Práce od 9 do 18 hodin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5006
13.7.22 10:10

@Mrg to je pak naprd :nevim: Nevim co poradit, asi jako rika moje znama, ze kolik casu na neco ma, tolik tomu venuje aby se to stihlo (je jedno zda se bavime o praci anebo domacich pracech), prinejhorsim zkusis neco jineho kdyz toto nepujde :nevim: Ta pulhodina rano na pripravu je takovy teosku o.jeb, ale u nas takto sjednavaji i na castecnaku pulhodinu na obed, a je jim jedno ze 99% matek ji neco maleho po ceste… co na to rici no… ono to s castecnymi uvazky proste neni porad takove, jak se firmy casto prezentuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
13.7.22 10:14

@Hobitka tohle už je zkráceny úvazek. Dva týdny v měsíci bych musela já vyzvedávat ze školky, takže bych končila vždy ve 4. A dva týdny by byli do té páté a šesté. Plus půl hodky cesta domů/do školky. Tímhle režimem to vychází na 30h měsíčně, ale je tím zabítý celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30716
13.7.22 10:25

@Mrg To musis vedet sama, jestli jsi v realu schopna sehnat neco, kde bude idelani pracovni doba 7-15:30. Pokud ti jsou ochotni vyjit vstric ve dnech, kdy muz nemuze dite vyzvednout, prijde mi to jako plus :think:. Ja delam 0.8 zkraceny, vesmes 8:15-15:15 denne, do prace to mam od skoly/skolky cca 40 minut. Pres zimu mam pondelky do 17:30, to musi teda resit deti tak ruzne - nestiham vyzvednout. Jsem fakt rada, ze jsem neco takoveho nasla, takze asi najit se da, zelezi co umis, kde bydlis… Jinak mi prijde, ze cokoliv, co se da jakztakz skloubit s peci o deti, aniz by clovek potreboval chuvu, je fajn. Pokud by te prace mela i bavit - dalsi bonus. Vzdycky muzes hledat dal. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.7.22 10:38
@dreamis píše:
A cim to tedy je ze takove maminky na RD proste toho starsiho tam davaji mezi prvnimi a vyzvedavaji mezi poslednimi?? Diteti se tam libi?? Me to prijde strasna skoda ze je s ditetem mene, kdyz si ho klidne muze vyzvednout drive.

Chtějí mít klid? Míň práce?
Moje děti byly/jsou ve školce rády. Ale jen když tam jsou děti. A to je tak 8-16
Já si pamatuji na jednu, která do školky vedla dítě, které bylo nemocné. Doma si ho nenechá, by jí ještě nakazilo to mladší 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
13.7.22 11:38

Děkuji všem za reakce. Ptala jsem se právě proto, že všude slyším, jak mám vzít cokoliv co se dá alespoň trochu skloubit se školkou. Držet hubu a krok. V mé předchozí práci by mi dali zkráceny úvazek. Ale je tam dojíždění a finančně to vyšlo na 15 hrubého. Když jsem řekla, že je to malo (školkovné 1600, benzin 1500 měsíčně), tak mi řekli, že stejně budu furt na ošetřováku (nemožnost HO), tak nemám řešit plat. Kdybych ale měla dobrý plat, tak může být s dítětem doma chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.7.22 12:15

Zalezi, zdali mate pomocnou ruku. Po MD jsem pracovala na plny uvazek rok a neslo to. Neustale karanteny, nemoci, musela jsem odejit jinam na polovicni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30716
13.7.22 12:23
@Mrg píše:
Děkuji všem za reakce. Ptala jsem se právě proto, že všude slyším, jak mám vzít cokoliv co se dá alespoň trochu skloubit se školkou. Držet hubu a krok. V mé předchozí práci by mi dali zkráceny úvazek. Ale je tam dojíždění a finančně to vyšlo na 15 hrubého. Když jsem řekla, že je to malo (školkovné 1600, benzin 1500 měsíčně), tak mi řekli, že stejně budu furt na ošetřováku (nemožnost HO), tak nemám řešit plat. Kdybych ale měla dobrý plat, tak může být s dítětem doma chlap.

Hele ja taky prave nastupovala po 3 detech na zkraceny za 14.000 hrubeho a jeste jsem 9.000 dala za soukrome jesle (nastupovala jsem pred 2.narozeninami nejmladsi). Na druhou stranu jsem vedela, ze na tom takhle nezustanu, ze bude nejaky karierni postup, prihodim si casem trochu uvazek, je sance na nekolikanasobne vyssi plat… Sla jsem na nove misto, neznali me, ale sla jsem to zkusit s tim, ze prastit s tim mohu kdykoliv. A nastesti mam moznost HO, ale to je take dvojsecna zbran, protoze bych obcas tak rada zustala na OCR a je mi receno, ze muzu byt na HO ( a pak je to narocne nejak tu praci udelat, kdyz ma clovek doma dite, kteremu je zle a potrebuje peci). Fakt hodne zalezi na Tvych prioritach, a to tady nerozsekneme. Pro me bylo klicove postarat se o deti bez nutne pomoci druhych, a ze na tom budu pripadne financne bita bylo pro me v tu chvili podruzne. A pak me hodne presvedcilo, ze se vracim do oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.7.22 12:31

