Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak záleží jak moc potřebujete ty peníze. Pokud ano, nutně. Tak moc variant není. Určitě si může najít něco, kde bude méně vytížený, ale bude mít třeba půlku nebo 2/3 toho co teď.
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Máme s partnerem roční dceru a cca před půl rokem změnil práci, firma ve které pracoval zkrachovala a nyní dělá něco jako mistra v lomech a jezdí na Slovensko, jenže obnáší to to, že je týden pryč, týden doma + do toho mívá ještě co 2 měsíce příslužbu, což obnáší to, že pokud mu zavolají, že potřebují na firmě pomoct tak musí jet. Takže co 2 měsíce je v práci vlastně 3 týdny v kuse. Když je pak doma tak chodí ještě pomáhat známému na firmu, takže se vrací domů třeba v 5 večer. Mluvím s ním o tom, jestli nechce změnit práci, že malou téměř nevidí a já jsem na všechno víceméně sama, ale mu prý ta práce vyhovuje..má otázka zní, zda máte taky některá partnera takto vytíženého v práci a jak to zvládáte?
Jemu vyhovuje, že je minimálně polovinu času z domu?
To je celkem alarmující a je celkem jedno, jak to zvládají jiné rodiny
Můj muž, když jezdil na služebky, denně Skypoval s dětmi a vždycky si drbal hlavu, o jaké jejich nové pokroky přišel. A to byl pryč třeba jen týden za měsíc
Takže pokud nejde o peníze, tak se spíš zamysli, proč od vás utíká.
Naštěstí tak vytíženého partnera nemám a jo, vadilo by mi to dost. Protože tady by nešlo jen o mě, ale i o dítě, které si tátu neužije. Jeho chování musí mít nějaké příčiny. Dělá to kvůli penězům, že máte hypo? Přál si dite, nebo na to jen tak kývl, aby měl pokoj? Jak se k dítěti chová, když je s ním, věnuje se mu? Nebo ho starost o dítě obtěžuje? A proto radši odjíždí za prací pryč?
Tak mně by nevadilo, že je týden pryč. Ale že ten týden co je doma, je taky pryč.
V čem mu práce vyhovuje? Najde ve vašem okolí stejně dobře placenou práci za stejné množství práce? Tu práci u známého taky dělá za prachy, že?
Kdyby pracoval denně 8 hodin, tak by už na druhou práci neměl moc čas. Nebo to by ti nevadilo? Ty peníze by vám nechyběli?
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Máme s partnerem roční dceru a cca před půl rokem změnil práci, firma ve které pracoval zkrachovala a nyní dělá něco jako mistra v lomech a jezdí na Slovensko, jenže obnáší to to, že je týden pryč, týden doma + do toho mívá ještě co 2 měsíce příslužbu, což obnáší to, že pokud mu zavolají, že potřebují na firmě pomoct tak musí jet. Takže co 2 měsíce je v práci vlastně 3 týdny v kuse. Když je pak doma tak chodí ještě pomáhat známému na firmu, takže se vrací domů třeba v 5 večer. Mluvím s ním o tom, jestli nechce změnit práci, že malou téměř nevidí a já jsem na všechno víceméně sama, ale mu prý ta práce vyhovuje.. má otázka zní, zda máte taky některá partnera takto vytíženého v práci a jak to zvládáte?
Takže když má volno, tak se rodině nevěnuje, a jde do další práce? To dělá kvůli penězům, nebo proč? Je fajn, že mu ta práce vyhovuje, ale opravdu se skoro nevidíte. Až půjdeš do práce i ty, tak to bude jak? Taky si budeš hledat práci, která ti bude vyhovovat, bez ohledu na rodinu? To by se mu asi taky nelíbilo ![]()
Takze je zvykly, ze si muze delat co chce rodina nerodina. To by mi sakra vadilo. To je jak zit s kamosem co mi posila penize.
@Netopirek píše:
Tak mně by nevadilo, že je týden pryč. Ale že ten týden co je doma, je taky pryč.V čem mu práce vyhovuje? Najde ve vašem okolí stejně dobře placenou práci za stejné množství práce? Tu práci u známého taky dělá za prachy, že?
Kdyby pracoval denně 8 hodin, tak by už na druhou práci neměl moc čas. Nebo to by ti nevadilo? Ty peníze by vám nechyběli?
Ano, přesně tak, problém není to, že je týden v čudu, protože je v práci, ale ten druhý týden, kdy by mohl být doma a místo toho zdrhá pryč.
Já už teda byla starší, chodila jsem do školky, když si taťka našel práci v jiném městě. U nás to bylo tak, že od pondělí do pátku byl pryč a doma byl jenom na víkendy a vlastně tak pokračuje doteď. Nějak nepociťuji, že by tu taťka nebyl… tím jako myslím, že jsem si ho vždy užila aspoň o tom víkendu a nepocitovala jsem, že bych ho ve svém životě neměla. Nutno ale podotknout, že o víkendu se staral o domácnost, vařil…
@hospodki píše:
Takze je zvykly, ze si muze delat co chce rodina nerodina. To by mi sakra vadilo. To je jak zit s kamosem co mi posila penize.
Myslim si to same. On je radsi v trapu, nez se zenou a deckem. Zakladatelka by se jeho mela ptat proc to tak ma.
Neptej se ostatnich, z tveho textu je jasne, ze tobe to vadi. A kdyz ti to vadi, tak ti to vadi.. a bude to vadit i nadale, ackoliv ti tady 70% zen rekne „my bychom s tim byli v pohode“.. pocitek, ze z toho 20% kecá a nikdy nic takoveho nezazily, jen mysli… a ostatni nejsou ty a proste jim to tak treba vyhovuje. Tebe to stve a co deti je druha vec… partnerstvi je o Vas dvou… A partnerstvi, kde se maji dva opravdu radi, vesmes nefunguje v odlouceni jake mate vy.. jsi spolecenska, potrebujes mit chlapa vic u sebe.. ptoc ne? Mel by se radovat, ze ti chybi… Chybis mu ale ty?
Chci se zeptat co byste dělaly na mém místě, nebo jestli by vám to taky vadilo?…Můj partner dělá na vrátnici a přiřadili ho k ženský ve stejném věku. Takže spolu slouží 12ky denní i noční a jsou tam spolu sami..Ta žena má svého přítele, který tam za nima někdy na chvíli zajde, ale to je vše jinak tam jsou pořád spolu sami.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat co byste dělaly na mém místě, nebo jestli by vám to taky vadilo?…Můj partner dělá na vrátnici a přiřadili ho k ženský ve stejném věku. Takže spolu slouží 12ky denní i noční a jsou tam spolu sami..Ta žena má svého přítele, který tam za nima někdy na chvíli zajde, ale to je vše jinak tam jsou pořád spolu sami.
nežárli
@Anonymní píše:
Kup mu pytel čočky a pytel hrachu, smíchej to a vždycky mu to nabal sebou, aby to přebral. Pak nebude mít čas na nesmysly s kolegyní….
Ahoj všem. Máme s partnerem roční dceru a cca před půl rokem změnil práci, firma ve které pracoval zkrachovala a nyní dělá něco jako mistra v lomech a jezdí na Slovensko, jenže obnáší to to, že je týden pryč, týden doma + do toho mívá ještě co 2 měsíce příslužbu, což obnáší to, že pokud mu zavolají, že potřebují na firmě pomoct tak musí jet. Takže co 2 měsíce je v práci vlastně 3 týdny v kuse. Když je pak doma tak chodí ještě pomáhat známému na firmu, takže se vrací domů třeba v 5 večer. Mluvím s ním o tom, jestli nechce změnit práci, že malou téměř nevidí a já jsem na všechno víceméně sama, ale mu prý ta práce vyhovuje.. má otázka zní, zda máte taky některá partnera takto vytíženého v práci a jak to zvládáte?