Práce po porodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Vím, že si tady asi vyslechnu nepříjemný věci, ale musím se někam vypsat. Jsem takřka ve 30 t. těhotenství a celé se to zkomplikovalo. Přišla jsem o dobrou práci, manžel má tedy práce dvě. Máme rozestavěný dům a nebýt fin. pomoci tchýně a tchána, tak bychom dopadli blbě. Takže nad financemi přemýšlím při každém nákupu všeho, chtěla jsem i na nějakou brigádu (těhotenství není tak viditelné), ale kvůli zdr. stavu nemůžu, tak jsem se rozhodla, že půjdu do práce ještě během šestinědělí, až nebudu mít takové krvácení. Kojit nebudu, nesmím. Práce by byla 3krát noční směna (manuální práce), abych trochu zvedla příjem a v půl roce snad vyjdou jesle a já si najdu něco na HPP. Je to ted opravdu špatný a já bych jen brečela. Jsem nervozní, doma jsem občas zlá i na zvířata, když přijde domů manžel, tak mi jen připomene, že dítě jsem si nechala jen kvůli němu (nebylo planované) a vůbec už ted mě napadají různé, ne moc pozitivní myšlenky
Má otázka tedy zní, jak jste zvládli práci v šestinedělí a jak jste se poprali s psychikou?
Pokud vím, v šestinedělí pracovat vůbec nesmíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle vůbec nema smysl řešit, když nevíš jaký bude porod a stav po něm. Ja ještě po konci sestinedeli měla problémy se sama dostat z vany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vím, že si tady asi vyslechnu nepříjemný věci, ale musím se někam vypsat. Jsem takřka ve 30 t. těhotenství a celé se to zkomplikovalo. Přišla jsem o dobrou práci, manžel má tedy práce dvě. Máme rozestavěný dům a nebýt fin. pomoci tchýně a tchána, tak bychom dopadli blbě. Takže nad financemi přemýšlím při každém nákupu všeho, chtěla jsem i na nějakou brigádu (těhotenství není tak viditelné), ale kvůli zdr. stavu nemůžu, tak jsem se rozhodla, že půjdu do práce ještě během šestinědělí, až nebudu mít takové krvácení. Kojit nebudu, nesmím. Práce by byla 3krát noční směna (manuální práce), abych trochu zvedla příjem a v půl roce snad vyjdou jesle a já si najdu něco na HPP. Je to ted opravdu špatný a já bych jen brečela. Jsem nervozní, doma jsem občas zlá i na zvířata, když přijde domů manžel, tak mi jen připomene, že dítě jsem si nechala jen kvůli němu (nebylo planované) a vůbec už ted mě napadají různé, ne moc pozitivní myšlenky
Má otázka tedy zní, jak jste zvládli práci v šestinedělí a jak jste se poprali s psychikou?
Já naštěstí pracovat nemusela. Zkus to vydržet těch šest neděl, psychika by se ti měla srovnat. Jestli chlap mimino chtěl, ač se udělalo neplánovaně, měl by zabrat taky. Ten můj by mě teda na půl roce na HPP nehnal. Brigáda ano, ale miminko nepotřebuje být v jeslích tak brzo. Za to by mi barák nestál. Třeba bychbi využila azyl u tchýně, jestli je fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je smutný příběh
Nicméně jít makat manuálně v šestinedělí je prostě nesmysl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z toho se akorát zhroutíš, už teď jsi nervama v kyblu, v sestinedeli to lepsi nebude a novy prirustek potrebuje mamu mit u sebe a ktera je v klidu, ne jeste stresovana praci.
Snad to dobre dopadne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty jsi nestihla ochrannou lhutu v praci? Treba by ses do ni vesla.Nebo prodejte ten rozestaveny dum a kupte si maly byt. A az se financne zmatorite, poridite si casem ten domecek… Ja bych teda sve zdravi a novorozenecke obdobi sveho ditete za barak nevymenila ![]()
Chlap te doufam do prace v sestinedeli nenuti? To by bylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pulrocni miminko do jesli? To si nedokazu predstavit.. muj syn ma 8 mesicu a chce jen maminku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělejte všechno proto ať to jde jinak. Tohle je pro miminko naprosto strašná varianta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce na DPČ
Práce na DPČ je prý možná a můžu dělat jen noční, přes den by měl home office manžel. Jdu rovnou na rodičák, jak jsem přišla o práci a musela na úřad, nemám nárok na MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také...
@zudina Také jsem si to takto nepředstavovala. Chtěli jsme dodělat domek, já dostala dobrou prac. nabídku, takže jsem se chtěla zapracovat a pak teprve třeba uvažovat o rodinně. Dítě jsem si nechala kvůli manželovi, rok zpět jsem se psychicky složila (byl by to dlouhý příběh) a nyní vím, že to je chyba. Budu podávat přihlášku do jestli v Kolíně a uvidíme. Když to nevyjde, tak budu makat brigádně a prostě málo spát. Lepší než spadnout na fin.dno. Manžela mám sice hodného, ale cítím se k ničemu. Je mi do breku z téhle situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvlášť jestli je to teprve první dítě, tak jsou jakékoli úvahy dopředu jen úsměvné a zbytečné. Netušíš, co tě čeká a jaká bude realita. Může se stát tisíc variant a všechno bude jinak. O tom nespaní se hezky mluví, ale po dvou probdělých nocích leckdo mění názor.
Každopádně je asi lepší finanční dno, než zdravotní dno. A zejména pokud si rovnou dáváš nereálné cíle, tak si k tomu připočítej ještě psychické dno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úsměvné nikoliv...
@vulpes Já už kdysi takto fungovala, to, že jsem málo spala, přežila jsem. A úsměvné mi to nepřijde, spíš naopak. Cítím se jak koule na noze a navíc v situaci, kterou jsem si měla důkladně rozmyslet a ne to nechat na tom, že manžela miluju. Byla to velká životní chyba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová Zkus přestat myslet na svoje dítě jako na velkou životní chybu, máš ho v těle a vnímá to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že si tady asi vyslechnu nepříjemný věci, ale musím se někam vypsat. Jsem takřka ve 30 t. těhotenství a celé se to zkomplikovalo. Přišla jsem o dobrou práci, manžel má tedy práce dvě. Máme rozestavěný dům a nebýt fin. pomoci tchýně a tchána, tak bychom dopadli blbě. Takže nad financemi přemýšlím při každém nákupu všeho
, chtěla jsem i na nějakou brigádu (těhotenství není tak viditelné), ale kvůli zdr. stavu nemůžu, tak jsem se rozhodla, že půjdu do práce ještě během šestinědělí, až nebudu mít takové krvácení. Kojit nebudu, nesmím. Práce by byla 3krát noční směna (manuální práce), abych trochu zvedla příjem a v půl roce snad vyjdou jesle a já si najdu něco na HPP. Je to ted opravdu špatný a já bych jen brečela. Jsem nervozní, doma jsem občas zlá i na zvířata, když přijde domů manžel, tak mi jen připomene, že dítě jsem si nechala jen kvůli němu (nebylo planované) a vůbec už ted mě napadají různé, ne moc pozitivní myšlenky