@Mrg záleží jaká je šance na jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.7.22 12:35

Muset byt na miste o pul hodiny driv mi prijde sprosty a delat kazdy den do 18 hodin hrozne s malymi detmi. Jen kdyz by vazne nebyla jina moznost a ja byla samozivitelka. Jinak teda nee. Vlastne i delat do 16hodin je vetsinou moc, kdyz to neni primo v miste, protoze jeste nez se z te prace vyhrabes a dojedes do skolky. Mame skolku do 17hodin, ale je psane, ze deti vyzvedavat do 16:45 a realne v 16:20 odchazi posledni dite. Skolka zacina v 7, ale do 7:20 tam nikdo neni. Takze idealne prace od 8 a tak do tech 15:30+dojezd do skolky, aby dite nebylo ve skolce samo rano nebo odpoledne. Kdyz mas 1 dite ve skolce a druhe ve skole a je to nejaky ten km od sebe, tak nejlepe koncit jeste driv :lol:. A ted jeste takovou praci sehnat. Ja jsen sla vylozene jen po dobre pracovni dobe a tak penize sly proste stranou. Nastesti si to muzem dovolit. Ne, ve vsech pracich jde HO uz z principu te prace. Deti jsou male jen jednou a do duchodu se jeste napracujeme. Bez moznosti hlidani nebo HO s nekterymi detmi ani do prace chodit nelze kvuli vysoke nemocnosti. Letos to byl des a ten zkraceny uvazek clovek potrebuje i kvuli tomu, aby nepretezoval hlidaci osobu, protoze zamestnance vecne na OCR budou vsude milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
13.7.22 12:53

Mně teda přijde pracovní doba 9-18 úplně normální, v Praze klasika. Teda bývala.
Ale vzhledem k tomu, že na centrálách většiny firem se nehraje na od-do, máš svoji agendu, kterou musíš zvládat a řekněme, že je rozmezí 10-16, kdy musíš být přítomen či online. Je na tobě, kdy a jak si svoje zvládneš.
Reálné to znamená, že někdo pracuje od 7, nekdo od 9., ale meetingy si dovolím ostatním dát v rozmezí 9-16.30, mimo tohle rozmezí po předchozí domluve. Ale je normální, že odpovídám na maily a zprávy i po večerech..
Tenhle režim není problém ani pro rodiče malých dětí, často vidím v kalendářích událost -vyzvednout v MŠ:)

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
13.7.22 12:56

Jako nějak se dá začít… vždycky já začala jako brigádu dohoda o provedení práce placené od hodiny za 160 kč/hod. Po odpracovnání 300 hodin jsem přešla na dohodu o provedení práce pořád ještě při rodičáku a pak to přešlo v hlavní pracovní poměr. Dostala jsem se až na 38 tis hrubého (kdybych měla plný uvazek) ale ten jsem nechtěla mám jen 0,75 a naprosto v klidu stíhám ráno hodit do školky a pak ze školky.

A všechno to začalo brigádkou.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
13.7.22 12:58

Mně by tohle nevyhovovalo, celý den v háji.
Chodila jsem do práce na 5,30, - 6.30h. abych odpoledne byla doma s dětmi. Ale jsem skřivan, nejsem sova.
V 17.30 h jsem domu chodila až s většími dětmi a bylo to na prd. Po tréninku už byly KO, já Bach taky šla spát.
Pro nás to nebylo.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
13.7.22 13:03

@Svetluska55 to mám teď taky. Mám tedy při RP trvalý HO, ale částečný uvazek. A vlastně pracuji pořád :nevim: Tu odpovím na emaily ráno ještě z postele, tu vyřeším telefon při venčení děti a psů, tu vyřeším telefon mezi vařením oběda, tu zařídím, udělám, vyřeším, odepisuji při stavění kostek, a pracuji když dítě usne po obědě ( teď ) a tu pracuji večer, protože ještě je to potřeba. Občas se něco důležitého děje o víkendu, tak v neděli si hodím 3 hodiny, protože manžel je doma a může pomoci s hlídáním. Jasně tohle je důležité a neodkladné, tak neděle v poledne to jistí. A večer než jdu spát si udělám plán na druhý den.
Do toho nějaký meet, osobní schůzka a jsem z 30 hodin týdně na XY ani nevím jak :nevim:

Těším se na práci od - do, kdy po zavření dveří budu mít čas pouze na rodinu.

• Citovat
  • Upravit
964
13.7.22 13:16
@Netopirek píše:
Chtějí mít klid? Míň práce?
Moje děti byly/jsou ve školce rády. Ale jen když tam jsou děti. A to je tak 8-16
Já si pamatuji na jednu, která do školky vedla dítě, které bylo nemocné. Doma si ho nenechá, by jí ještě nakazilo to mladší 8o

Boze, takovy sobec! Pak se nakazi deti ostatnich rodicu, doufam ze se takove deti daji poslat zpatky domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.7.22 13:20
@dreamis píše:
Boze, takovy sobec! Pak se nakazi deti ostatnich rodicu, doufam ze se takove deti daji poslat zpatky domu.

Těžko, ideální je je neprebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat