Práce po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5501
11.5.18 15:33

@hanabenešová Zkus přestat myslet na svoje dítě jako na velkou životní chybu, máš ho v těle a vnímá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.18 16:34

...

@rozand : To se lehce řekne, ale těžko se o tom přesvědčí hlava, pokud to tak prostě cítím, ač mě za to jiné ženy odsoudí. Jsem nyní ve stavu, kdy vím, že to dítě musím donosit, porodit a zaopatřit, ale není v tom žádná radost, ta mi zmizela spolu se starostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.5.18 16:59
@hanabenešová píše:
@rozand : To se lehce řekne, ale těžko se o tom přesvědčí hlava, pokud to tak prostě cítím, ač mě za to jiné ženy odsoudí. Jsem nyní ve stavu, kdy vím, že to dítě musím donosit, porodit a zaopatřit, ale není v tom žádná radost, ta mi zmizela spolu se starostmi.

Ale dítě je ten/ta poslední, kdo za to může. Noční dělám taky, ale ne s šestinedělním miminem. Takže tuším, jak udřená budeš a to ti na náladě nepřidá. Pokud to brát jako chybu, tak vás obou - antikoncepce není jen záležitost ženy. A neměla bys cítit provinění a dítě svým způsobem trestat tím, že ho dáš cizím lidem na opatrování. A je opravdu úsměvné, jak si maluješ s prvním dítětem, jak vše půjde hladce, ty si odhákuješ noční a pak budeš s miminem. Některá mimina jsou „hodná“ a některá vyžadují neustálou pozornost. Od toho je mateřská, aby se ti dva, nerozlučná dvojka stačili poznat a vytvořili si vztah, který nic nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.5.18 19:01
@hanabenešová píše:
@vulpes Já už kdysi takto fungovala, to, že jsem málo spala, přežila jsem. A úsměvné mi to nepřijde, spíš naopak. Cítím se jak koule na noze a navíc v situaci, kterou jsem si měla důkladně rozmyslet a ne to nechat na tom, že manžela miluju. Byla to velká životní chyba :-(

Ty máš slušnou depku už teď! Jaká koule na noze proboha? Jako že nepřispíváš do rozpočtu? Nepřispíváš finančně, ale tím, že čekáš dítě!! Kolik dětí by chlapi měli, kdyby nebylo žen? Nula!!
Nechápu, jak pro někoho může být důležitější finance a barák než děti a rodina. Budeš na smrtelné posteli řešit, že jsi málo pracovala, nebo že ses málo věnovala dítěti a sobě? Odpověz si na to.
Jestli se už teď necháš semlít financema, tak to řešte. Jestli to pozemek umožní, tak si nechte část, dejte si tam mobilheim, zateplete ho a máte luxusní bydlení pro dva plus dítě, barák se zbytkem pozemku prodejte a je to. Nebo to řešte jakkoliv jinak, nemusíte přece bydlet v krásném velkém domě na úkor vztahu, sebe, rodiny. Štěstí není v materiálních věcech. Koule na noze není to dítě, ale ten dům!
A pracovat v šestinedělí, to je nejlepší cesta, jak si zhuntovat zdraví, ono to není jen tak náhodou, ten šestitýdenní klid, tělo se dává dokupy, potřebuje (naprosto nutně) odpočinek a dát se dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.18 08:44

Finance jdou vždycky nějak vyřešit, ale vztah s dítětem ne. Švagrová musela do práce nastoupit po skončení mateřské, takže ve 4 měsících kluka (je ve služebním poměru) a teď, když je synovci 10 let říká, že to byla největší chyba, co kdy udělala, kvůli směnám (ona 12, táta 24h) se kluk plácal mezi rodiči, pracující babičkou a jeslemi (ty jí zařídili v práci, jinak by musel do soukromých). Doteď je kluk hrozně nejistý, emočně plochý a rozmazlený (všichni mu „vynahrazovali“ že s ním maminka nemůže být) problémy ve škole řeší s psychologem a podle něj má největší podíl na jeho stavu to, že raném dětství neměl jistotu. V podstatě odpovídá profilu adoptovaného dítěte z kojeneckého ústavu. A to, že se rodiče v jeho 3 letech rozvedli to jenom dorazilo (tatínek měl 10 let paralelní vztah se starší paní, co už svoje děti nechtěla a prasklo to až když kluk začal povídat a začal vyprávět o neznámé tetě). Anonym kvůli rodinné situaci.

• Citovat
  • Upravit
241
12.5.18 09:11

No, že budeš méně spát s víc pracovat s novorozencem je podle mě utopie. Méně spánku Tě čeká určitě, ale práce podle mě schopná nebudeš. Asi si to nejde představit, když v noci co tři hodiny krmíš a hodinu odříháváš a uspáváš. S myšlenkou, že jestli vůbec stihneš usnout, za chvíli tě to čeká znovu. Můžeš mít štěstí na hodné miminko, ale taky třeba ne. Těch šest týdnů není vymyšleno jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
12.5.18 09:36
@hanabenešová píše:
@vulpes Já už kdysi takto fungovala, to, že jsem málo spala, přežila jsem. A úsměvné mi to nepřijde, spíš naopak. Cítím se jak koule na noze a navíc v situaci, kterou jsem si měla důkladně rozmyslet a ne to nechat na tom, že manžela miluju. Byla to velká životní chyba :-(

Je rozdíl nespat a fungovat a nespat, kojit, chovat a fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.18 09:56

...

@rozand Jak jsem psala, kojit nebudu!!! Dítě bude odmala na UM. Jinak práci jsem po dohodě s partnerem posunula po 6 nedělí, snad se nezblázním z nervů, ale i tak to platí, že budu pracovat co nejdříve to půjde. První důvod jsou finance a druhý i moje psychika. Obdivuji ženy, které dokáží být xroků doma s dítětem, k tomu prakticky závislé na chlapovi. Je to tak jsem psala, vím, že to dítě musím uživit, vím, že mu musím poskytnout péči, ale nemyslím si, že jsem ten typ, který by s ním měl být 24h denně. Už pro samotné dítě by to nebyla výhra, být závislé jen na mě, když počítáme s jeslemi od půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
12.5.18 10:04

Jako promiň, ale po tom co tu píšeš, mám chuť ti napsat: Dej to miminko k adopci. Ty se na něj netěšíš, nechceš ho, nechceš s ním trávit čas, který bude nutně potřebovat, mluvíš o něm jak o věci…Je mi tě líto, je mi líto tvého dítěte. Snad se v ti srdce po porodu probudí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
12.5.18 10:13

@hanabenešová Musím souhlasit s @Paoloska, že pokud bys dala dítě k přímé adopci, mělo by nejspíš menší následky a žilo by se mu lépe. K tomu ale zřejmě nedojde. Tak jen doufám, že po porodu se uklidníš a uvědomíš si, že ze začátku dítě mámu 24 hodin denně skutečně potřebuje… Do jeslí se děti od půl roku dávají ve většině západní Evropy, nicméně tvůj postoj k dítěti je fakt jako kdyby ti někdo dotáhl domů prašivého psa.

Řeči o závislosti na muži fakt nechápu, já svému muži věřím a nebojím se na něj spolehnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
12.5.18 10:18

Zakladatelko, tak ten barak pusťte kdyz je nad vase sily. :nevim:

Radeji bych to prodala, nez bych se nechala znicit…

Nechapu co je tohle za módu, vzit si hypoteku jako krava, nemit ic nasetreno a myslet si, ze se nemuze nikdy nic stat (nemoc, těhotenství, ztrata prace). Kdyz to neutahnete z jednoho platu i pri skromnejsim ziti, tak to nema cenu.

Jak tu psal nekdo vyse, prodejte to a jdete do mensiho bytu, nez se zahojite. Nejste roboti.

A proc nejsi v ochranne lhute? To te vyhodili ve zkusebce?

@Paoloska ma pravdu, pises o svem těhotenství hrozne. Miminko prece za nic z toho nemuze. Kdyz vis, ze v neblizsich letech nechces dite, tak se mas se chranit o to vic, klidne kombinovat vice druhu antikoncepce. :nevim:

Příspěvek upraven 12.05.18 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
12.5.18 10:22

Já budu taky pracovat „v kuse“, ale nebudu muset opustit byt, což je rozdíl.
Nevím, jak moc potřebujete peníze, ale kolik si teda vyděláš, kamarádka dávala dítě do jeslí od roka a platila měsíčně kolem 8tisíc. Zbyde ti pak z výplaty opravdu o tolik více, aby vám to vytrhlo trn z paty?
Já čekám taky neplánované dítě a finančně nás to celkem rozhodí - úprava bydlení, auto apod., ale i tak o mimču nemluvím jako o přítěži, i když mě to trochu děsí.
Asi už máš slušnou depku a stres, nechceš zkusit si promluvit a rozebrat to s odborníkem? a hlavně i s mužem, jak to vidí dále po porodu - zvládne ty 2 práce ještě pár měsíců apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
12.5.18 10:32

Já mám dobrou zkušenost, pracovala jsem před porodem jako personální, v den porodu jsem ještě byla dopoledne na poradě, pak porod císařem to byl čtvrtek a další pátek už jsem seděla v kanceláři a dělala výplaty. Jezdila jsem jednou týdně, nejdřív s miminkem na pár hodin, zbytek home office a tak od 4 měsíců ho hlídala vždycky moje máma ten jeden den. Syn byl částečně na UM, takže to nebyl problém. Mám kamarádku, která je zdravotní sestra a taky pracovala noční hned po šestinedělí pár směn do měsíce u obou dětí. Takže je to spíš o tom jak to budete zvládat, jak se budeš cítit a od náročnosti práce.

• Citovat
  • Upravit
12.5.18 10:36

@Ms.Ragdoll...

@Ms.Ragdoll Já se tu fin. situaci dozvěděla od partnera asi před 14dny. Do té doby to bylo vše relativně ok. Tedy prý mě nechtěl stresovat. Složila jsem se z toho. On si hned sehnal další práci, ale už se prakticky nevidíme (bud je v práci či dělá na domě) a tak to bude dalších pár roků a ode mě se očekává, že budu super štastná matka. Očekává se to ode mě ze všech stran i tady na diskusi. Bohužel nejsem štastná, jsem nervozní, zlá, unavená, pořád brečím a ted jsem začala mít ještě větší problémy s trávením a v noci se pořád budím a přemýšlím, jak dál. Vrátit to nemůžu, vlastně můžu jen hrát nějaké divadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
12.5.18 13:20

Zrovna kojení je ohromná úspora peněz!!! Ušetříš díky tomu tak 1500 měsíčně? Kojím, naštěstí se mě to netýká, ale vím od ostatních, že je to drahé. Podle toho co píšeš zníš dost nevyzrále a nemáš to srovnané ještě v hlavě. Kolik ti je?
Navštívila bych na tvém místě finančního poradce a psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat