Práce práce práce.. už nemůžu

Anonymní
6.4.24 22:27

Práce práce práce.. už nemůžu

Potřebuji se vyventilovat, já už nemůžu…
Jsem v práci každý den po-pá (asi jako každý) plus o víkendu je práce také, avsak povinná jen jednou za měsíc, dobrovolně klidně kolikrát kdo chce. Nicméně, kdo nechce a jde opravdu jen jednou za měsíc a ne navíc, dostane za uši, slýchá že není aktivní neudělá nic navíc a záměrně se poté hledají na zaměstnance chyby, tudíž si raději všichni vezmeme víc víkendů, ač to není povinné, ale spíše aby byl klid.. a pak je to ve stavu kdy máme za cely měsíc třeba jeden víkend volno, jen.. a já.. už fakt nemůžu. Ano ty víkendy nejsou třeba celodenní, ale i tak.. nemáte cele dva dny volno a pak jedete další po-pá opět vkuse. A na mě je to opravdu psychicky náročné.. dnes když mi volal šéf ať prijdu že nikdo nepřišel, tak já hloupá samozřejmě jela a brečela zoufalstvím jak ta k… a to tam jdu zítra opět na tu,,povinnou směnu” co je nařízena jednou za měsíc.. takže dva týdny bez jediného dne volna
A nevím jak z toho ven.. potrebovala bych volno, dovolená u nás až celozávodní v létě, dřív nemůžeme.. když se někdo zmíní, že je v práci stále a nemá žádné volno, argument je,,Já to tak dělám už xx let” a nebo,,Nelíbí se ti? Tak jdi” a to oni ví že nepujdeme, protože nemáme kam..
Jsem fakt psychicky vyčerpaná, buď jsem rozčílená z toho všeho že bych praskla a nebo řvu.. co s tím..
A prosím anonym, práce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16231
6.4.24 22:33
@Anonymní píše: Více

Prostě nechoď. Nutit tě můžou jen určitý počet hodin nařízeným přesčasem. Zbytek narizovat nemůžou a ty tedy nejsi povinná chodit nad rámec fondu hodin, co máš podle smlouvy plnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
6.4.24 22:38

Buď to udělej jak píše @Dahlia0409 nebo se porozhlédni jinde, i kdybys měla dojíždět, tak furt budeš mít víc času, takhle za chvíli padneš, jak se říká na hubu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6642
6.4.24 23:01

Hledej jinde, meleš z posledního a podepíše se ti to na zdraví. Jak psychickém, tak fyzickém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
6.4.24 23:14

Měj více sebelásky, a vykašli se na nepovinné víkendy. Neakceptovala bych je a tečka.
Pokud už úplně meleš z posledního, nemocenská. Načerpej energii, a pak dělej jen to, co musíš, nic navíc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
6.4.24 23:16

A proplaci vam aspon ty prescasy?
Kazdopadne ZP umoznuje jen urcite mnozstvi prescasu + nechapu, proc to vsichni akceptujete.
Jedina moznost prace?
Co na to ZP?
Práci přesčas je možné konat jen výjimečně. Již z toho vyplývá, že práce přesčas nemůže být zaměstnavatelem předem rozvržena v rámci písemného rozvrhu týdenní pracovní doby (§ 84). Nedostatečné personální zabezpečení („podstav“) tudíž nemůže zaměstnavatel řešit tím, že bude dopředu rozvrhovat zaměstnanci pracovní dobu v rozsahu vyšším, než kolik činí stanovená týdenní, zkrácená stanovená týdenní nebo sjednaná kratší pracovní doba zaměstnance.
S ohledem na výjimečnost nařízení práce přesčas, stanoví zákoník práce její limity, a to týdenní a roční. Nařízená práce přesčas nesmí u zaměstnance činit více než 8 hodin v jednotlivých týdnech a 150 hodin v kalendářním roce.
Kromě nařízené práce přesčas dává zákoník práce možnost dohody zaměstnavatele a zaměstnance o výkonu práce přesčas nad uvedený rozsah. Ale i zde celkový rozsah práce nesmí činit v průměru více než 8 hodin týdně za stanovené vyrovnávací období

Je to v rozporu? Kontaktujte Inspektorat prace, za to hrozi mastne pokuty.

• Citovat
  • Upravit
4383
6.4.24 23:43

Jdi jinam. Tohle je už šikana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
7.4.24 00:02

Pracuji do výše svého úvazku. To neznamená, že padla a jdu domů a telefon nezvednu, zrovna o víkendu průběžně řeším jednu havárku, která holt nepočká, je na mě spoleh a za kvalitou své práce si stojím, ale zas si to kompenzuji jinde. Neb za mnoho a mnoho let pracovního života jsem opakovaně zjistila, že být takový ten blbeček, co se přetrhne, aby se zavděčil, se ambicióznímu šéfovi strašně moc hodí, ale nikdy, nikdy to neocení. Pokud je to nutné, pomoz jim a do háje neposílej, ale nemůže to být nutné každou chvíli. A jestli už jsi dospěla do stádia, kdy považují za samozřejmé, že si každoměsíčně napracuješ xy přesčasů, nauč se říct dostatečně odhodlané NE. A hledej jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
7.4.24 00:28

Víš, co je v práci nejlepší? Rozhodně to není být nejlepší, být se všemi zadobře, nikoho nenaštvat, všem vyhovět atd.
Nejlepší je, když všichni vědí, že nehneš prstem navíc. Protože když to o tobě všichni vědí, nikdo po tobě nic navíc nechce.

Je to asi vlastně smutný, ale bohužel ten, kdo dělá nejmíň, se má v práci nejlíp! Trvalo mi dost let na to přijít, ale pracovat jen v pracovní době, nedělat přesčasy, řešení potencionálně pruserovych problémů si nechat posvetit od nadřízeného (aka nebrat na sebe odpovědnost), nebýt nijak přehnaně ochotná, nedělat nic, co není náplň mojí práce, a mít všechno tak trochu u zádele, je cesta k nevyhoreni.
Taky je (záleží tedy na firmě a na lidech) často dobré se v práci důvěrně nekamaradit, nic osobního o sobě nerikat, nesvěřovat se nikomu s ničím, nepomlouvat, nestěžovat si. Kamarády najít mimo práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
7.4.24 06:36

Hledej jinou práci, jiná cesta asi není. Zaměstnavatel tě nemůže nutit chodit 7 dní v tahu, natož dva týdny. Pokud to dělá, je to nezákonné. Otázka je, jestli se s ním chceš o tom dohadovat. Tipuju, že spíš ne.
Když budeš chodit jen na ten povinný víkend, tak co se bude dít krom blbých keců? Nechodila bych víc. Pokud to tak někdo dělá a nevadí mu to, jeho věc.

• Citovat
  • Upravit
1688
7.4.24 07:17

Jsi tam jak otrok, ne zamestnanec. Takhkr brzo vyhoris, budes z toho mit zdravotní problemy. Kdyby mi zavolali o vikend, tak reknu, ze jsem pryc s nemuzu, nazdar, zo neni tvoje povinnost, to kvuli timu rusis plany? Neverim, ze bys nenasla nic jineho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
7.4.24 07:19
@LiduNe píše: Více

Proc dohadovat? Zavola, oznamim, nejsem tady, je mi lito a nashledanou..taky neni jeji povinnost byt ve svem volnu na mobilu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
7.4.24 07:56
@Anonymní píše: Více

No je to porušování zákoníku práce. Nemáš tam dobu nepřetržitého odpočinku v týdnu. Paragraf 92 zákoníku práce.

Zkráceně, když vezmeš jakýkoliv 7 dní po sobě jdoucích, tak tam musíš mít jedno volno v kuse 35 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8859
7.4.24 08:08

Určitě na nemocenskou a tam si rozmysli, co dál. Ideálně hledat novou práci. Známá si takto už ve třiceti " vykoledovala" rozsáhlý infarkt plus roztroušenou sklerózu a další dvěma pracemi se nedožila čtyřicítky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15490
7.4.24 08:10

Jdi jinam. Nechápu na co čekáš … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie