Práce, pojišťovna

136
8.8.23 23:42

Práce, pojišťovna

Zdravím. Dne 31.7 mi skončila pracovní smlouva. Našla jsem si novou práci, ale musím jít na zdravotní prohlídku. Teď jde ale o to, že už jsem 8 dní odhlásená ze zdravotního pojištění a teď nevím jak na tu zdravotní prohlídku jít? To já totiž musím k obvodnímu lékaři a pak k lékaři, který patří k práci ( jedna se o pozici ve školství)
 Děkuji

Můj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
8.8.23 23:50
@Mag1996 píše:
Zdravím. Dne 31.7 mi skončila pracovní smlouva. Našla jsem si novou práci, ale musím jít na zdravotní prohlídku. Teď jde ale o to, že už jsem 8 dní odhlásená ze zdravotního pojištění a teď nevím jak na tu zdravotní prohlídku jít? To já totiž musím k obvodnímu lékaři a pak k lékaři, který patří k práci ( jedna se o pozici ve školství)
DěkujiMůj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.8.23 06:36
@Mag1996 píše:
DěkujiMůj druhý dotaz zní, pokud bych se přihlásila na úřad práce, můžu mít smlouvu o spolupráci? Nebo dpp? Děkuji

Co je to za blbost. V ČR je zdravotní pojištění ze zákona povinné, odhlásit se nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.8.23 07:07

Pokud ten měsíc nastoupíš do práce, hradí ho celý zaměstnavatel.

• Citovat
  • Upravit
37131
9.8.23 07:24

Píšeš blbosti, pojištění je v Česku povinné, z toho se nemuzes odhlasit. Pokud v srpnu nastoupis do práce, tak bude hrazené z toho, jinak musíš na pracak nebo si ho zaplatit sama. Vstupní prohlídku si navíc platis stejně sama. Co se tyce smluv, to první nevím co je, ale dpp mít nemuzes na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
9.8.23 07:48

Jak se v ČR odhlásím ze zdravotního pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
9.8.23 08:09
@Zumpa píše:
Jak se v ČR odhlásím ze zdravotního pojištění?

Odjedes na minimálně pul roku do zahraničí a dolozis, ze jsi pojisten tam. Ale to nebude pripad zakladatelky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35709
9.8.23 09:28

Na prohlídku běž úplně normálně.
Z pojištění odhlasena nejsi, jen ho teď za tebe nejspíš nikdo neplatí. Kdy nastupujes do nové práce?
Na UP můžeš mít jen DPČ do výše poloviny minimální mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.8.23 13:41
@JancaS84 píše:
Na prohlídku běž úplně normálně.
Z pojištění odhlasena nejsi, jen ho teď za tebe nejspíš nikdo neplatí. Kdy nastupujes do nové práce?
Na UP můžeš mít jen DPČ do výše poloviny minimální mzdy.

Píše školství. Takže nepravděpodobnější je, že nastoupí na přípravný týden. To je koncem srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat