Práce - odejít či zůstat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.5.24 21:34

Práce - odejít či zůstat?

Řeším změnu místa. Našla jsem si jiné místo. Šéfka nemá problém mě pustit na dohodu, ale až se najde někdo jiný.
Aktuální místo: jedná se o práci účetně-administrativní. Práce mě sice baví, ale je na zkrácený úvazek. Takže méně peněz. Zkrácený úvazek nepotřebuji. Jsou se mnou velmi spokojeni. Včetně hlavní účetní. Práce v místě bydliště.
Druhé místo: administrativa a faktury, realizace plateb velkých (opravdu velkých) částek. Bohužel s účetnictvím to nemá nic společné. Jde o jen vystavování faktur. Účtuje externí firma. Zaučování de facto žádné.
Byla jsem domluvená, že budu jezdit odpoledne se zaučovat. Je to 30 km. Ráno super spojení. Odpoledne jezdím autem z důvodu pružnosti. Peníze - moc si při startu nepolepším. Příslib navýšení po zkušebce. Zjistila jsem, že paní předemnou měla nástupní mzdu o 5 tisíc víc než bych měla já. Bohužel slíbená dohoda nikde. Takže tam jezdím třetí týden jen tak.
V první práci jsem měla už tři lidi na zaučovnání. Všichni po pár dnech skončili.
Už jsem z toho unavená. Energie vydána zbytečně. Zvažuji, že bych zůstala. Udělala kurz účetnictví, doladila jazyk. Zas by byly jiné možnosti… Pak zkusila jinam. Šéfová mi nabídla, že by teoreticky bylo možné i úvazek navýšit - dřív to striktně odmítala.
Zjišťuji, že dopoledne se piplat s lidma, soustředit na práci, pak frčet 30 kiláků, pár hodin makat (nastavím se) a pak zase zpátky domů, asi v mém věku nedávám. Navíc bez jídla. Fakt jsem večer hotová.
Chlap mi řekne, že ať si to rozhodnu sama.
Potřebuji jiný úhel pohledu. Co vy, jak to vidíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22654
6.5.24 21:41

Zůstala bych, Zlepšila bych si kvalifikaci přesně jak píšeš, a navýšila úvazek na to co nabízí šéfová, třeba se časem posuneš někam dál. To druhý místo nezní moc seriózně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35430
6.5.24 21:41

Bez dohody bych do té nové nechodila ani náhodou.
Pokud by ti v současné navýšili úvazek tak bych to brala a hledala případně dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
6.5.24 21:48

Odkud jsi? Je u vás dostatek pracovních příležitostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.5.24 22:04

Neříkej mi, že jako účetní se nikde nechytíš? Dala bych výpověď a hledala si práci, co mi bude vyhovovat na 100%.

• Citovat
  • Upravit
3706
6.5.24 22:19

30 km dojizdeni je hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22289
6.5.24 22:20

Tri tydny delas kazde odpoledne zadara? Z toho uz jsem vylecena. Nekteri jsou fakt neuveritelne vycurani. Chces delat v takove firme? Najdes urcite lepsi, kdyz neco umis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.5.24 22:22

Podle mě jde hlavně o to, proč ses rozhodla odejít z té současné. Pokud byl jediným zásadním důvodem zkrácený úvazek a ten jsou ochotni ti navýšit, není moc co řešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
6.5.24 22:56

Zůstala bych, když ti navýší úvazek :) tak to přece k něčemu bylo. Stojí o tebe, když ti to nabídli.

• Citovat
  • Upravit
1261
6.5.24 23:08

Jakože tam jezdíš 3 týdny zadarmo bez smlouvy a bez toho, aby ti zaplatili? Zbláznila ses? Nepočítej s žádným navýšením mzdy, už dávno pochopili, že si necháš líbit všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 05:23
@Janli píše: Více
účetnictví teď dělám poprvé v životě. Dřív maximálně fakturaci. Takže si práci účetní opravdu nenajdu. Toto je příležitost, jak získat praxi. Z tohoto důvodu se chci i dovzdělat. Přemýšlela jsem i o škole, ale do té se mi vzhledem k věku už moc nechce. Navíc v takto zaměřených oborech je ze začátku matematika. :jazyk: Už mi táhne na padesátku. :?

@jedno.devce, zkrácený úvazek je ten hlavní důvod. Dalším byla dovolená. Ale tu v té nové mít stejně nebudu. :nevim:

@Sofie2013, moc velká hitparáda to není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.24 05:27
@AnoNe píše: Více

Dohodu jsem neviděla. Ona „personalistka“ nemá přehled. Je to jejich kamarádka. Sama jsem jí říkala rozdíly mezi DPČ a DPP. Prý mi to nedají, když neví na jak dlouhou dobu. Říkala jsem, že se dá napsat třeba na dva měsíce a pak dohodou zrušit.
Ten pocit mám též. Žádné přidání. Jen drbačka. :(

@Sadman, 30 km je moje maximum. Tato trasa je na pohodu. Měla bych dobré spojení - jezdí tam hromada lidí. Časově mi to vychází jako MHD do současné práce.

• Citovat
  • Upravit
35430
7.5.24 08:18
@Anonymní píše: Více

Proč tam jezdíš a zadarmo? Ještě se ti tam stane nějakej úraz a budeš namydlená, protože jsi tam neměla co dělat. Už bych tam nejela a napsala jim, ať nachystají dohodu na ty odpracovaný hodiny, že to přijedeš podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 09:25

@JancaS84, to je pravda. Je to administrativa, takže bych řekla riziko úrazu minimální. Ale stát se může vše - třeba zlomená noha na schodech.
Paní si sice podklady pro dohodu vzala, ale pak argumentovala tím, že neví, kdy nastoupím a prý tedy neví, na jak dlouho dohodu napsat. Psala jsem, co jsem jí na to řekla. Od té doby nic.
Jsem pracovitý, šikovný člověk, ale sebeprezentace, vyjednávání (včetně peněz), dravost nemám. :oops: :,( Mám obavu, že v té „nové“ práci to poznali. :oops: :jazyk:
V té současné mi šéfka nabídla širší náplň mimo účetnictví a administrativu. Ale souvisí to s tím, co dělám. Což by mi nevadilo. Ale prý moc nepřidá peněz. :jazyk: Čekám, co z ní vypadne.

• Citovat
  • Upravit
1152
7.5.24 09:35

Mně teda i v rámci praxe připadá lepší současná práce. Že někdo dojíždí do nové práce na zaučování jen tak se tu řeší poměrně často, to si fakt necháte všechno líbit? Trvala bych na zvýšení úvazku v současné práci a jak píšeš, časem uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat