Přítel chce měsíc bydlet odděleně

14
14.2.22 23:49

Přítel chce měsíc bydlet odděleně

Dobrý den, prosím o radu, s přítelem jsme spolu téměř dva roky a asi 6 měsíců bydlíme společně v bytě 1+kk.
Předevčírem za mnou přítel přišel a sdělil mi, že se chce odstěhovat. Několik hodin jsem proplakala než jsem z něj konečně dostala, že to není rozchod, ale že prý potřebuje čas pro sebe a odstěhovat se chce zatím aspoň na měsíc zpět do bytu k rodičům.
Prý to se mnou nesouvisí, ale poslední dva roky je prý nešťastný a nemůže najít klid od té doby co odešel z vysoké školy (také jsou to cca dva roky). Prý mě moc miluje a záleží mu na mě a s naším vztahem je vše v pořádku, jen mu prostě poslední dobou není dobře.
Co já si pamatuji tak depresivní stavy měl ještě před tím než jsme se vůbec poznali (vyprávěl mi o tom) a je tak prostě nastavený nejspíš kvůli špatné výchově od rodičů. Jakmile se něco pokazí tak si to okamžitě vztáhne na sebe a když se něco podaří tak odmítá uznat, že udělal něco správného nebo užitečného.
Vždy se snažím mu vysvětlit, že to tak není, že nemůže za vše špatné a že je šikovný a skvělý muž.
Poslední dva měsíce neměl práci a nadělal tak pár dluhů, navíc předtím měl opravdu strašnou práci, kde vyloženě trpěl. Myslím si, že ho to dost poznamenalo a ta doba kdy neměl práci jeho sebevědomí nepomohla.
Naprosto chápu, že by si vše potřeboval srovnat v hlavě aby znovu našel vnitřní klid jak se říká, ale bojím se, že tím, že se teď odstěhuje se spíš jen dostaneme k rozchodu a to mi láme srdce.
Nevím co s tím dělat, jsem už strašně vyčerpaná z toho jak je na tom pořád špatně a já se mu pořád snažím vysvětlit, že všechno není jen černé, ale nechci to vzdát, opravdu ho moc miluji a nechci abychom jeden o druhého museli přijít.
Prosím o jakékoli názory nebo dotazy, já už si vážně nevím rady.
Moc děkuji - N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1213
14.2.22 23:56
@Naomi3 píše:
Dobrý den, prosím o radu, s přítelem jsme spolu téměř dva roky a asi 6 měsíců bydlíme společně v bytě 1+kk.
Předevčírem za mnou přítel přišel a sdělil mi, že se chce odstěhovat. Několik hodin jsem proplakala než jsem z něj konečně dostala, že to není rozchod, ale že prý potřebuje čas pro sebe a odstěhovat se chce zatím aspoň na měsíc zpět do bytu k rodičům.
Prý to se mnou nesouvisí, ale poslední dva roky je prý nešťastný a nemůže najít klid od té doby co odešel z vysoké školy (také jsou to cca dva roky). Prý mě moc miluje a záleží mu na mě a s naším vztahem je vše v pořádku, jen mu prostě poslední dobou není dobře.
Co já si pamatuji tak depresivní stavy měl ještě před tím než jsme se vůbec poznali (vyprávěl mi o tom) a je tak prostě nastavený nejspíš kvůli špatné výchově od rodičů. Jakmile se něco pokazí tak si to okamžitě vztáhne na sebe a když se něco podaří tak odmítá uznat, že udělal něco správného nebo užitečného.
Vždy se snažím mu vysvětlit, že to tak není, že nemůže za vše špatné a že je šikovný a skvělý muž.
Poslední dva měsíce neměl práci a nadělal tak pár dluhů, navíc předtím měl opravdu strašnou práci, kde vyloženě trpěl. Myslím si, že ho to dost poznamenalo a ta doba kdy neměl práci jeho sebevědomí nepomohla.
Naprosto chápu, že by si vše potřeboval srovnat v hlavě aby znovu našel vnitřní klid jak se říká, ale bojím se, že tím, že se teď odstěhuje se spíš jen dostaneme k rozchodu a to mi láme srdce.
Nevím co s tím dělat, jsem už strašně vyčerpaná z toho jak je na tom pořád špatně a já se mu pořád snažím vysvětlit, že všechno není jen černé, ale nechci to vzdát, opravdu ho moc miluji a nechci abychom jeden o druhého museli přijít.
Moc děkuji - N

Podle mě zásadní je to, že se tísníte v garsonce a možná potřebuje změnu. Je to pro něj příliš stereotyp. Hlavně pokud je bez práce, co dělá celé dny? Je zavřený doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.22 00:03

Pokud mu tu historku skutečně věříš, pak to nejlepší, co můžeš udělat, je nechat ho jít. A ideálně nechat ho, ať váš další kontakt řídí on. Uklidni se, hlavu nahoru, řekni mu, že jeho rozhodnutí respektuješ a jsi tu pro něj. Dál bych to nepitvala.

Ale dovol mi doušku na závěr:
Já si myslím, že si přeje rozchod, ale neumí ti to říci narovinu. Prostě srab. Uvidíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
15.2.22 00:04

@Naomi3 dej mu volnost. Uvidíš co to přinese. Měl těžké období, potřebuje vypadnout. Pravděpodobně ani sám neví co se sebou. Podporuj ho, buď mu na blízko. Víc dělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
15.2.22 00:13

Promiň, ale když mu nevadí nic na vašem vztahu, proč se stěhuje od Tebe? Pěkně Ti kecá. Nechala bych kontakt na něm a rozhodně bych netruchlila, pozvala bych si kámošky a tak. At se trochu posnazi, chudáček nešťastnej. Jemu podle mě vyhovuje nechat se zachraňovat, abys všechnu práci na vztahu musela oddrit Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.22 00:22

Prosím tě co s takovým labilním tragédem, nech ho jít. Z výchovy má hrozné problémy, proto jde zpátky k rodičům od holky, kterou miluje a nechce o ní přijít, tak určitě :roll: mít s takovým rodinu a neustále jen řešit jeho náladičky, finanční negramotnost a masírovat mu ego, jak je úžasnej, to prostě chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.22 01:06

Brouku, jak ještě čtu dámy výše (se kterými souhlasím), opravdu mi přijde, že tady zachraňuješ někoho, kdo o to vůbec ale vůbec nestojí. Takovým lidem můžeš tisíckrát říkat „to je ale krásný motýl“ a oni ti na to truchlivě namítnou „stejně chcípne - jako všechno a všichni“. Sama píšeš, že jsi unavená/nešťastná. Proč asi? Když do něj pořád něco hučíš a on ti tvé výlevy hodné matky Terezy ignoruje a ještě k tomu opouští hnízdo lásky. Udělej tu správnou věc (pro sebe samou) a pomoz mu sbalit.

A propos - co pán udělal pro váš vztah za poslední půlrok? Kam tě vzal? Co jste spolu zažili? Co jsi dostala k narozkám? Co ti dal a dává po citové stránce? Kdy tě naposled podržel? Co sex?

Tak vidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
15.2.22 03:31

To je dobre, ze se chce odstehovat a dat ti tak moznost zacit konecne zit bez te koule na noze, kterou pro tebe byl :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
15.2.22 05:04
@Naomi3 píše:
Moc děkuji - N

Rozchod jak vyšitej a on zbaběkec. Chápu i tu stisněnost v 1+nic, to bych nedala ani sama, natož ve 2.

Nicméně musím se pozastavit nad tím, jak se tu v téměř každý diskusi ohání AD, to je tak snadný se k nim dostat? Pi čtení diskusí na emiminu snad začínám mít pocit, že jsme národ psychicky nemocných. Já nevím :nevim:! A jedna se vesměs o mladší lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.2.22 06:17

No, tak bydlení v páru zamlada v 1+kk jako problém nevidím, stejně je zdravý člověk většinu dne buď ve škole, v práci, venku a jde domů jen přespat - pokud není vyloženě zápecník bez nápadů - ale během covidu, kdy byl člověk nucen být doma třeba furt (homeoffice, vyžití nula nula nic), to pro něj fakt mohlo být těžké, jestli má ty sklony k depresím…

Větší byt by to podle mě v téhle situaci, kdy už je na dně, nevyřešil. To chce fakt si dát oraz. Klidně se vrátit k rodičům, nebo se nastěhovat ke kamarádovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
15.2.22 06:25

@Naomi3 Nech ho jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3855
15.2.22 06:48

@Naomi3 Neříká ti všechno. Netvrdím, že má přímo milenku, ale rozhodně má problém větší než říká a nedokáže ti to naservírovat celé. Nedrž ho ale, když chce někdo odejít, ať jde. Můžeš jen doufat, šance bych ale extra velké neviděl. Moc se mi to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
15.2.22 07:31

Nech ho dýchat, má právo být sám. Ty nehystetči a nenamlouvej si jak velká je to láska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42481
15.2.22 07:49

Upřímně řečeno, mně by se asi ulevilo. Zakladatelko, já chápu, že každý má občas nárok na horší období, ale tvůj přítel ho má snad furt, ne? A ty ho ještě omlouváš. Vztah dvou lidí je hlavně o tom, že těm dvěma by v něm mělo být líp, než samotným. To se mi v tvém případě nezdá. Zamysli se nad tím.
A nikoho, kdo chce odejít, stejně neudržíš.
Bez něj ti bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
15.2.22 07:59

Jak ti tu rádi, nechej ho jít. Pak se mu nějak extra nevnucuj, nech to víc na něm, jak se bude chovat. Psala jsi, že jsi z něho unavená. Tak ten čas bez něho využij k tomu, že se budeš věnovat sama sobě, chod mezi lidi, relaxuj, chod třeba cvičit apod. Dělej cokoli, co ti dělá radost. Jinak ten tvůj, když má takové stavy, léčí se s tím někde? Chodí k psychiatrovi nebo psychologovi? Pokud ne, měl by začít… No a jinak mít takového depresivního partnera je a bude dobrý zahul, pořád ho držet nad vodou, zachraňovat… Ale on by měl mít v hlavě aspoň jasno, že s tebou fakt chce být a ne že od tebe bude utíkat při jakémkoliv nezdaru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí