S tema vychazkama bych to nevidela tak cerne. Uz jsem doma par mesicu a 6 hodin neni zrovna malo. Stihnu nakupy a i to kino. Navic je moznost zmenit i adresu, na ktere behem nemocenske budes. Takze v lete mam v planu byt treba tyden u rodicu, u kamaradky, u tchyne… vsichni maji baracek, takze nejake grilovani a valeni se venku na houpačce je defakto neomezene. Jinak sestra se me ptala jestli nechystame dovolenou, takze to zrejme nejak udelat jde, tedy v ramci CR, ale tu my stejne v planu nemame. Ja mam taky kancelarskou praci a neschopenku mam hlavne kvuli stresu a dojizdeni. Kdybys mela praci daleko, tak by ti ji mohli taky dat. Na gynde mi sami rekli, ze dojizdet 3 hodiny denne je uplny nesmysl. Zkus si o tom s doktorkou promluvit a uvidis :)

Věř, že tvůj gynekolog bude štěstím bez sebe, když ti bude za tu neschopenku x-krát nahlašovat změnu pobytu na týden. To už totiž bude na sociálce vypadat dost podezřele, že „nemocná“ se pořád někam stěhuje a taky mu mohou přijít na kontrolu, jakože proč vypisuje neschopenky takovým, kterým teda asi nic není.
A tak ti taky tu změnu, kvůli výše popsanému, doktor povolit nemusí, bez ohledu na tvé úžasné plány. Ono totiž nezáleží na tobě, ale na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
17.5.19 12:21
@Anonymní píše:
@Serpentini tak naštěstí to není.. ono pro těhotné je docela obtěžující chodit do práce, chápu ty 4.5 měsíců, kdy je vše v pohodě, ale potom by to mělo být na uvážení těhotné, pokud má odpracováno a tedy platila soc. a zdr. má nárok a to se na mě nezlobte a bez buzerace, jelikož za děcko zase bude utrácet nehorázný sumy, zdr. platíme v těhu zase a zase - já teda platila kartu, vyšetření, snímek, dokonce i ten plastový kalíšek na gyndě… a kdo ví co ještě mě čeká, když jsem na začátku těhu, hele a rodíme dalšího poplatníka státu. Nebo za jakou dobu jste využili to co jste zaplatili? a co ještě zaplatíte peněz… u nás je organizace uplně na prd, těhotenství sice není nemoc, ale je to jiný stav, takže uplně normálně se asi necítíte, že. A pracovat do 7mého měsíce je taky docela na hlavu. Jenže u nás se okrádá každý a nikdo to neřeší, což je problém. Zdali pak jste někdy koukali jak je to jinde… u nás by člověk ze svých práv fakt :poblion:

Tak si vem neplacené volno.
Těhotenství fakt není nemoc a mě teda neobtěžovalo chodit do práce, byla jsem ráda, že nemusím být zavřená doma :nevim: a většina lidí z okolí to má úplně stejně.
A k tomu zdravotnímu: schválně se pak podívej, kolik stojí jen takový porod, nebo sekce…ony to jsou všechno pálky.
A za děcko nehorázné sumy utrácet nemusíš. :nevim: :nevim:

A jak je to jinde? V půl roce dát dítě do jeslí a jít do práce? To by ti vyhovovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 12:37

To jsem netušila, že bych měla zkoumat, jestli jsem „využila“ své zdravotní pojištění a „dostala zpět“, co tam každoměsíčně sypu :think: No, když to vezmu u sebe, tak já asi jedu s pojišťovnou šul nul a „využívám“, co odvádím, jsem dost nemocná a mé léky stojí mnoho tisíc. Ale třeba mů muž „nevyužívá“ už léta prakticky nic, ale jsem za to vděčná, protože to znamená, že je zdravý. Třeba kamarádka „využívá“ nejen za sebe, ale i za další stovku těch, co „nevyužívají“, ale moc jí to nezávidím, léčí se s rakovinou.

• Citovat
  • Upravit
17.5.19 13:24

@histep Nezalezi, ale sestra sama rikala, ze neni nejmensi problem mi adresu zmenit. Kdybych chtela jet za rodici nebo za kamaradkou. Mam si jen zavolat a oni tu zmenu nahlasi, coz vypadalo, ze pres doktora vubec nejde. Sice to stoji asi 150,–, ale to je to nejmensi. Nerikam, ze je budu stridat co tyden, kolikrat sem rada ze sem rada (ted sem tyden mela zlucak a to jsem ani nemohla vstat po 6 hodinovem zachvatu), ale jednou za mesic tyden mi divny neprijde. Osobne nemam problem dochazky dodržovat, takze kontrola muze klidne prijit a pokud mi doktorka po ivf rekla, ze nesmim takto dojizdet a mam byt v klidu, tak predpokladam ze o duvodech napsani nemocenske vi vic nez kde kdo na nejake diskuzi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
17.5.19 13:31

@NeferetNefertari Tak samozřejmě že není problém tu adresu změnit. Ale pokud se to na „rizikovém těhotenství“ bude dělat každý měsíc na týden, tak věř, že se to na sociálce líbit nebude a kontrola se pak nebude líbit doktorovi.
Změnu adresy pobytu musí povolit lékař, který neschopenku vystavil, takže „přes“ doktora to jít musí - alespoň papírově.
A teda nevím, co na tom stojí 150 Kč??? Já nikomu nic neplatila.

A doktorka po ivf určitě ví o důvodech napsání neschopenky víc, ale ona si tu neschopenku a časté změny adresy obhajovat nebude, takže jí to je úplně jedno.

Ale nic, je to čistě na tvém doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky