Práce, pojišťovna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce, pojišťovna
Zdravím. Dne 31.7 mi skončila pracovní smlouva. Našla jsem si novou práci, ale musím jít na zdravotní prohlídku. Teď jde ale o to, že už jsem 8 dní odhlásená ze zdravotního pojištění a teď nevím jak na tu zdravotní prohlídku jít? To já totiž musím k obvodnímu lékaři a pak k lékaři, který patří k práci ( jedna se o pozici ve školství)
Děkuji
Můj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Mag1996 píše:
Zdravím. Dne 31.7 mi skončila pracovní smlouva. Našla jsem si novou práci, ale musím jít na zdravotní prohlídku. Teď jde ale o to, že už jsem 8 dní odhlásená ze zdravotního pojištění a teď nevím jak na tu zdravotní prohlídku jít? To já totiž musím k obvodnímu lékaři a pak k lékaři, který patří k práci ( jedna se o pozici ve školství)
DěkujiMůj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mag1996 píše:
DěkujiMůj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji
Co je to za blbost. V ČR je zdravotní pojištění ze zákona povinné, odhlásit se nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ten měsíc nastoupíš do práce, hradí ho celý zaměstnavatel.
- Citovat
- Upravit
Píšeš blbosti, pojištění je v Česku povinné, z toho se nemuzes odhlasit. Pokud v srpnu nastoupis do práce, tak bude hrazené z toho, jinak musíš na pracak nebo si ho zaplatit sama. Vstupní prohlídku si navíc platis stejně sama. Co se tyce smluv, to první nevím co je, ale dpp mít nemuzes na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Jak se v ČR odhlásím ze zdravotního pojištění?
Odjedes na minimálně pul roku do zahraničí a dolozis, ze jsi pojisten tam. Ale to nebude pripad zakladatelky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na prohlídku běž úplně normálně.
Z pojištění odhlasena nejsi, jen ho teď za tebe nejspíš nikdo neplatí. Kdy nastupujes do nové práce?
Na UP můžeš mít jen DPČ do výše poloviny minimální mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Na prohlídku běž úplně normálně.
Z pojištění odhlasena nejsi, jen ho teď za tebe nejspíš nikdo neplatí. Kdy nastupujes do nové práce?
Na UP můžeš mít jen DPČ do výše poloviny minimální mzdy.
Píše školství. Takže nepravděpodobnější je, že nastoupí na přípravný týden. To je koncem srpna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit